Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plevel na vrtu

Plevel na vrtu

Katere sorte, prosim, napiši vsaj te, katerih imena poznaš. Sem posadila pred dvema letoma topaz, lani je že imela par plodov, spomladi pa ni odgnala, zgleda, da je konec z njo. Takrat sem posadila še carjeviča, to je pa stara sorta, z njim je pa vse v redu. Letos obložen s cvetjem.

Namesto topaza bi posadila kako staro pozno slovensko sorto. Če mi lahko kdo svetuje …, prosim.[/quote]

Notranjka, a sorto carjevič ni potrebno špricat? Ali si jo morda špricala proti boleznim, če jo ta sorta ima?[/quote]

Jaz nič ne špricam, drevesce je staro 3 leta, lani je bilo prvič nekaj plodov, ampak po videzu seveda ne takih, kot jih prodajajo v trgovini.

Notranjka, a sorto carjevič ni potrebno špricat? Ali si jo morda špricala proti boleznim, če jo ta sorta ima?[/quote]

Jaz nič ne špricam, drevesce je staro 3 leta, lani je bilo prvič nekaj plodov, ampak po videzu seveda ne takih, kot jih prodajajo v trgovini.[/quote]

Notranjka, prvo leto po saditvi se vsi plodovi potrgajo takoj, ko so vidni, naslednje leto se jih pošteno redči in se jih pusti samo par, ker se drugače drevo preveč izčrpa in se pozna na rodnosti še par let (ali pa ti celo naslednje leto enostavno ne odžene več). Lahko pa je bil na delu tudi voluhar.

Jaz nič ne špricam, drevesce je staro 3 leta, lani je bilo prvič nekaj plodov, ampak po videzu seveda ne takih, kot jih prodajajo v trgovini.[/quote]

Notranjka 2, hvala za odgovor, bom v jeseni posadila eni dve sadiki.

Nič se jaz ne dajem z njim, brez veze je da daje nasvete, ki so lahko škodljivi ali so pa popolnoma neumni. Če je tako tele, da sam sebi dela nonstop škodo, pa mu nikoli ne kapne, pač je, ne rabi pa še drugim. In ti so dejansko problem, šre vedno jih je preveč kljub vsem ozaveščanju, obveznim tečajem za ravnanje s FFS.[/quote]

Žeže polarko, ampak tukaj v tvoji teoriji nekaj ne štima..
Ti se hvališ, kako se zdravo prehranjuješ, pol pa take bolne ven mečeš. Teb očitno tvoja zdrava prehrana škoduje. Ti tolk zdravo ješ, da ti kar škodi.
Hjaoooo…. zdaj si me čist prestrašu!!!! Kolk bolne bi ti tukaj pisal šele takrat, če bi kaj pošpricanga pojedel? Kaj če boš po nesreč kaj pošpricanga vrgel v piskar in to pol pojedel? Sploh nočem vedet kaj bo pol….[/quote]
Še kar delaš prismodo iz sebe? Že zadnjič sem ti pojasnil, da tako sadno drevje kot vinsko trto špricam le tisto, ki to potrebuje, imam pa oboje. 🙂 In ne, ne grem nalivat kar po vsem, kot to ti počneš in tudi ne brez potrebe, ampak po pameti in glede na vreme, ter pojave bolezni ali škodljivcev. Saj ti povem imamo enega tu tatkega nostop nejkaj šrica, če ne drugega pa z ročno pumpico skače okoli, pol pa vidiš eno leto požgane breskve, drugo leto vinograd, tretje mu rata vrt požgat…:-)

Notranjka, prvo leto po saditvi se vsi plodovi potrgajo takoj, ko so vidni, naslednje leto se jih pošteno redči in se jih pusti samo par, ker se drugače drevo preveč izčrpa in se pozna na rodnosti še par let (ali pa ti celo naslednje leto enostavno ne odžene več). Lahko pa je bil na delu tudi voluhar.[/quote]

Tega pa nisem vedela. Bom upoštevala nasvet. Hvala.

Žeže polarko, ampak tukaj v tvoji teoriji nekaj ne štima..
Ti se hvališ, kako se zdravo prehranjuješ, pol pa take bolne ven mečeš. Teb očitno tvoja zdrava prehrana škoduje. Ti tolk zdravo ješ, da ti kar škodi.
Hjaoooo…. zdaj si me čist prestrašu!!!! Kolk bolne bi ti tukaj pisal šele takrat, če bi kaj pošpricanga pojedel? Kaj če boš po nesreč kaj pošpricanga vrgel v piskar in to pol pojedel? Sploh nočem vedet kaj bo pol….[/quote]
Še kar delaš prismodo iz sebe? Že zadnjič sem ti pojasnil, da tako sadno drevje kot vinsko trto špricam le tisto, ki to potrebuje, imam pa oboje. 🙂 In ne, ne grem nalivat kar po vsem, kot to ti počneš in tudi ne brez potrebe, ampak po pameti in glede na vreme, ter pojave bolezni ali škodljivcev. Saj ti povem imamo enega tu tatkega nostop nejkaj šrica, če ne drugega pa z ročno pumpico skače okoli, pol pa vidiš eno leto požgane breskve, drugo leto vinograd, tretje mu rata vrt požgat…:-)[/quote]

Preskakujem jaz to temo, o tej travi….in kr naprej Polarni neki piše, tolko piše, da še mene firbec, zakaj en plevel polarnega tolk razburi….za vas bo še trava nehala rast 🙂

Še kar delaš prismodo iz sebe? Že zadnjič sem ti pojasnil, da tako sadno drevje kot vinsko trto špricam le tisto, ki to potrebuje, imam pa oboje. 🙂 In ne, ne grem nalivat kar po vsem, kot to ti počneš in tudi ne brez potrebe, ampak po pameti in glede na vreme, ter pojave bolezni ali škodljivcev. Saj ti povem imamo enega tu tatkega nostop nejkaj šrica, če ne drugega pa z ročno pumpico skače okoli, pol pa vidiš eno leto požgane breskve, drugo leto vinograd, tretje mu rata vrt požgat…:-)[/quote]

Preskakujem jaz to temo, o tej travi….in kr naprej Polarni neki piše, tolko piše, da še mene firbec, zakaj en plevel polarnega tolk razburi….za vas bo še trava nehala rast :)[/quote]
Kja je bosa noga? Zdaj boš imela čez par dni kresove, bo dost žerjavke ostalo za tekanje.:-)

Preskakujem jaz to temo, o tej travi….in kr naprej Polarni neki piše, tolko piše, da še mene firbec, zakaj en plevel polarnega tolk razburi….za vas bo še trava nehala rast :)[/quote]
Kja je bosa noga? Zdaj boš imela čez par dni kresove, bo dost žerjavke ostalo za tekanje.:-)[/quote]

Kolk sta vidva z Matjažkom izumla meni boso nogo, sam meni je to prav fajn brat….
Odkat vem, da mate posteljo pršravfano na strop vas bolj resno jemljem….ahahahaaaa

Kakšni idioti vse na tem forumu, očitno je to res samo za folk z dna.[/quote]
Res vas je polno tukaj.
Fopate naivno rajo tukaj kot, da še nihče ni stopil ven iz hiše ali zlil slano župo po travi. Ne obvladate niti osnovne kemije, ki jo že otroc v vrtcu poznajo.[/quote]

Daj nehaj se že smešit no. Še vsak otrok ugotovi, da si bebec. Saj sem ti že povedala, 1 kg soli stane 25 centov, noben ni tako reven, da ne bi mogel poskusiti. Ti pa še kar lajaj v luno, če imaš kakšne posebne užitke pri tem.

A ti bi z zeleno galico šprical po tlakovcih? Kar izvoli, he, he…
Za kmetavzarja- stari Rimljani so sovražnikom s soljo posuli polja, so dobro vedeli kakšen je učinek.[/quote]
Dekle drago, a tudi ti ne kužiš, da se pogovarjamo o slani vodi, ne o kupih soli?[/quote]

Pogovarjamo se natanko o 2 kg soli na en ajmer vode (takšen kot v Hoferju v njem kupiš pomaranče)

Res vas je polno tukaj.
Fopate naivno rajo tukaj kot, da še nihče ni stopil ven iz hiše ali zlil slano župo po travi. Ne obvladate niti osnovne kemije, ki jo že otroc v vrtcu poznajo.[/quote]

Daj nehaj se že smešit no. Še vsak otrok ugotovi, da si bebec. Saj sem ti že povedala, 1 kg soli stane 25 centov, noben ni tako reven, da ne bi mogel poskusiti. Ti pa še kar lajaj v luno, če imaš kakšne posebne užitke pri tem.[/quote]
V imenu mon znanosti sem napravil eksperiment, se vrgel v stroške in po vaši recepturi kot profesor Baltazar zmešal ta vaš slani zvarek ter ga polil po travi zadaj za hišo.
Po pretečeni dobi 6 dni za enkrat ni opaziti efekta. Pravzaprav se mi zdi da je trava nekoliko zrasla. Po kolikšnem času to deluje pravte?

Daj nehaj se že smešit no. Še vsak otrok ugotovi, da si bebec. Saj sem ti že povedala, 1 kg soli stane 25 centov, noben ni tako reven, da ne bi mogel poskusiti. Ti pa še kar lajaj v luno, če imaš kakšne posebne užitke pri tem.[/quote]
V imenu mon znanosti sem napravil eksperiment, se vrgel v stroške in po vaši recepturi kot profesor Baltazar zmešal ta vaš slani zvarek ter ga polil po travi zadaj za hišo.
Po pretečeni dobi 6 dni za enkrat ni opaziti efekta. Pravzaprav se mi zdi da je trava nekoliko zrasla. Po kolikšnem času to deluje pravte?
[/quote]

Aja, še ni konca tele teme? :)))

No, efekt je pozimi, ko je nekaj dni fajn pod minus. 😉

Pa drgač?

hm

New Report

Close