Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plinski žar

Plinski žar

Priporoča kdo kak dober plinski žar? Gledam nekaj večjega, s pokrovom in s stranskim gorilnikom če je le možno. Ima kdo kakšne izkušnje?

Campingazovi so že desetletja top:

https://www.mimovrste.com/plinski-zari/campingaz-plinski-zar-3-series-classic-ls-plus-d

https://www.mimovrste.com/plinski-zari/campingaz-plinski-zar-rbs-c-line-2-classic

https://www.campingaz.com/IT/c-592-gas-barbecues.aspx

Imam sicer enega takega podobnega, kot je na tadrugi povezavi ,že 20 let, ni da ni. še nikoli ni pustil na cedilu.

Kaj pa Broilking?
http://www.broilking.si/shop/plinski-zar/broil-king-signet-340/

Weber je menda top of the top. Zdaj če je res vreden cene, je pa drugo…

Campingaz je sranje. Rešetka je iz emajliranega odtisnjenega pleha in nima nobene toplotne akumulacije. Weber je zakon, narejen da traja. Rešetka litoželezna s keramično prevleko.
Weber.

Mi oz. moj mož je ravnokar skoraj da dizertiral iz plinskih žarov.

Odločil se je za Broilkinga eno sredno varianto.

Prvo vprašanje je, za koliko denarja iščeš?

Weber spada med top tri, ni pa top of the top.

Top tri znamke, ki se dobijo pri nas so Broilking, Weber in Napoleon.

Z nakupo katerekoli od njih, ne boš zgrešil. Gre bolj za stvar osebne preference, kot da bi bila ena od teh znam dejansko boljša od drugih dveh.

Če iščeš ceneje, pa bo verjetno camping gaz tudi čisto OK.

Razlike so predvsem v materialih in njihovi obdelavi.

To pa ni res, mi imamo Campingaz z litoželezno rešetko in ploščo, je pa res, da je tak pač dražji, a je vrhunski 👍

Campingas imam jaz za camping
Dones pa stara tradicija kurjenja in vertenja ene lepe odojckove krace pa sosed zraven za druzbo in budweiser….

Pol se bo pa baje spet uscal…. tko kot vcerej…
Zivel 1 maj 🤠

žar je itak na oglje;-)

Mi imamo GRILLME plinski žar Sydney 4 Deluxe. Smo zelo zadovoljni

Ima kdo Masport znamko? Recimo kaj takšnega?
https://www.rotar.si/sl/OPREMA-ZA-VRT-DOM/ZAR-PLINSKI-MASPORT-MAESTRO/

Grillme ni nikjer več za dobiti, žal.

To pa ni res, mi imamo Campingaz z litoželezno rešetko in ploščo, je pa res, da je tak pač dražji, a je vrhunski 👍
[/quote]

Se pridružejm mnenju na podlagi izkušenj !

Se pridružejm mnenju na podlagi izkušenj !
[/quote]
Kje pa se lahko kupi te večje campingaz žare?


Kje pa se lahko kupi te večje campingaz žare?
[/quote]

Malo po spletnih ponudbah slovenskih trgovcev pobrskaj – mi smo ga pred 20imi leti kupili v Italiji, je bil takrat cca 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejši, kot pri nas.

Malo po spletnih ponudbah slovenskih trgovcev pobrskaj – mi smo ga pred 20imi leti kupili v Italiji, je bil takrat cca 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejši, kot pri nas.
[/quote]

Saj sem, samo jih nimajo več. Zato pa sprašujem. Ker recimo jurja pa za en campingaz pa res ne dam (tega sem našel, da ga še imajo pri nas). Potem kupim raje kaj konkretnejšega – Weber, Napoleon, Broilking. Za tam 500 EUR, max 600 pa ok tudi campingaz.

Saj sem, samo jih nimajo več. Zato pa sprašujem. Ker recimo jurja pa za en campingaz pa res ne dam (tega sem našel, da ga še imajo pri nas). Potem kupim raje kaj konkretnejšega – Weber, Napoleon, Broilking. Za tam 500 EUR, max 600 pa ok tudi campingaz.
[/quote]

Jah, sorry for you – jurja so tudi vredni in taki zdržijo tudi dvajset let… ga imam že 20 let – tiptop…….

Jah, sorry for you – jurja so tudi vredni in taki zdržijo tudi dvajset let… ga imam že 20 let – tiptop…….
[/quote]
Oprosti, ampak ne moreš primerjat enega proizvajalca kamp žarov z resnimi firmami, ki imajo tudi dolgo tradicijo. Campingaz da samo 5 let garancije, zato pač ni vreden toliko. weber da 10 let, Broil King tudi, Napoleon pa celo 15 let na vse dele. Campingaz je super za kampiranje, za kaj konkretnega pa bi jaz raje vzel bolj preverjenega. Kaj bolj robustnegaa. Sploh pa za tako ceno.

Grillme sydney deluxe lahko kupis na mimovrste.com. trenutno je cena 217€

Grillme sydney deluxe lahko kupis na mimovrste.com. trenutno je cena 217€
[/quote]

Ne bo držalo. Je razprodan.

Pri nas žar kurimo z drvmi in ogljem. Vse ostalo ni žar. Plinski je, kot bi v ponvi pekla na štedilniku. No, vsak po svoje.

Pri vas roštiljate. Kar pa je razlika od ameriških žarkov in smokerjev. Plin je dobra alternativa, imaš pa tudi kombinacijo – oglje in plin.

Najbolj je kamado Joe ali Green egg,
Keramični žar. Top zadeva, lahko delaš vse. Plin je za mestne srajce, kot mecdonalds.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Pred dvajsetimi leti sem kupil plinski žar od Gorenca z litoželezno ploščo 40cm X 40cm, ki občasno še vedno služi svojemu namenu. Zraven imam plinsko jeklenko 5kg. Karkoli se peče je manj dimljeno kot na žaru z ogljem. Edino, če je vetrovno vreme takrat je dobro, da je ta žar v nekem zavetrju, ker ga veter pretirano ohlaja.


Vse ima svoj namen. Keramični žar je super zadeva, ampak nikakor ne za vsak dan. Traja, da zakuriš, da se segreje… Potem pa je res top. Hitrejša varianta je navaden žar na oglje, ampak spet bolj packarija, pa spet malo dlje traja, da prideš do prave temperature, pa vzdrževanje temperature je bolj zahtevno…. Plinski žar (mimogrede, ne tak s samo železno plato) je super hitro pripravljena zadeva za vsak dan – da hitro pripraviš kosilo npr. Res ni isto kot na oglje, čeprav imate že tudi kombinacije oz. vstavke z ogljem. Vsekakor pa je tudi na plinu možno počasno pečenje na nizki temperaturi ali pa hitro na zelo visoki (kot v keramičnem žaru). V ZDA in Kanadi je takšna varianta zelo priljubljena.

Pri vas roštiljate. Kar pa je razlika od ameriških žarkov in smokerjev. Plin je dobra alternativa, imaš pa tudi kombinacijo – oglje in plin.
[/quote]

Tebi pa ni vse jasno, kajne? Žar na oglje je ameriški barbecue, smokerji so pa smokerji in ne, plin ni dobra alternativa nobenemu od dveh. Samo dim in ogenj dasta tisti specifični okus hrani, ki jo povezujemo s temi pojmi. Kot je ena že rekla, žar na plin je isto, kot da delaš hrano v ponvi na kuhalni plošči.

New Report

Close