Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plomba na stanovanju

Plomba na stanovanju

Kupujem stanovanje.
Trenutno imam v ogledu stanovanje, ki je last neke firme (dobili v kompenzacijo od gradbenega podjetja). Na stanovanju je plomba. Hipotek ipd. ni. Stanovanje zelo ugodno.
Zanima me kakšen je postopek pri nakupu-prepisu. Če mi lahko kdo pomaga.
hvala

Odvisno, za kako plombo gre. Plomba je samo znak, da teče nek postopek v zvezi s to nepremičnino. Poglej v ZK za kakšno plombo gre, pa ti bomo lažje svetovali.

Preden kupiš naj plombo odpravijo, lahko se zgodi, da je predmet stečaja in boš po……

Pazi kaj kupuješ. Pojdi do odvetnika in naj se pozanima glede stanovanja, da ne boš na koncu brez vsega.

Kot sem razumela naj bi imeli predlog za vpis stanovanja v zk (lastništvo). Bom pa še preverila. Firma pa dvomim da je v stečaju. A se da to kje preverit?

Drugače bodo pa od banke pravniki vse te zadeve preverili, ker bom kupila na hipoteko.

Ne počni tega sama, obvezno pojdi k odvetniku. Še najmanj pa ne glej na nasvete tukaj!

Plomba lahko pomeni karkoli. Da je npr. že en pred teboj kupil stanovanje, a da še ni vpisan kot lastnik, ker postopek traja. Bejž pogledat v zemljiško knjigo, o čem je plomba.

V tvojem primeru je mogoče napisano kot lastnik gradbeno podjetje, plomba pa se nanaša na to, da je ta tip, ki sedaj prodaja tebi, to stanovanje pridobil od tega gradbenega podjetja, a da lastninska pravica še ni bila vpisana v zemljiško knjigo.

Možno je, da je to, to bi bilo še najbolj ugodno zate, a ni nujno. In tudi v tem primeru počakaj, da se lastništvo vpiše. Kot je že ena vpisala – lahko bo šla gradbena firma v stečaj, lastništvo stanovanja pa še ne bo vpisano na novega lastnika (to je tiste, ki ti prodaja) in bo problem.

Stanovanje je pisano na tega izvajalca, lastniško, to firmo ki prodaja. Ima pogodbo. Ampak ni pa še vpisano v ZK na njega. Je pa v teku vpis kolikor sem razumela. Seveda bom še vse preverila. Samo informativno me pač zanima.

Madona, babe!
Dala boš 1×0.000 ali celo 2×0.000 evrov in nimaš nekaj sto evrov za odvetnika, ki bo preveril kako je s stanovanjem. Pol boš pa na TV vpila in obenem jokala, kako so te nategnil. A res nimate tolk pameti kot ena navadna zlata ribica.
Za vsak posel je potreben strokovnjak in to je gotov odvetniška pisarna, ali ustrezna nepremičninska agencija, ki ima seveda vse papirje za opravljanje svojega dela. Ne pa tukaj na Monu spraševat, kaj pomeni plomba!

Stanovanje je pisano na tega izvajalca, lastniško, to firmo ki prodaja. Ima pogodbo. Ampak ni pa še vpisano v ZK na njega. Je pa v teku vpis kolikor sem razumela. Seveda bom še vse preverila. Samo informativno me pač zanima.[/quote]

Ja, plomba je tudi, ko šele poteka vpis, tako da je seveda tudi to možno. Samo ko kupuješ stanovanje, ne smeš tega verjet na besedo, ampak je treba preverit. Tudi sicer bi ti priporočila kakega odvetnika, ki se malo spozna, da bo preveril ne le stanovanje, ampak tudi zemljišče, dostop, morebitne plombe na karkoli, kar bi lahko vplivalo na tvoje stanovanje oz. blok …

ali lahko prodam stanovanje ki, ima seveda vse vpisano s to zadevo da lahko ta ženska biva v njem do smrti .Tako da če se najde kupec to vzame v zakup .

lp

Seveda lahko prodaš stanovanje skupaj s služnostno pravico.

Ga pač prodaš za manj, kot če tega bremena ne bi bilo.

Včasih najdeš kupca, ki bi samo parkiral denar in je voljan kupiti takšno stanovanje.

Ja hvala je pa zadeva taka sem stanovanje podedval in v tem stanovanju biva še starejša ženska ,ki naj bi ker nima kam iti bila tu do njene smrti zato me zanima če to stanovanje lahko prodam s tem da prevzame to kar sem napisal na začetku.

lp

New Report

Close