Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek po cesti za 90 vozijo 56 do 75

po cesti za 90 vozijo 56 do 75

Zato ker so pametni in vedo kakšno je stanje na cesti ter kakšna je poraba, in seveda v kakšnem stanju so oni sami!

Prav psihofizično stanje je največji krivec za nesrečne! In največ nesreč je zaradi nestrposti na cesti in pa še kje drugje!

Sam pri sebi opažam da sem z leti doživel manj nevarnih situacij kot pred dvema desetletjema in to predvsem zaradi sebe in mojega načina vožnje.

Omejitve imajo svoj namen in so tam postavljene z razlogom, ki ga vsaka lokalna skupnost še kako dobro pozna.

Peljite se malo k sosedom v Italijo kjer boste dejansko doživeli pravo umiranje prometa z omejitvami.

Pravico do uporabe ceste imamo prav vsi!

Zato pa se nestrpneži najprej poglobite sami v sebe in se vprašate kje je v vas problem da divjate po cestah.

Vprašajte se zakaj moram zjutraj v službo že iz stanovanja zamujat? Zakaj moram iz Kopra v Ljubljano bit 15min pred googlovim izračunom, in seveda isto velja iz štajerskega konca? Vprašajte se zakaj je potrebno na navadni cesti peljati tako da si na meji zdrsa vozila!?

In še malo o porabi, če avto vozi počasi porabi zelo malo, in bolj kot pritisnete na plin več porabite (pri elektriki je to zelo očitno). Torej če se boste v koloni obnašali agresivno in speljevali ter zavirali na hitro se vam bo poraba zelo dvignila, če pa se malo potrudiš in speljuješ elegantno pa bo poraba res v okvirih proizvajalca. In ne mi bluzit o avtomobilih ki na avtoceti porabijo manj, ker jih ni!!!

In verjemite da 43 let vozniške prakse in nekaj čez miljon in pol prevoženih kilometrov veliko povejo!

Odgovor na objavo uporabnika
Kaj pa tak razmislek, 03.10.2024 ob 07:58

na veliko, 03.10.2024 ob 07:49

Pri omejitvi 70, vozijo 100, pri omejitvi 90, vozijo 130. Na AC je omejitev 130, zelo veliko jih vozi 150 in več. Kaj pa to?

Omejitve so fiksne ze 60 let ali več in temeljijo na meritvah zavorne poti in reakcijskega časa voznikov, kot je veljalo pred mnogimi leti.

Medtem je tehnika napredovala in avtomobili so veliko zmogljivejši. Pomeni, če se je avto nekoč pri zaviranju ustavil po 50 metrih, je to danes po 30 metrih. Tudi promet je sedaj gostejši, kot je bil v času, ko so omejitve postavljali.

Omejitev 60 je namenjena zastarelim in tehnično slabšim abtomobilom. S sodobnim zmogljivim avtomobilom se enako varno ustaviš tudi pri hitrosti 90km/h.
Na AC bi bilo 150 čisto sprejemljivo.
Mnoge omejitve so nepotrebne.

Omejitve imajo svoj namen- žal večinoma samo inkasantom.

🥳 Tone 😉, 03.10.2024 ob 08:16

Zato ker so pametni in vedo kakšno je stanje na cesti ter kakšna je poraba, in seveda v kakšnem stanju so oni sami!

Prav psihofizično stanje je največji krivec za nesrečne! In največ nesreč je zaradi nestrposti na cesti in pa še kje drugje!

Sam pri sebi opažam da sem z leti doživel manj nevarnih situacij kot pred dvema desetletjema in to predvsem zaradi sebe in mojega načina vožnje.

Omejitve imajo svoj namen in so tam postavljene z razlogom, ki ga vsaka lokalna skupnost še kako dobro pozna.

Peljite se malo k sosedom v Italijo kjer boste dejansko doživeli pravo umiranje prometa z omejitvami.

Pravico do uporabe ceste imamo prav vsi!

Zato pa se nestrpneži najprej poglobite sami v sebe in se vprašate kje je v vas problem da divjate po cestah.

Vprašajte se zakaj moram zjutraj v službo že iz stanovanja zamujat? Zakaj moram iz Kopra v Ljubljano bit 15min pred googlovim izračunom, in seveda isto velja iz štajerskega konca? Vprašajte se zakaj je potrebno na navadni cesti peljati tako da si na meji zdrsa vozila!?

In še malo o porabi, če avto vozi počasi porabi zelo malo, in bolj kot pritisnete na plin več porabite (pri elektriki je to zelo očitno). Torej če se boste v koloni obnašali agresivno in speljevali ter zavirali na hitro se vam bo poraba zelo dvignila, če pa se malo potrudiš in speljuješ elegantno pa bo poraba res v okvirih proizvajalca. In ne mi bluzit o avtomobilih ki na avtoceti porabijo manj, ker jih ni!!!

In verjemite da 43 let vozniške prakse in nekaj čez miljon in pol prevoženih kilometrov veliko povejo!

Drži. Peljem počasneje če vem da cesta to zahteva, da je polna lukenj, peska, …

če pričakujem da mi bodo razne živale skakale na cesto,

pa ne govorim o žabah, bolj so problem,  bambiji, kolesarji,

imam modela ki ob 5 zjutraj pilotira brez luči z biciklom, drug z elektroskirco…

traktoristi z rabitimi lampami in robo naloženo čez rob prikolic,

kup policajev za cesto, res da eni  dremajo, ampak ne pa vsi.

In nenazadnje zaradi bedakov, ki se jim mudi in prehitevajo v škarje. In ti so še najbolj nevarni.

Če dva usekata čelno pri 90 nimaš kaj pobirat.

Kjer se jaz vozim, so to predvsem idioti od turistov… sanja, strah ga je, gleda okol, karkoli… vozi pa 40 na 90 omejitve, tam kjer je omejitev 70, pa še bremza. Da ne veš ali bi ga preskočil al pojedel. Vsako sezono mi popijejo živce, letos kar ni bilo konca. Hvala bogu za tale dež, da so se skidal.

Da ne govorim o raznih pogačarjih in rogličih, ki furajo v skupinah, kot da je vse njihovo….

kje naletite na take primerke..se kar nekaj vozim in večinoma norijo več kot 90, če jaz vozim 80-90 tam kjer je 90, se jim že hoče zmešat in bi prehitevali. Čeprav je potem čaz par km itak spet 60 omejitev..Tudi jaz tako kot nekdo zgoraj, ne bom šla pospeševat na 90, če bo za ovinkom pri naslednjem križišču spet omejtev. Ker cesto poznam.

Je pa res, da izjemoma naletiš na koga, ki vozi kot po jajcih, cel čas 60, ni omejtive pelje 60, naselje 60 itd..Taki tudi pozorni niso na promet okrog sebe, ne na prehodu za pešce, nikjer, refleksi nula. Taki so bolj nevarni kot nekdo, ki mogoče kje malo prehitro pelje.

Tele naše ceste so ponekod na vsakih 20 do 50 ali do 100 m okrašene z novim znakom! V nekaterih državah znaka na cesti kar dolgo ne vidiš, zato si, ko ga končno zagledaš, nanj pozoren. Če imaš pa znake ful na gosto posejane, jih skoraj ne pogledaš več. No, jaz jih ne. Kar se hitrosti vožnje tiče, gredo tudi meni mečkači na cesti na živce. Všeč so mi dinamični, a vseeno varni vozniki. Mečkače težko prenašam. Vedno, ko nek mečkač vozi pred mano, pričakujem, da za volanom sedi ali mlad in neizkušen voznik ali kakšen prestrašen starček ali ženska (ni važno, katere starosti). In če imam mečkača možnost prehiteti, ne totalno šokira, če za volanom sedi mlad moški ali moški srednjih let. Kje imaš testosteron??? Muca pojedla?

Mečkači bi se morali zavedati, da spravljajo v nevarnost vse tiste, ki se vsi živčni cijazijo za njimi.

Vrni izpit, nisi za na cesto. Po pogovoru s psihiatrom in da te napumpa s pomirjevali, boš mogoče primeren. Ni mečkač kriv, da ti na gas tiščiš in se razkantaš. To je prelaganje odgovornosti na druge, infantilnost.

Bravo, Tone!

Jaz nimam izkušenj niti približno toliko kot ti, ampak razmišljam zelo podobno.

Nervoznež od zadaj ne plačuje meni bencina, ne bo meni kazni plačal, če me radar ujame, ne bo meni avta popravil, če se jaz razkantam, tako da nima prava glasanja. To ni moj problem, če se tebi mudi, niti najmanj.

Pa moram reči, da v živo niti ne naletim na kakšne. V naselju vozim po omejitvah, izven pa pod omejitvami. Skoraj noben ne trobi, noben ne blenda, ljudje so strpni, naletiš ap na kakega kalibra, to pa takoj vidiš, da ima hude probleme s psiho. Ampak mi je pri teh e čisto vseeno. Jaz hitreje ne mislim vozit za nobenga, ga ni na svetu.

Ta cesta, kjer so ljudje pozabili voziti je med Ormožem in Ptujem. To pač ni ničemer več podobno, nisem več tako mlad in ne pomnim, da bi se take scene pojavljale na cestah. Mogoče je spet čas za konjske vprege in kočije, ljudje pač niso sposobni voziti pri normalnih hitrostih. V Avstirji je izven naselja omejitev 100 km/h, ne predstavljam si, kaj bi se dogajalo pri nas, če bi dvignili hitrost.

Bravo tone, 03.10.2024 ob 10:38

Bravo, Tone!

Jaz nimam izkušenj niti približno toliko kot ti, ampak razmišljam zelo podobno.

Nervoznež od zadaj ne plačuje meni bencina, ne bo meni kazni plačal, če me radar ujame, ne bo meni avta popravil, če se jaz razkantam, tako da nima prava glasanja. To ni moj problem, če se tebi mudi, niti najmanj.

Pa moram reči, da v živo niti ne naletim na kakšne. V naselju vozim po omejitvah, izven pa pod omejitvami. Skoraj noben ne trobi, noben ne blenda, ljudje so strpni, naletiš ap na kakega kalibra, to pa takoj vidiš, da ima hude probleme s psiho. Ampak mi je pri teh e čisto vseeno. Jaz hitreje ne mislim vozit za nobenga, ga ni na svetu.

Ta še je najbolj neumna, glede šparanaj na gorivu… vi boste imeli probleme z avti in ne boste nič pridobili… vprašajte mehanike in vam bodo povedali, da je avto potrebno ogreti in ne voziti pri zelo nizkih obratih, ker to škodi vozilom.

Večinoma gre za lene penzeljne z izpitom še iz avstroogrske, ko je bila omejitev hitrosti 20kmh. Odkar so odprli ambulatno v našem kraju je obup, saj se vozijo penzeljni iz bližnje in daljne okolice ki ceste ne poznajo in vozijo kot polži!!!

Mečkače težko prenašam. Vedno, ko nek mečkač vozi pred mano, pričakujem, da za volanom sedi ali mlad in neizkušen voznik ali kakšen prestrašen starček ali ženska (ni važno, katere starosti). In če imam mečkača možnost prehiteti, ne totalno šokira, če za volanom sedi mlad moški ali moški srednjih let. Kje imaš testosteron??? Muca pojedla?

Mečkači bi se morali zavedati, da spravljajo v nevarnost vse tiste, ki se vsi živčni cijazijo za njimi.

Testosteron pomeni mirnost. Pomeni kontrolo. Pomeni sposobnost. Pomeni načelnost.

Ti imaš nizek testosteron, zato si našpičen kot ena histerična baba. Strah te je, da boš moral koga prehiteveat, ZATO ti grejo bolj počasni na živce. Ker nisi siguren vase.

Mudi se ti zato, KER si kot polit cucek pred šefom, ženo, noriš okoli kot hlapček, potem se znašaš v zavetju kovinske kante nad pametnejšimi od sebe, ker ti samo to preostane, copatek.

Ta še je najbolj neumna, glede šparanaj na gorivu… vi boste imeli probleme z avti in ne boste nič pridobili… vprašajte mehanike in vam bodo povedali, da je avto potrebno ogreti in ne voziti pri zelo nizkih obratih, ker to škodi vozilom.

Nič ne škodi, kaj bo avtu škodila konstantna vožnja v najbolj idealnih vrtljhajih, kjejr tudi največ navora proizvede? Najbolj retardirane izgovore si izmišljaš

Mehanik ima korist, da si ti avto čimbolj zjebeš, da bo imel čimveč dela, zato me nič ne čudi, da take idote naflanca, kako se avto bolj uniči, potem pa še mislijo, da ga šparajo s tem 😀

Ta cesta, kjer so ljudje pozabili voziti je med Ormožem in Ptujem. To pač ni ničemer več podobno, nisem več tako mlad in ne pomnim, da bi se take scene pojavljale na cestah.

Ljudje so vedno pametnejši, kar seveda zaostalim budalam ne paše.

Elektro avti bodo naredili še večji red, ker hobi šumarjem ne bo več mogel mehanik lagat, kako je bolje avto na visokih obratih vozit, ker obratov ne bo več. 😀

nič ne škodi, 03.10.2024 ob 10:49

Nič ne škodi, kaj bo avtu škodila konstantna vožnja v najbolj idealnih vrtljhajih, kjejr tudi največ navora proizvede? Najbolj retardirane izgovore si izmišljaš

Mehanik ima korist, da si ti avto čimbolj zjebeš, da bo imel čimveč dela, zato me nič ne čudi, da take idote naflanca, kako se avto bolj uniči, potem pa še mislijo, da ga šparajo s tem 😀

Mahanik mi je v sorodu… Idealnih vrtljajih?? Misliš tistih, ko od prenizkih motor že trese?

ljudje, 03.10.2024 ob 10:52

Ta cesta, kjer so ljudje pozabili voziti je med Ormožem in Ptujem. To pač ni ničemer več podobno, nisem več tako mlad in ne pomnim, da bi se take scene pojavljale na cestah.

Ljudje so vedno pametnejši, kar seveda zaostalim budalam ne paše.

Elektro avti bodo naredili še večji red, ker hobi šumarjem ne bo več mogel mehanik lagat, kako je bolje avto na visokih obratih vozit, ker obratov ne bo več. 😀

Jaz vem zdravilo za vas, bom pa jaz vozil 20 km/h, pa da vas vidim paciente.

Dopuščam, da je isto zabit kot ti, če je v sorodu in te ne flanca namerno.

BSFC si poglej pa max navor, kje je pri povprečnem avtu. Avto se sgreje v vsakem primeru, pri največjem penziču ne ostane motor na 40 stopinjah. seveda je boljje, da se segreje bolj počasi in enakomerno.

Prehiteti takega in potem v prvi prestavi čisto počasi voziti pred njim, jim bo tudi nabilo blamaža za živčke.

Pa vozi, pr 20 te je dosti lažje prehitet, kot druge pr 60. Hahahahaha.

pa vozi, 03.10.2024 ob 11:00

Pa vozi, pr 20 te je dosti lažje prehitet, kot druge pr 60. Hahahahaha.

OK, namreč iz nasprotne smeri je gost promet.

bla bla bla, hobi šumaherji že kažejo svojo retardiranost, zgleda da nimajo življenja izven ceste, bi učili lekcije, zapravljali svoj čas.

Meni je čisto vseeno, če zadaj noriš, hupaš, če me prehitiš in se razkantaš, zaradi mene lahko to 10x delaš, prej te bo policija s ceste spucala, n to moje delo.

😀 😀 😀

bla bla bla, 03.10.2024 ob 11:03

bla bla bla, hobi šumaherji že kažejo svojo retardiranost, zgleda da nimajo življenja izven ceste, bi učili lekcije, zapravljali svoj čas.

Meni je čisto vseeno, če zadaj noriš, hupaš, če me prehitiš in se razkantaš, zaradi mene lahko to 10x delaš, prej te bo policija s ceste spucala, n to moje delo.

😀 😀 😀

Kako me bo policija spucala, če pa vozim 60 km/h izven naselja??? Policija je itak na naši strani, ker ve, da je z vami čudaki nekaj narobe…

Nimaš jajc vozit 20, ker te je strah, da ti bo en pohupal zadaj. Nimaš hrbtenice, zato voziš hitro, da ne boš kakšnemu šefetu v BMWju napoti, hlapček. Zato lahko tu na forumu fantaziraš, kako boš to, kako boš ono. Nič ne boš, ker ne upaš počasi vozit, si vodljiva ovca.

Kako me bo policija spucala, če pa vozim 60 km/h izven naselja??? Policija je itak na naši strani, ker ve, da je z vami čudaki nekaj narobe…

Potem pa itak v redu, situacija ne cestah je urejena, če je policija na vaši strani.

Prepočasne bolj pogosto kaznujejo kot prehitre, anede? 😀

Dajte si dopovedati, da ste vi problem, ki odstopate od povprečja in da tisti, ki vozimo hitreje, a še vedno po omejitvah ničesar ne kršimo.

Dajte si dopovedati, da ste vi problem, ki odstopate od povprečja

Nobenga problema ni in nič ne moreš, ovčka.

New Report

Close