Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plinska peč Vaillant – javlja napako F20

Plinska peč Vaillant – javlja napako F20

Bi mi kdo povedal kako lahko zadevo rešim?

p.s. odvil sem tisti ventilček spodaj da je nekaj vode sprostil ker je bilo v pomanjkanju, sem pa ventil pustil dlje časa in je kazalec za pritisk se dvignil skoraj do rdečega polja

Je to problem?

Bojler se pregreva.

https://ephg.limited/vaillant-boiler-f20-fault-code.html
Poglej, če ti kaj pomaga.

In kakšna je rešitev?

Serviser?

Rešil. Pojavilo se je zato, ker so bili radiatorji zaprti. Sedaj imam odprte. Samo sedaj imam začetni pritisk na 2.5 in narašča, imeti pa bi moral na 1.5, malo preveč vode dotočil, skrbi me ker je blizu rdečega polja, da ne rukne v kakšen F28.

Ma ne znam pa nastavit na termostat kako mora biti optimalno ogrevanje, tisto zjutraj, kako zvečer…

Odzrači najprej radiatorje – skozi ventil za odzračevanje spusti zrak pa tudi nekaj vode, pa bo bolje.

Odzrači najprej radiatorje – skozi ventil za odzračevanje spusti zrak pa tudi nekaj vode, pa bo bolje.
[/quote]

Saj piše da sem rešil. Radiatorjev pa res nisem odzračil, ampak saj delajo ok.

Saj piše da sem rešil. Radiatorjev pa res nisem odzračil, ampak saj delajo ok.
[/quote]

jih je vseeno je pametno odzračit pred vsako kurilno sezono – ker se ti vedno nekje v enem izmed radiatorjev naredi zračni žep, pa ni nujno, da boš to opazil na otip radiatorja.

jih je vseeno je pametno odzračit pred vsako kurilno sezono – ker se ti vedno nekje v enem izmed radiatorjev naredi zračni žep, pa ni nujno, da boš to opazil na otip radiatorja.
[/quote]

Ok bom. Kateri ventil je pravi, spodnji ali zgornji?

[/quote]

Če še to ne veš kateri ventil je pravi si raje malo preberi o tej temi, ker ni tako enostavno kot si misliš na prvi pogled.

Če še to ne veš kateri ventil je pravi si raje malo preberi o tej temi, ker ni tako enostavno kot si misliš na prvi pogled.
[/quote]

Se ve de, veš ti?

[/quote]

Jasno, da gornji……

New Report

Close