Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plonkanje

Plonkanje

Se splača v srednji šoli za piflarijo (letnice, nepravilci…). Ste vi plonkali? Če ja, kako?

Nikoli. Tudi brez plonkanja se je komot dalo dobiti 3, 4 ali 5 in imeti prav dober uspeh. Elitna gimnazija.

Jasno, da smo plonkali. Punce smo si namontirale plonk listke pod žabe nad koleni. Pa na dlani smo si napisali formule, na podlakti pa cele romane.

Sem bila majstr, kar se tiče plonkanja. Ampak takrat smo plonke pisali še na roke. Jaz npr. sem vedno delala harmoniko in sem listke vedno držala v roki. Imela sem razdeljene po poglavjih, po barvah, oblepljene s selotejpom. Jaz sem se s plonkci zelo potrudila (izluščila bistvo, naredila po alinejah), da sem se že s tem ogromno naučila in včasih sploh ni bilo treba plonkat 🙂

Zanimivosti, ki koristijo, ne plonkaš. Nekaj, kar v življenju ne rabiš, pa naj majo.

Obcasno, po potrebi. Sem imela sosolca, nadpovprecno pameten, ma genialen tip, sem ga dolocila ze v 1 letniku za best kolega- od danes naprej sedis z mano, od danes naprej se druzis z mano. Jasno*? Jasno. :)) Sva si malo menjala teste, noben ni opazil. Tolk je bil pameten, da se je naucil simulirat mojo pisavo-za kaj takega jaz definitivno nisem bila sposobna, ze tu vidis da je tip ekstra. Kar dobis vrni- sem ga v zameno dobro izsolala raznim “lopovscinam” da je ucenec na koncu prekosil ucitelja. V 1 letniku je bil miren, tih, nesamozavesten fantic (mali zgoljo), v 4 letniku pa dec, ki se je znal postavit zase (no mali zgoljo je se vedno). :))

Odgovor na objavo uporabnika
nikoli plonkala, 19.03.2023 ob 05:11

Nikoli. Tudi brez plonkanja se je komot dalo dobiti 3, 4 ali 5 in imeti prav dober uspeh. Elitna gimnazija.

…elitna gimnazija? 🤣🤣🤣

Katera pa je to?

Elitna je škofijska.

Odgovor na objavo uporabnika
Vesel oče, 19.03.2023 ob 10:49

Elitna je škofijska.

Če iz škofijske ,pridejo taki kot ti, ne hvala

Po pravici povedano, men se nikol ni dalo tega pisat.. Sem se rajsi naucila:-) Sem se samo cudila, kako profesionalno plonke so imele nekatere punce, resno, men bi to vzelo vec casa, kot ucenje.. Gimnazija. Mogoce sem imela parkrat kaksno formulo napisano v peresnici na listku, pa itak nisem rabila..

Jz sm bil tud tak cigan, da sem zadevo sprintal, in nesu v kopirnico pomanjšat na font 3, 4….

Ker klasičn ink jet print tako na drobno se je razlil oz. je črnilo potegnilo po vlaknih papirja.

New Report

Close