pluta za tla
Zanima me čisto idejno, ker se mi zdi laminat tako hladen, da bi položila pluto. Je kdo slučajno ima, kakšne so izkušnje za otroško sobo?
Kam bi jo šli pogledat, kje to prodajajo – tam, kjer parkete? Je polaganje zahtevno ali to lahko slučajno storimo sami (kot npr. topli pod)?
Hvala vnaprej za vaše izkukšnje
Ne razumem najbolje- na tlak bi položila pluto in potem čez to laminat?
Hm.
Midva sva sama (pa nisva obrtnika ali strokovnjaka) položila talno plastificirano pluto v kuhinji, predsobi in otroški sobi. Polaganje je enostavno in primerno za vsakogar.
Če bi spet začenjala, bi naredila enako, s tem, da bi pluto položila še v dnevno sobo.
Zelo se obnese, tla so topla (pa nimamo talnega gretja), hoja je prijetna, vzdrževanje enostavno.
Priporočam!
Moji starši imajo plastificirano pluto od Wickandersa skoraj 30 let in šele zadnja tri leta zgleda nekoliko utrujeno. Pred tem, pa je bil to najtrpežnejši material, kar sem ga videla. Celo praske od pasjih nohtov so po nekaj dneh (čudežno) zginila, ker se je palstika na nek način poravnala.
Ker sem imela dobre izkušnje od doma, sva jo z možem od istega proizvajalca lani dala položiti v kuhinjo in predsobo, pa je po enem letu tako spraskana, da je grdo.
Pa imava velike otroke in nimmo živali in nam preprosto ni jasno od kod so se vzele te praske.