Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plišaste igračke

plišaste igračke

Naša Zala ima zelo rada mucke, kužke, … vse te živali pa so plišaste in vem, da ni dobro da jih uporablja. Stara je 1,5 leta. Večinoma ji dajem plastične igrače in knjigice.

Kdaj je primerno, da ima npr. punčko z lasmi in plišaste igračke? Pikapolonico in slona (od LX dodatka ) pa vseeno uporablja vsak dan, saj brez njuju ne zaspi in mislim, da sta iz blaga, vendar ni mata “muck”.

Prosim za malo vaših mnenj glede tega.

saj nekaj plišastih igrač ne moti, predvsem je treba paziti, da niso prašne, pa da nimajo majhnih delcev (denimo, da so trdno prišite oči itd.) če se bojiš presežka pršic, predlagam, da živali vsake toliko (denimo 1krat na teden) pošljete na severni tečaj – v zmrzovalnik za 1 dan, pri 0 stopinjah so pršice eliminirane. Mi delamo tako. Ker pa imamo enega velikanskega medveda, pa gre ta velikokrat na sprehod v zimski dan (sedi na terasi in zmrzuje :))))
T.

Jaz bi samo še dodala glede uničevanja pršic: po zmrzovanju je potrebno igrače oprat, da se ostanki in iztrebki teh zverin izplaknejo. Sicer pa se pršice nabirajo tako v plišastih kot blagastih igračah…

Srečno brez alergij!

M.

Zadnjič sem namreč gledala v Baby centru igračke, pa sem prodajalko vprašala, kaj pa punčke z lasmi a imate za 20 m punčko?

Pa me je grdo pogledala in rekla, če bi bila ti mamica bi vedela, da tako majhni otroci ne smejo imeti igračk z lasmi, saj še plišastih igračk ne smejo imeti, ker se dlakice lahko nabirajo v pljučih.

Imela me je za glupo frkljo, ki verjetno kupuje igračo za kakšno sorodnico in nima pojma o dojenčkih in si ni predstavljala, da kupujem igračko za svojo hčerko. Saj mi je povedala pravo informacijo (saj sem doma vse plišaste igračke skrila, iz blaga pa sem jih šla takoj oprat) ampak način pa ni bil pravi, tako podcenjevalen. Mislim, da ne bom več stopila v to trgovino.

New Report

Close