Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Po 14dneh poskusne dobe pred zaposlitvijo sem ugotovila da mi sluzba ne ustreza

Po 14dneh poskusne dobe pred zaposlitvijo sem ugotovila da mi sluzba ne ustreza

Zivjo

Torej 14dni nazaj sem “se zaposlila” v podjetju v katerem imam 3 mesece poskusne dobe in v teh 14dneh sem ugotovila, da mi to delo res ne ustreza in hodim kar z muko v sluzbo. Zanima me, ce se ze zdaj steje 60dni odpovednega roka ce dam sedaj med poskusnim odpoved ali je kaj drugace glede ba to da se se uvajam? Hvala in lp

Še enkrat preberi pogodbo – v moji sta določena oba posebej, odpovedni rok v poskusni dobi (ki je bistveno krajši) in pri dejanski zaposlitvi.

V času trajanja poskusne dobe je odpovedni rok 7 dni.

ZDR-1: https://zakonodaja.com/zakon/zdr-1/94-clen-minimalni-odpovedni-roki

Pa to v vseh podjetjih velja isto? Sem ze zasledila to na netu ampak nisem bila ziher ali je povsod tako ali spet od odvisno od podjetja

Odgovor na objavo uporabnika
Nvm627, 23.11.2024 ob 13:29

Pa to v vseh podjetjih velja isto? Sem ze zasledila to na netu ampak nisem bila ziher ali je povsod tako ali spet od odvisno od podjetja

odvisno kako pozicijo imas in kje delas….v poiskusni dobi je odpovefni rok 7 dni….drugace pa…po stari slovenskj navadi enostavno nehas hodit…kdo ti pa kaj more….meseca poslusaj…nima pravice podjetje nad tabo izvajat mobing hehe

Senza736, 23.11.2024 ob 13:23

Še enkrat preberi pogodbo – v moji sta določena oba posebej, odpovedni rok v poskusni dobi (ki je bistveno krajši) in pri dejanski zaposlitvi.

pa  že imaš drugo službo???

hmmm918, 23.11.2024 ob 13:36

pa  že imaš drugo službo???

Zaenkrat je ne iščem. Zakaj???

Delam v zivilski trgovini kot prodajalka.. jaa sem ze razmislala da me sam nebi bilo sam nekak nisem taksn clovk in bi se prevec slabo pocutla

Še enkrat preberi svojo pogodbo, če člen kjer je določeno poskusno delo vsebuje tudi odpovedni rok v času trajanja poskusnega dela, drugače velja z zakonom določeno. Običajno tudi na začetku pogodbe piše: Skladno z ZDR-1, na podlagi ZDR-1 sklepamo pogodbo o zaposlitvi. Torej kar ni določeno s pogodbo, ureja zakon.

Anonimno369, 23.11.2024 ob 13:45

Še enkrat preberi svojo pogodbo, če člen kjer je določeno poskusno delo vsebuje tudi odpovedni rok v času trajanja poskusnega dela, drugače velja z zakonom določeno. Običajno tudi na začetku pogodbe piše: Skladno z ZDR-1, na podlagi ZDR-1 sklepamo pogodbo o zaposlitvi. Torej kar ni določeno s pogodbo, ureja zakon.

sem ze veckrat prebrala pa mi pise samo 60dni glede poskusne dobe mi ne pise nic.

Malo še poglej , če je kje zapisano o vračilu zdravniškega pregleda , varstva pri delu,  HACCP-a. če ste že opravili. Če delate v trgovini seveda.

Ali imate poskusno delo določeno v pogodbi?

Če podate odpoved vam ne pripada denarno nadomestilo za primer brezposelnosti. V kolikor imate pogoje, da bi nadomestilo lahko uveljavljali se poskušajte dogovoriti da vam odpoved poda delodajalec.

Kaj vas pa tako matra pri delu, če smem vprašati?

Daj pisno odpoved z današnjim dnem. Napiši jim še da v skladu s členi ZDR-1 ki opredelujejo poskusno dobo boš delala še maksimalno 7 dni. Če je pa kakšna možnost bi pa zaključila prej. Prosi da ti čim prej odgovorijo po elektronski pošti in napiši email.

Drugače so pa zdaj v večini podjetij vajeni, da ljudje sploh ne pridejo več v službo ali pa po 4 urah grejo, ker so tako utrujeni. Veliko mladih deluje na ta način. Se pa strinjam da je fer in pošteno da se jih pisno obvesti. Pač niso vse službe za vse.

Anonimno369, 23.11.2024 ob 13:55

Ali imate poskusno delo določeno v pogodbi?

Če podate odpoved vam ne pripada denarno nadomestilo za primer brezposelnosti. V kolikor imate pogoje, da bi nadomestilo lahko uveljavljali se poskušajte dogovoriti da vam odpoved poda delodajalec.

Kaj vas pa tako matra pri delu, če smem vprašati?

V Pogodbi imam dolocene 3 mesece poskusne dobe.. In nebi niti koristila denarnega nadomestila, ker nameravam takoj poiskati novo sluzbo ze posiljam prosnje.. Gre se da sem se jaz prijavila na doloceno delovno mesto, ki me veseli ter zanima ampak ker je ravno na enem drugem oddelku ena delavka dala odpoved so dali mene tja in pricakujejo da bom po 14dneh ze cisto samostojno delala in se sama utaplala v guzvi.. Zal sem ze 5let prej delala tako in se je nakoncu poznalo samo na mojem psihicnem/fizicnem zdravju, tako da sem si rekla da se tega zal negrem vec.. Mi je zdravje veliko bolj pomembno

Razumem, precej neprijetna situacija.

Za obdobje med službama si boš morala sama urediti zdravstveno zavarovanje na ZZZS. Spadala boš v šifro 048, ker si boš sama plačevala prispevke: https://zavarovanec.zzzs.si/vkljucitev-v-obvezno-zdravstveno-zavarovanje-in-pridobitev-kartice-zdravstvenega-zavarovanja/kategorije-zavarovanih-oseb/osebe-s-stalnim-prebivaliscem-v-republiki-sloveniji-ki-ne-izpolnjujejo-pogojev-za-zavarovanje-po-kateri-drugi-tocki-15-clena-zzvzz/, razen če izpolnjuješ katerega od drugih pogojev (npr. zavarovanje kot družinski član). Predlagam, da si zavarovanje urediš takoj, ko ne boš več zavarovana preko podjetja, saj boš položnico od ZZZS-ja dobila v vsakem primeru. Če to urediš imaš sproti urejeno zdravstveno zavarovanje, drugače boš plačala za nazaj.

Premisli, ali bi lahko v trenutni službi ‘zdržala’ toliko časa, da dobiš novo službo in med zaposlitvama nimaš prekinitve.

Želim ti, da najdeš fajn službico 🤗

Nvm322, 23.11.2024 ob 13:15

Zivjo

Torej 14dni nazaj sem “se zaposlila” v podjetju v katerem imam 3 mesece poskusne dobe in v teh 14dneh sem ugotovila, da mi to delo res ne ustreza in hodim kar z muko v sluzbo. Zanima me, ce se ze zdaj steje 60dni odpovednega roka ce dam sedaj med poskusnim odpoved ali je kaj drugace glede ba to da se se uvajam? Hvala in lp

V poskusni dobi imaš 7dni odpovednega roka.

Če ni za bit je treba it. Če delodajalci ne znajo organizirati delo in zadovoljiti dovolj ljudi in uničujejo in izkoriščajo ljudi do onemoglosti bodo pa ostali brez delovne sile. Tudi jaz sem šel vstran, ker niso bili pogoji normalni in si nisem hotel sami sebi škoditi. Služb je dovolj, da se lahko nekje zaposliš, samo iskati je treba. Vsako službo, ki jo dobiš pa tudi ni treba brez premisleka vzeti, sploh, če je plača mizarna ali slabo delajo z  zaposlenimi.

Anonimno369, 23.11.2024 ob 17:39

Razumem, precej neprijetna situacija.

Za obdobje med službama si boš morala sama urediti zdravstveno zavarovanje na ZZZS. Spadala boš v šifro 048, ker si boš sama plačevala prispevke: https://zavarovanec.zzzs.si/vkljucitev-v-obvezno-zdravstveno-zavarovanje-in-pridobitev-kartice-zdravstvenega-zavarovanja/kategorije-zavarovanih-oseb/osebe-s-stalnim-prebivaliscem-v-republiki-sloveniji-ki-ne-izpolnjujejo-pogojev-za-zavarovanje-po-kateri-drugi-tocki-15-clena-zzvzz/, razen če izpolnjuješ katerega od drugih pogojev (npr. zavarovanje kot družinski član). Predlagam, da si zavarovanje urediš takoj, ko ne boš več zavarovana preko podjetja, saj boš položnico od ZZZS-ja dobila v vsakem primeru. Če to urediš imaš sproti urejeno zdravstveno zavarovanje, drugače boš plačala za nazaj.

Premisli, ali bi lahko v trenutni službi ‘zdržala’ toliko časa, da dobiš novo službo in med zaposlitvama nimaš prekinitve.

Želim ti, da najdeš fajn službico 🤗

Hvala za vso pomoc in nasvete 🙂

Imam v planu ostati vsaj toliko casa dokler ne najdem druge sluzbe, je mucno ampak mi je nekako sedaj ze vseeno, ne mislim delati za 3 osebe naenkrat tako da bom delala kakor lahko in ce jim kaj ne pase mi lahko podpisejo neuspesno poskusno delo pa adijo

Hvala tudi jaz upam, po vseh teh slabih sluzbah bi pa ze pasalo nekaj bolj normalnega in ne tako garaskega 😂

Živa žalost, 23.11.2024 ob 19:02

Če ni za bit je treba it. Če delodajalci ne znajo organizirati delo in zadovoljiti dovolj ljudi in uničujejo in izkoriščajo ljudi do onemoglosti bodo pa ostali brez delovne sile. Tudi jaz sem šel vstran, ker niso bili pogoji normalni in si nisem hotel sami sebi škoditi. Služb je dovolj, da se lahko nekje zaposliš, samo iskati je treba. Vsako službo, ki jo dobiš pa tudi ni treba brez premisleka vzeti, sploh, če je plača mizarna ali slabo delajo z  zaposlenimi.

Tocno tako, vsi tako sparajo na zaposlenih noben pa ne pomisl na ns k rabmo delat za 3 pa sej na zacetku se se da ampak cez neki casa pa totalno pregoris in so bolniske se mn delovne sile pa deli pol za 5 da se tebe pobere v sluzbi.. Nevem v trgovinah bi rabl mal to postimat pa mal razbremenit delavce.. Poslovodkinje delajo skos samo dopoldan, soboto komaj da kaksno oddelajo ostali pa komaj da dobimo kaksno soboto frej.. Trgovci treba bo stavkat pocas pa zacet tezit da se koncno kej spremeni k nismo jebeni hlapci

Po zakonu je odpovedni rok v poskusni dobi 7 dni in velja za vse, ne glede na to, kaj ti piše v pogodbi.

Se zmeniš z delodajalcem.

Lažje ti bo iskat boljšo službo, če službo že imaš. Verjetno boš tudi bolj samozavestna in sproščena na razgovoru za novo službo, ker veš da službo že imaš in ne rabiš sprejeti čisto vsega.

Oglasov za delovna mesta je veliko, tako da boš zagotovo kmalu našla kaj, kar ti bo bolj ustrezalo. Ko sem sama iskala delo v trgovini, sem šla v nakupovalni center in od trgovine do trgovine osebno spraševala če slučajno kaj rabijo za delat. Je bilo še v študentskih časih, ampak sem dobila delo. Če veš kaj te veseli in v kateri trgovini bi si želela delati – poskusi, nimaš nič za izgubiti.

Nvm322, 24.11.2024 ob 10:24

Hvala za vso pomoc in nasvete 🙂

Imam v planu ostati vsaj toliko casa dokler ne najdem druge sluzbe, je mucno ampak mi je nekako sedaj ze vseeno, ne mislim delati za 3 osebe naenkrat tako da bom delala kakor lahko in ce jim kaj ne pase mi lahko podpisejo neuspesno poskusno delo pa adijo

Hvala tudi jaz upam, po vseh teh slabih sluzbah bi pa ze pasalo nekaj bolj normalnega in ne tako garaskega 😂

Kot da bi jaz pisala svoje izkušnje, po 8ih letih takega garanja za 3 sem pri 37s povišanim sladkorjem, a drugače suha in se normalno prehranjujem. Tudi iščem normalno službo pa sem vzela službo z dosti nižjo plačo pa je isto … Tako da sem tudi dala po enem tednu odpoved in iščem dalje. Sam nimam nekega upanja več na mojem področju.

Anonimno369, 24.11.2024 ob 11:06

Lažje ti bo iskat boljšo službo, če službo že imaš. Verjetno boš tudi bolj samozavestna in sproščena na razgovoru za novo službo, ker veš da službo že imaš in ne rabiš sprejeti čisto vsega.

Oglasov za delovna mesta je veliko, tako da boš zagotovo kmalu našla kaj, kar ti bo bolj ustrezalo. Ko sem sama iskala delo v trgovini, sem šla v nakupovalni center in od trgovine do trgovine osebno spraševala če slučajno kaj rabijo za delat. Je bilo še v študentskih časih, ampak sem dobila delo. Če veš kaj te veseli in v kateri trgovini bi si želela delati – poskusi, nimaš nič za izgubiti.

Hvala za nasvet, sem tudi sama ze naredila plan da se kar sprehodim pa trgovinah in jim pustim zivljenjepis skodovat nemore nic.. Mogoce pa res najdem prej tako kaksno sluzbo.. Sej sem delavna in pridna punca mi res ni tezko delati samo v normalnih pogojih tako da se vseeno verjamem da se bo nekaj naslo zame kar me bo vsaj tok veselilo da mi nebo mucno bit tam 8ur

Žaba259, 24.11.2024 ob 13:20

Kot da bi jaz pisala svoje izkušnje, po 8ih letih takega garanja za 3 sem pri 37s povišanim sladkorjem, a drugače suha in se normalno prehranjujem. Tudi iščem normalno službo pa sem vzela službo z dosti nižjo plačo pa je isto … Tako da sem tudi dala po enem tednu odpoved in iščem dalje. Sam nimam nekega upanja več na mojem področju.

Ja hvala enako jaz sem pa po 5letih dela v privat zivilski trgovini totalno pregorela, bila pod groznim stresom in so se mi zaceli problemi s trebuhom, glavoboli, slabost.. 2leti sem skakala okoli zdravnikov ker noben ni vedel zakaj imam taksne probleme in da mi je nakonc rekel da je verjetno to vse zaradi stresa in naj mogoce zacnem razmisljati o novi sluzbi pa sem stara 26let tako da ja res je grozno ko pustis svojo duso in zdravje v sluzbi za tisto minimalno placo, nevem men je samo zalostno kako ni bolj poskrbljeno za nas.. Zelim vam vso sreco in da tudi vi najdete nekaj kar vam bo boljse in lazje, ne obupat sej se ni prepozno ziher lahko tudi vi najdete se kaj

New Report

Close