Ploščice čez ploščice
Pozdravljeni,
smo pred prenovo kopalnice in smo pravkar izbrali ploscice iz gresa. Imeli smo jih namen poloziti cez ze obstojece ploscice, razen na tleh, kjer jih bomo postemali zaradi talnega gretja. Prodajalka nam je svetovala, da v primeru, ce so obstojece ploscice glinene, odpade ideja o polaganju novih ceznje, saj naj bi jih lepilo, na katetega bi lepili nove ploscice, potegnilo iz stene. Ploscice so stare cca 25-30 let, pac prve ploscice od gradnje bloka. Ker smo v 3 nadstropju smo si pac hoteli prisparat nekaj razbijanja in odnasanja, zdaj pa smo po njenih besedah v veliki dilemi. Sam bi najraje videl, da jih postemamo ven, naredimo izravnavo kot je treba, ampak ce obstaja kaksna dobra resitev, da se nove polozijo ceznje, pa tudi ne bom imel nic proti. Za vsak predlog se najlepse zahvaljujem.
Na Fužinah, ko so delali prve bloke, so v kopalnicah odpadale ploščice. Naslednja dva trga so potem te nesrečne ploščice tako zalimali, da ni šans, da jih spraviš dol, še zdaj po 30+ letih.
Pri nas v bloku jih je že kar nekaj obnavljalo kopalnice, večina je štemala le za cevi, optimisti so poskušali spravit dol ploščice, a so obupali in jih pustili, no, seveda je tudi nekaj takih, ki so slekli kopalnico do golega, a ti večinoma še niso bili vseljeni in so cel teden štemali tistih 5 kvadratov!
Mi načrtujemo obnovo kopalnice v naslednjem letu. Ploščice bomo poskusili, kako gredo dol, če bo kazalo, da se da razbit v dveh dneh, jih bomo zbijali, drugače ne. Sosed je letos razbijal 4 dni, pa ni slekel niti 1/3 kopalnice, je obupal in pustil stare ploščice gor.
Na Fužinah, ko so delali prve bloke, so v kopalnicah odpadale ploščice. Naslednja dva trga so potem te nesrečne ploščice tako zalimali, da ni šans, da jih spraviš dol, še zdaj po 30+ letih.
Pri nas v bloku jih je že kar nekaj obnavljalo kopalnice, večina je štemala le za cevi, optimisti so poskušali spravit dol ploščice, a so obupali in jih pustili, no, seveda je tudi nekaj takih, ki so slekli kopalnico do golega, a ti večinoma še niso bili vseljeni in so cel teden štemali tistih 5 kvadratov!
Mi načrtujemo obnovo kopalnice v naslednjem letu. Ploščice bomo poskusili, kako gredo dol, če bo kazalo, da se da razbit v dveh dneh, jih bomo zbijali, drugače ne. Sosed je letos razbijal 4 dni, pa ni slekel niti 1/3 kopalnice, je obupal in pustil stare ploščice gor.
[/quote]
To so ploščice položene v malto, res držijo (gre še omet zraven dol), kasneje se ni delalo več tako. A jaz govorim za lepljenje ploščic NA ploščice. Lepilo ne drži na gladko glazuro keramike. Lahko bi pa stare ploščice na kakšen način “naštokal”, da bi imelo lepilo kam prijet.
To so ploščice položene v malto, res držijo (gre še omet zraven dol), kasneje se ni delalo več tako. A jaz govorim za lepljenje ploščic NA ploščice. Lepilo ne drži na gladko glazuro keramike. Lahko bi pa stare ploščice na kakšen način “naštokal”, da bi imelo lepilo kam prijet.
[/quote]
Naj bi se stare ploščice nekako zbrusile, da nove primejo gor. Bomo videli naslednje leto, kako se to dela :)))
[/quote]
Za ta namen pa obstaja emulzija s katero premažeš stare ploščice.
[/quote] Imeli take ploscice,pa ur,pa so sle dol.Le pravo masino je potrebno imeti in pravega mojstra.