Plinski žar
Campingazovi so že desetletja top:
https://www.mimovrste.com/plinski-zari/campingaz-plinski-zar-3-series-classic-ls-plus-d
https://www.mimovrste.com/plinski-zari/campingaz-plinski-zar-rbs-c-line-2-classic
https://www.campingaz.com/IT/c-592-gas-barbecues.aspx
Imam sicer enega takega podobnega, kot je na tadrugi povezavi ,že 20 let, ni da ni. še nikoli ni pustil na cedilu.
Kaj pa Broilking?
http://www.broilking.si/shop/plinski-zar/broil-king-signet-340/
Mi oz. moj mož je ravnokar skoraj da dizertiral iz plinskih žarov.
Odločil se je za Broilkinga eno sredno varianto.
Prvo vprašanje je, za koliko denarja iščeš?
Weber spada med top tri, ni pa top of the top.
Top tri znamke, ki se dobijo pri nas so Broilking, Weber in Napoleon.
Z nakupo katerekoli od njih, ne boš zgrešil. Gre bolj za stvar osebne preference, kot da bi bila ena od teh znam dejansko boljša od drugih dveh.
Če iščeš ceneje, pa bo verjetno camping gaz tudi čisto OK.
Razlike so predvsem v materialih in njihovi obdelavi.
Ima kdo Masport znamko? Recimo kaj takšnega?
https://www.rotar.si/sl/OPREMA-ZA-VRT-DOM/ZAR-PLINSKI-MASPORT-MAESTRO/
Grillme ni nikjer več za dobiti, žal.
Malo po spletnih ponudbah slovenskih trgovcev pobrskaj – mi smo ga pred 20imi leti kupili v Italiji, je bil takrat cca 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejši, kot pri nas.
[/quote]
Saj sem, samo jih nimajo več. Zato pa sprašujem. Ker recimo jurja pa za en campingaz pa res ne dam (tega sem našel, da ga še imajo pri nas). Potem kupim raje kaj konkretnejšega – Weber, Napoleon, Broilking. Za tam 500 EUR, max 600 pa ok tudi campingaz.
Saj sem, samo jih nimajo več. Zato pa sprašujem. Ker recimo jurja pa za en campingaz pa res ne dam (tega sem našel, da ga še imajo pri nas). Potem kupim raje kaj konkretnejšega – Weber, Napoleon, Broilking. Za tam 500 EUR, max 600 pa ok tudi campingaz.
[/quote]
Jah, sorry for you – jurja so tudi vredni in taki zdržijo tudi dvajset let… ga imam že 20 let – tiptop…….
Jah, sorry for you – jurja so tudi vredni in taki zdržijo tudi dvajset let… ga imam že 20 let – tiptop…….
[/quote]
Oprosti, ampak ne moreš primerjat enega proizvajalca kamp žarov z resnimi firmami, ki imajo tudi dolgo tradicijo. Campingaz da samo 5 let garancije, zato pač ni vreden toliko. weber da 10 let, Broil King tudi, Napoleon pa celo 15 let na vse dele. Campingaz je super za kampiranje, za kaj konkretnega pa bi jaz raje vzel bolj preverjenega. Kaj bolj robustnegaa. Sploh pa za tako ceno.
Najbolj je kamado Joe ali Green egg,
Keramični žar. Top zadeva, lahko delaš vse. Plin je za mestne srajce, kot mecdonalds.
Pred dvajsetimi leti sem kupil plinski žar od Gorenca z litoželezno ploščo 40cm X 40cm, ki občasno še vedno služi svojemu namenu. Zraven imam plinsko jeklenko 5kg. Karkoli se peče je manj dimljeno kot na žaru z ogljem. Edino, če je vetrovno vreme takrat je dobro, da je ta žar v nekem zavetrju, ker ga veter pretirano ohlaja.
Vse ima svoj namen. Keramični žar je super zadeva, ampak nikakor ne za vsak dan. Traja, da zakuriš, da se segreje… Potem pa je res top. Hitrejša varianta je navaden žar na oglje, ampak spet bolj packarija, pa spet malo dlje traja, da prideš do prave temperature, pa vzdrževanje temperature je bolj zahtevno…. Plinski žar (mimogrede, ne tak s samo železno plato) je super hitro pripravljena zadeva za vsak dan – da hitro pripraviš kosilo npr. Res ni isto kot na oglje, čeprav imate že tudi kombinacije oz. vstavke z ogljem. Vsekakor pa je tudi na plinu možno počasno pečenje na nizki temperaturi ali pa hitro na zelo visoki (kot v keramičnem žaru). V ZDA in Kanadi je takšna varianta zelo priljubljena.
Pri vas roštiljate. Kar pa je razlika od ameriških žarkov in smokerjev. Plin je dobra alternativa, imaš pa tudi kombinacijo – oglje in plin.
[/quote]
Tebi pa ni vse jasno, kajne? Žar na oglje je ameriški barbecue, smokerji so pa smokerji in ne, plin ni dobra alternativa nobenemu od dveh. Samo dim in ogenj dasta tisti specifični okus hrani, ki jo povezujemo s temi pojmi. Kot je ena že rekla, žar na plin je isto, kot da delaš hrano v ponvi na kuhalni plošči.