Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Po čem imajo okus tartufi?

Po čem imajo okus tartufi?

Gotovo je tu kdo, ki je že kdaj poskusil tartufe. Kakšen okus imajo, po čem?

Tartufato sem že poskusila, pa mi okus ni všeč, pa še cel dan se mi je spahovalo. Ampak verjamem, da so tartufi nekaj čisto drugega.

Okus tak tak. Nič vau…pač malo drugače kakor smo navajeni. Vonj pa po plinu in prdcih….precenjeno!

Hm dobro vprašanje; mene okus spominja na pražene arašide recimo

Poskusi nekje testenine ali rižoto s tartufi, jaz sem jih enkrat jedla v Pen klubu, sicer pa v eni gostilnici takoj čez mejo pri Dragonji. Tudi meni tartufata ni všeč, tartufi so mi pa njam. Je pa tak poseben, močan okus, niti ne gobji, ne vem s čim bi se ga dalo primerjati.

ne govorimo toliko o okusu, kot o vonju.
No, okus je nekako: zemeljsko oreščkast, vonj je tist, ki je izrazit: mešanica vonja po plinu ( tistem za kuhat) in vlažne zemlje…..

In tartufata nikoli ni ista sveže nalistanim tartufom. Ker tartufata je mešanica: drugih gob, umetnih arom, zelo malo pa je eteričnega olja pravega tartufa noter….

Po nečem ogabnem, pa še smrdijo. Seveda nikomur ne prepovedujem, da so mu všeč!

Enkrat sem brala knjigo o tartufih francoskega avtorja. Poduči vse – od vrste tartufov do nabiranja in načina priprave ter skladiščenju.
Najbolj me je fasciniral stavek: pravi tartuf mora dišati kot star neopran štumf.
Zdej, če ima tudi okus po starem štumfu, ne vem, ker ga še nisem jedla. Štumfa mislim.

Nič od opisanega zgoraj ne drži. Tartuf ima specifičenj vonj in okus brez primerjave. Je specialiteta, nekomu v slast nekomu ne. Tudi bakala ima izrazit vonj in je nekomu dober, nekdo ne prenese vonja, ali recimo divji šparglji.

Moj voh mi pravi, da tartuf vonja nekaj vmes med jurčki, umazanimi moškimi štumfi in spermo. Meni ogabna kombinacija.

Moj pes jih vedno najde, jih sam poje. Mora biti dober vonj, ker psi imajo radi mrhovino in podoben vonj.

sodeč po napisen, nekje po štajerskih gozdovih hahahahaha

To je precenjeno. Okus je nek specifičen (več ali manj), ni pa nič posebnega , niti vonj. Jedla sem jih par krat. Imam veliko raje jurčke ;). Sploh ni primerjave.

Nič od opisanega zgoraj ne drži. Tartuf ima specifičenj vonj in okus brez primerjave. Je specialiteta, nekomu v slast nekomu ne. Tudi bakala ima izrazit vonj in je nekomu dober, nekdo ne prenese vonja, ali recimo divji šparglji.
[/quote]
Mislim, da kar drži zgoraj napisano.
Če primerjam vonj belega tartufa, ki malenkost potegne na česen, z vonjem črnega, ta res asociira na štumfe. Lahko pa rečemo tudi na mošus, če se lepše sliši 🙂

sodeč po napisen, nekje po štajerskih gozdovih hahahahaha
[/quote] mi ne hodi na misel, da bi skubil ljudi. Tisto, kar pes ne poje, dam prijateljem zastonj, ampak ne marajo prav precec. Radi imajo samo pohlepnezi.

Jedla sem jih že. Ne znam pa povedati kakšen okus imajo. Meni je bolj tak tak no.

Nič kaj ekstra, meni ne smrdijo. Jih že dolgo nisem jedla.

Okus mi je božanski, poseben. Nora sem na tartufe.

Po tartufif. Največ imajo za povedati čez njih tisti, ki si jih ne morejo privoščiti.

Kot je nekdo dejal, smrdijo. Malce res po smrdljivem plinu v china town v Bangkoku in po spermi. Tudi stanovanje smrdi po kuhi ogabno, ko se vrneš ponovno domov. Sam tarfuf praktično nima nekega oprijemljivega okusa, bolj ta vonj, komaj tarfufata ti da okus, nariban tartuf je bolj za dekoracijo in smrdljivi vonj. Imam tartufov ker jih kolega včasih nabere. Mislim, da jih cenijo predvsem tisti, ki jih drago plačajo. Če gledaš zgolj ali ti je všeč ali ne, je res brezveze.

New Report

Close