Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti pluženje snega

pluženje snega

Živim za Bežigradom .V ulici je 10 hiš, dolga je cca 100 m(morda malo več)
Poteka po dveh straneh Vojkove ceste. Desni in levi krak. Gledano iz mesta
živimo v desnem (vzhodnem) kraku ceste.
Krake omenjam zato ker levi krak (gledano iz centra mesta) plužijo tudi
petkrat dnevno medtem ko našega niso plužili niti enkrat.
Na mojo urgenco dežurni službi dobivam odgovor, ‘da nismo(ulica) izrisani v načrtu mesta’, zato ne smejo plužiti. Urgirala sem več kot desetkrat. Nič.Pravil se striktno
držijo.

Cesta je nesplužena, nesoljena … po njej se, z veliko težavo, pomikajo upokojenci,
vozila, ker postaja ulica poledenela, zanaša vozila.Temperature se bodo znižale, kaj
bo jutri.Napoved padavin v naslednjem tednu …. kako naprej?

Kakšne so moje pravice? Je res, da ulice ne morejo (smejo) plužiti ker
je tako odločeno? Kaj sploh lahko storim, saj moji klici, ne obrodijo sadov.
Na koga naj se obrnem in kaj, o napisanem ,meni Zakon? Če obstaja, seveda.

Hvala za hiter odgovor!

Javne ceste morajo biti v skladu z Zakonom o javnih cestah in Odlokom o občinskih cestah s strani gospodarskih javnih služb vzdrževane tako, da jih lahko tudi v primeru slabih vremenskih razmer uporabljajo vsi uporabniki.
Glede na odgovor, ki ste ga dobili na vaše povpraševanje sklepam, da vaša ulica oz. cesta sploh ni odmerjena in vrisana v zemljiški kataster, prav tako najbrž ni v lasti občine, ampak ste njeni (so)lastniki lastniki hiš, ki se nahajajo ob njej. Trenutno je torej edina rešitev, da sami lastniki organizirate čiščenje ulice (npr. dogovor s kakšnim kmetom,ki opravlja pluženje s svojo mehanizacijo), v nadalje pa bo potreben dogovor z občino, da se cesta odmeri, na njej vzpostavi javno dobro in da bo posledično njeno vzdrževanje naloga občine.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close