Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pluta za tla

pluta za tla

Zanima me čisto idejno, ker se mi zdi laminat tako hladen, da bi položila pluto. Je kdo slučajno ima, kakšne so izkušnje za otroško sobo?
Kam bi jo šli pogledat, kje to prodajajo – tam, kjer parkete? Je polaganje zahtevno ali to lahko slučajno storimo sami (kot npr. topli pod)?
Hvala vnaprej za vaše izkukšnje

Pluto imamo v kuhnji cca 20 let je super… a se mi zdi da je malo zastarela…

je topla in fajn za pucat pa zelo vzdržljiva:)

Videla sem da jo imajo v merkurju – tako malo lepšo… glede polaganja pa moj spomin ne seže tako daleč:)

Ne razumem najbolje- na tlak bi položila pluto in potem čez to laminat?
Hm.
Midva sva sama (pa nisva obrtnika ali strokovnjaka) položila talno plastificirano pluto v kuhinji, predsobi in otroški sobi. Polaganje je enostavno in primerno za vsakogar.
Če bi spet začenjala, bi naredila enako, s tem, da bi pluto položila še v dnevno sobo.
Zelo se obnese, tla so topla (pa nimamo talnega gretja), hoja je prijetna, vzdrževanje enostavno.
Priporočam!

Imamo v kuhinji, meni je tako všeč, da bi jo dala tudi v druge prostore. Naši moški so jo položili sami.

Zelo lepo in praktično, samo pri nas je ob balkonskih vratih barva obledela, ker je sonce sijalo notr. Ob oknu pa ne. Pa z leti se obrabi tam, kjer je najbolj obremenjena, npr. ob elementih v kuhinji.Ampak se jo menda lahko pobrusi in spet polakira, kot parket.

ne, laminat bi vrgla ven, ker drsi in je za otroško hitrost še nevaren, pa položila pluto, ki se mi zdi bolj topla in prijazna. ampak to je še čisto ideja v moji glavi, moram še seveda do konsenza z v.d. možem in do trgovcev.

Pluta je super, samo kupi plastificirano in ne tiste, ki se jo lakira po polaganju. Je bistvena razlika v trpežnosti.

Mi jo imamo v otroški sobi in spalnici. Ne bi je dala ven. Najboljša tla, ki sva jih izbrala za v hiško. Preprosto za čistit, trpežna, topla za igro. Laminata nimamo nikjer in kolikor ga gledam pri drugih ga ne bi imela za noben denar.
Lep pozdrav

Moji starši imajo plastificirano pluto od Wickandersa skoraj 30 let in šele zadnja tri leta zgleda nekoliko utrujeno. Pred tem, pa je bil to najtrpežnejši material, kar sem ga videla. Celo praske od pasjih nohtov so po nekaj dneh (čudežno) zginila, ker se je palstika na nek način poravnala.

Ker sem imela dobre izkušnje od doma, sva jo z možem od istega proizvajalca lani dala položiti v kuhinjo in predsobo, pa je po enem letu tako spraskana, da je grdo.

Pa imava velike otroke in nimmo živali in nam preprosto ni jasno od kod so se vzele te praske.

Lahko še vprašam – ste pluto lepili na tla ali ste vzeli click sistem? Če je pluta na click -a potem ne plava tako kot pozimi, ko se stanovanje ogreva, laminat kar plava semter tja..?

New Report

Close