Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Po artroskopiji kolka kam v terme?

Po artroskopiji kolka kam v terme?

Pozdravljeni. Glede na to, da vas ta forum veliko bere, je sigurno kdo med vami, ki je že imel artroskopijo kolka. Kam priporocate za 14 dnevno rehabilitacijo.? Nagibam se za terme Zreče… Vas pa prosim za mnenje, kako je v Zrečah Oz. Če mi svetujete morda kam drugam. Hvala in lp.

Večina jih gre v Laško.

Če te operira dr. Stražar na ljubljanski ortopediji, ti svetuje Šmarješke toplice. Na 14 dni pride pogledat paciente, fizioterapevtske vaje tam pa so usklajene z njim. Če si prej hodil v Lj na Polikliniko na fth po operaciji, imaš v ŠT tekoče nadaljevanje vaj. Bila 2x in 2x prezadovoljna. Moraš pa pri svojem osebnem zdravniku želeno lokacijo napisati na predlog za komisijo, ki odobri zdraviliško zdravljenje. Sicer te pošljejo pač nekam.

Tudi moj mož operiran pri dr. Strazarju, fth poliklinika, toplice Šmarješke… Zadovoljen.

Tudi v Ptujskih termah je res dobro.

Bom pa še jaz vprašala. Pred dobrim mesecem dni imela artroskopijo kolena, sicer ne v Lj. Žal pa še ni prišlo do bistvenega izboljšanja, razen da zdaj leže iztegnem nogo, ki je prej nisem mogla. Z ortopedom se do zdaj o toplicah še nisem pogovarjala, v odpustnem pismu piše, da v primeru, če ne pride do izboljšanja, mi svetuje fth, a po presoji osebnega zdravnika. Le ta pa me ni nikamor poslal.
Kdo mi zdaj (spet) predlaga fth oziroma eventuelno toplice, glede na to, da je stanje precej podobno, kot pred posegom?

sicer je že nekaj let tega, a v Laškem sem bila s terapijami po OP zelo zadovoljna.

Bil na rehabilitaciji v Šmrjeških toplicah,tja prišel mesec in pol pooperaciji brez bolečin,po 14 dneh term imam bolečine v dimljah,večje kot pred operacijo,tako da redno jem protibolečinsko terapijo.Individualne vaje se tam opravljajo nestrokovno,neprilagojene posameznemu pacientu,koliko časa je po oreraciji,v kakšnem stanju je,imam občutek,da so mi napravili veliko škode,Zato te toplice ne priporočam nikomer

Najprej k zdravniku in naj ti svetuje. Moje poškodovane roke, ramena, čez 40% invalid in še nikoli ni bilo osnove, da bi me poslali na kakšno rehabilitacijo, ki je ne bi zmogel izvajati sam.

Po sami artroskopiji nisem dobila toplic. Samo če gre za zamenjavo kolka ali kolena …

New Report

Close