PLOŠČICE
Jaz sem gledala samo na to,
a) da mi je bil dizajn vsec. Ne maram ploscic z vzorci ali ploscic mocnih barv.
b) da je dimenzija ploscic ustrezna velikosti kopalnice, torej vecje ploscice v vecjo kopalnico, manjse ploscice v manjso kopalnico.
c) da stenskih ploscic ne polagas na tla. (Obstojajo stenske in talne ploscice).
Stenske ploscice se debele do kaksnih 5 mm, lahko tudi manj talne so vec, kaksnih 8mm. Govorim po spominu. Najboljse, da v trgovini vprasas, katere njihove ploscice so za stene in katere za tla. Na steni lahko uporabis talne ploscice, a na tleh stenskih ne mores, ker bodo hitro razpokale.
Lazje se cistijo cisto gladke ploscice. Te se tudi lepse svetijo. Zame zgleda bolj cisto, ce se svetijo. Ampak na splosno se vse ploscice dobro cistijo. Jaz jih cistim z mesanico, ki jo naredim sama: soda bikarbona, kuhinjska sol in malo detergenta za rocno pomivanje posode razstopim v vodi. Isto mesanico uporabljam tudi za kuhinjsko korito za lepsi sijaj.
Drsne so vse ploscice, ko so mokre. Vcasih je dovlj samo par kapelj. Zato das pred kad kopalniski tepih.
Super, hvala.Po stenah in tleh želim enake ploščicein mi je bilo jasno, da je neka fora v debelini-obstojnosti. Tudi sama imam rada, da se kopalnica sveti in mi ni jasno kako to doseči pri ploščicah, ki niso gladke. Itak bom vprašala v trgovini, samo nikoli ne veš na kakšnega prodajalca naletiš.Hvala.