Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ploščice-kopalnica

ploščice-kopalnica

Živjo!

Zanima me, ali ima kdo v kopalnici postavljene ploščice tako, da ne pokrivajo vseh sten. Imate tam pralno barvo na stenah?Kako to zgleda Kaj pa rob pri tleh- je narejen iz ploščic ali je stena popleskana do tal?

LP in hvala

Ja na eni steni nimamo ploščic in tam je pralna barva, ampak se mi zdi da bi bilo vseeno če bi bila navadna, ker nič ne špricamo tja. Drugače pa je rob spodaj iz ploščic, odrezanih na par cm, tako nam je naredil ploščičar, nas sploh ni nič vprašal 🙂

Pozdravljena!

Sami imamo ploščice do višine 1,2 m, kar pomeni glede na to, da je 1 ploščica visoka 20 cm, vsega skupaj 6 vrst. Potem imamo rob zgoraj zaključen s 7,5 cm borduro iz mozaičnih ploščic, oziroma 3 vrste po 2,5 cm kvadratki mozaika. Nadaljnje imamo navadno belo steno od 1,2 m dalje gor… Zadeva se maksimalno obnese, kopalnica nekako bolje diha in ni tako cela “vkalupljena” v ploščice.
Čeprav imamo male otroke ni problema s špricanjem vode.

Če boš pregledala kakšne revije z opremo stanovanj boš lahjko opazila, da se danes kopalnice sploh ne polagajao več s ploščicami do stropa ampak zgolj do “špricalnega” nivoja.
In prav zaradi tega nizkega nivoja dobi kopalnica bolj vtis sobe kot pa navadne kopalnice.

lp
A.

Pri nas so ploščice sicer do stropa, sem pa videla pri prijateljih, da so imeli položene do določene višine in to bele. Stene so bile pobarvane na oranžno, prav take barve so bili razni dodatki in brisače. Čez nekaj let, ko zamenjaš barve in imaš spet kot novo kopalnico. Ideja se mi ne zdi slaba.

LP

New Report

Close