Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Po Filipinko za ženo

Po Filipinko za ženo

Odgovor na objavo uporabnika
Tomaz.Gorec, 01.10.2023 ob 09:12

Intervju z dvema Slovencema, ki sta našla ljubezen na Filipinih:

Če te zanima kako dobiti Filipinko pa klikni https://www.tomazgorec.si/kako-najti-zensko

In, si žensko našel? 😛

markovec819, 03.10.2023 ob 13:41

In, si žensko našel? 😛

če sam ne zna, bo pa druge učil.

zakaj bi pa tja hodil po ženo in jo pripeljal sem? Tam ostaneš, v večini pogledov je za mladega človeka v aziji precej več priložnosti kot tuki …

sawadee ka, 03.10.2023 ob 18:13

zakaj bi pa tja hodil po ženo in jo pripeljal sem? Tam ostaneš, v večini pogledov je za mladega človeka v aziji precej več priložnosti kot tuki …

Ne vem kakšne priložnosti ti to vidiš v Aziji.  Morda za tiste, ki so nenadoma prišli do dovolj velike vsote denarja, da gredo malo uživat.  Ali za digitalne nomade, ki so si uspeli zagotoviti dovolj visok in zanesljiv vir dohodka iz zahoda.  In tiste redke, ki so po spletu naključja tam službeno pristali.  Sicer pa… bogo.

Zato je tipičen zahodnjak širom JV Azije ravno PENZIONIST.  Z dobro pokojnino in malo soli v glavi lahko tam uživa svojo drugo mladost.

Moje mnenje je, da tisti, ki si na vsak način želijo pripeljati Azijko, le to najdejo na Filipinih.  Zakaj?

– Za razliko od kakšnih Tajk nam je kultura na Filipinih precej bližja.

– Za razliko od povprečne Tajke povprečna Filipinka angleščino obvlada precej bolje ob povprečnega Slovenca.  Se pravi, da bosta lažje komunicirala.  Prihajalo bo do manj problemov zaradi nerazumevanja.

– Glede poroke boste imeli neprimerno manj stroškov.  Npr. starši načeloma ne pričakujejo nobene dote.  Pa tudi ostali cirkus ni namenjem financiranju postavljanja družine kot npr. na Tajski.

– Mislim, da so Slovencu Filipinske lažje dosegljive.  V povprečju pa tudi skromnejše.  In nekoliko manj udarjene na luksuz.  Pač posledica nižjega življenskega standarda.  Se pravi, da ni nujno, da imate ne vem koliko €€€.

Ta zadnje za sabo potegne tudi negativno plat, večjo verjetnost pričakovanja širše družine, da jim boste tako ali drugače reševali finančne probleme, kar je luknja brez dna.  Vendar, če se potrudite in si najdete žensko, ki vam teh težav ne bo primesla, ste že bliže zmagi.  Še najbolje, da starši več niso živi, sestre in bratje pa, če jih ima, so dobro poročeni.  V tem primeru se utegnete izogniti tudi nepotrebnim stroškom vračanja na Filipine.

Pripeljati v malo podalpsko deželico, kjer srednje generacije  tekmujejo, kdo ima lepši avto, lepše rože, lepše in boljse pač vse, ne gre.

In pripeljati od nekje lepo Azijko, si kar predstavljam kako završi še daleč po vasi. Saj pri nas je za Azijo tudi največje mesto vas🤣. Drugače pa je v Aziji. Večinoma res ostanejo kar tam. Skoraj vsak zaposleni belec v Aziji ima Azijko. Ampak to so res lepotice, kot je dal bozomon fotko. Saj večinoma tudi so lepotice. Tukaj pri nas pa se hitreje naučijo jezika kot prebivalci bivše juge, ki že dolga leta tolčejo po svoje.

Anonimno 5280, 03.10.2023 ob 23:25

Ne vem kakšne priložnosti ti to vidiš v Aziji.  Morda za tiste, ki so nenadoma prišli do dovolj velike vsote denarja, da gredo malo uživat.  Ali za digitalne nomade, ki so si uspeli zagotoviti dovolj visok in zanesljiv vir dohodka iz zahoda.  In tiste redke, ki so po spletu naključja tam službeno pristali.  Sicer pa… bogo.

Zato je tipičen zahodnjak širom JV Azije ravno PENZIONIST.  Z dobro pokojnino in malo soli v glavi lahko tam uživa svojo drugo mladost.

ne veš kakšne? no, če iščeš birokratsko službico 7-15h z čikpavzami in kofetkanjem vmes, potem v aziji res ni priložnosti zate 🙂

sawadee ka, 04.10.2023 ob 10:45

ne veš kakšne? no, če iščeš birokratsko službico 7-15h z čikpavzami in kofetkanjem vmes, potem v aziji res ni priložnosti zate 🙂

Okay.  Nekaj je že prišlo na plan.  Služb ni.

Gremo dalje.  Biznis v skorumpiranem okolju kjer niti govoriš lokalni jezik, niti poznaš zakonodajo, niti kulturo in vsak že na kilometer vidi, da nisi domač?  Idealna priložnost za izgubiti še tisto revščino, ki si jo s sabo prinesel.  V primeru, da ti kljub vsemu uspe, pa se ti zna zgoditi, da ti konkurenca še glavo ogrozi.

Pustimo “priložnosti” tipa ata investira v vilo, sine pa se gre poslovneža, ki jo oddaja.  Ali dečko nepričakovano podeduje večjo vsoto denarja in gre v Azijo glumiti traderja in podobne kvazi biznise.

Morda je še največja priložnost storitev za zahodni trg z izkoriščanje cenejše domače delovne sile.  Ampak vse to zahteva konkreten začetni kapital in ali druge olajševalne okoliščine.  Npr. prave poslovne zveze in ugoden splet okoliščin.  Ni za naključni neizkušene jakce, ki se že v Sloveniji niso šli nekaj podobnega.

Življenje v Aziji je lahko cool, če denar za življenje prineseš s sabo ali ga tako ali drugače še vedno služiš na zahodu oz. globalne trgu.  Morda tako, da si neke vrste digitalni nomad.  Morda tako, da te v Azijo pošlje zahodna korporacija.  Morda tako, da si ustvariš firmo, kjer na zahodni trg prodajaš usluge s cenejši lokalcev.  Saj bi se našla še kakšna ideja.  Ampak razne prčvarnice, restavracije, bari in druge storitve za lokalni trg, turizem, itd spadaja bolj v kategorijo danes si jutri te že ni.

Slovenke pa črnce vozjo dam. V naši okolici je ena Ganca dam prpelala in to kmetica ne boste verjeli stara 33 let. Kot, da ni dovolj samskih slovenskih moških. Babe so oprane novodobne pa rečte kar hočete. Doma so se ji starši soraj odrekli. Obuppppppppppppppppppp

Anonimno 3206, 04.10.2023 ob 16:27

Okay.  Nekaj je že prišlo na plan.  Služb ni.

Gremo dalje.  Biznis v skorumpiranem okolju kjer niti govoriš lokalni jezik, niti poznaš zakonodajo, niti kulturo in vsak že na kilometer vidi, da nisi domač?  Idealna priložnost za izgubiti še tisto revščino, ki si jo s sabo prinesel.  V primeru, da ti kljub vsemu uspe, pa se ti zna zgoditi, da ti konkurenca še glavo ogrozi.

Pustimo “priložnosti” tipa ata investira v vilo, sine pa se gre poslovneža, ki jo oddaja.  Ali dečko nepričakovano podeduje večjo vsoto denarja in gre v Azijo glumiti traderja in podobne kvazi biznise.

Morda je še največja priložnost storitev za zahodni trg z izkoriščanje cenejše domače delovne sile.  Ampak vse to zahteva konkreten začetni kapital in ali druge olajševalne okoliščine.  Npr. prave poslovne zveze in ugoden splet okoliščin.  Ni za naključni neizkušene jakce, ki se že v Sloveniji niso šli nekaj podobnega.

eh pojma nimaš 🙂

sawadee ka, 04.10.2023 ob 18:53

eh pojma nimaš 🙂

Saj nas lahko ti podučiš, če več veš.  Jaz sem po svetu le 20+ let. 🙂

Anonimno 3206, 01.10.2023 ob 18:35

Anonimno 2556, 01.10.2023 ob 12:58

haha razni iskreni & co, vas vodi nič drugega kot ekonomska računica, tukaj za ljubezen ni nikakršnega prostora. boš že videl, kako se boš čez par let držal za glavo, češ, kaj hudiča mi ni bilo jasno, da sem domov pripeljal tajko. videno neštetokrat. transakcijska ljubezen enostavno prinese ogromno težav. in v tvojem primeru gre zgolj in samo za to.

V preteklosti so bile skoraj izključno dogovorjene/transakcijske zveze.  Nekje so še vedno.  In, presenetljivo, so dosti bolj obstojne kot danes oz. zveze  na osnovi minljivih čustev.

Vseeno pa pomislite malo kaj vse za sabo potegne poroka s Tajko, ki se je pripravljena izseliti:

– Od ženina se pričakuje, da pokrije stroške poroke, ves cirkus, staršem plača visoko “doto”, darila, itd.  S tem denarjem si bi lahko kupil lep nov avto.  Da ga pa zato, da se ženska z njim poroči.  Ker, če vsega tega ni pripravljen narediti, plačati, ga ženska noče.

– Nato krije vse stroške, da se nevesta k njemu preseli.  Stroški migracije, fizična selitev, ureditev lokalnih dokumentov, …

– Ta ženska lep čas ne bo sposobna nič zaslužiti.  Za vse bo le njegova denarnica.

– Ženska seveda pričakuje morda celo več potovanj letno na Tajsko kjer se spet pričakuje, da bo moški vse plačal.  Ne le letalsko karto in druge stroške.  Podrazumeva se, da ženska pride obložena z denarjem in darili.

– Starši tipične Tajke, ki se v kaj takega poda potem kaj hitro pričakujejo še redno mesečno fiančno podporo.  In spet je tu vsaj na začetku le moževa denarnica.

– Pričakuje se, da dodatno pomaga ob vsaki finančni krizi, resnični ali namišljeni, staršev, sorodnikov in kdo bi vedel koga še.  Sledijo razočaranja, kregi, zamere, …, če se upira reševati npr. njihove zdravstvene probleme, plačati šolnino sestre, karkoli.  Saj bi moralo biti jasno, da večina teh ljudi ne živi ekstra preudarna življenja.  Sploh, če mislijo, da so s tujcem zadeli na loteriji.

– Če ženska končno začne kaj služiti, se hitro zgodi, da gre ves zasluženi denar za starše, potovanja na Tajsko, ipd.  Za to gre seveda tudi ves njen dopust.  Vse se vrti okoli Tajske.  Saj te ženske niso neke svetovljanke.  Vzgojene so v služnost družini.  Ne možu!  Na prvem mestu so njeni starši.

– Moški prevzame še pa še tveganj.  Večina ljudi se nikoli zares ne prilagodi na bistveno drugačno novo okolje in življenski slog.  Zato se tudi vedno znova vračajo tam od koder so prišli.  Magari le na počitnice in na stara leta.  S tem, da neprilagojenost na okolje, kulturo in običaje, neizpolnjena pričakovanja in druga zakonska trenja kaj hitro zakonsko zvezo spremenijo v muko za oba.

– V primeru ločitve, če imata otroke, mu jih kaj hitro pobaše.  Na njem pa je, da zanje, če ne celo tudi njo, plačuje brez, da bi imel stike.

– Še v primeru, da do penzije ostaneta skupaj, bo tu želja vrniti se na Tajsko.  Tam se seveda mora kupiti nepremičnina.  Jasno, da le na njeno ime.  In že ga lahko čez noč načevlja na cesto, že zaradi družinskih pritiskov, nepremičnino je tako uradno njena.

In v vse to bi se naj podal finančno pismeni moški?  Hahaha…

To je ogromno postavk in poskusil bom odgovoriti vsako posebej:

1) v preteklosti so se med sabo “poročale” družine, ne posamezniki. Takrat je delež ločitev znašal manj kot 20%, sedaj je bliže 40%.

2) Na Tajskem ženin ne glede ali je tujec ali ne, krije stroške poroke v višini 100.000 do 300.000 THB oz. ~3.000 do 10.000 EUR, kar ni bistveno drugače od poroke v Sloveniji.

3) Moja si papirje (vizum) rihta sama, pomagam ji pri letalskih kartah. Med časom bivanja v Avstriji ji jasno nudim stanovanje.

4) Povprečna Tajka ima več delovne dobe od Evropejke, ker začnejo delati mlade, hkrati ne vem zakaj se ne bi našlo dela zanjo v EU.

5) Razume se, da se ženski za začetek nudi 2x obisk Tajske, pozneje 1x ali manj. Povratne karte se dobijo za 600-700 EUR na osebo če se rezervira dovolj zgodaj, ko si enkrat na Tajskem pa je življenje poceni. Nekega hudega pričakovanja do daril (vsaj po mojem občutku) nimajo.

6) Podpora staršem je odvisna od posamezne družine, srečal sem več žensk kjer starši podpore ne potrebujejo.

7) Da moški pomaga pri finančni krizi pričakuje praktično vsaka ženska. Če se moškemu finančno zalomi in se ne pobere, lahko v roku 1-2 let čaka papirje za ločitev.

8) Če se vse vrti okoli Tajske, potem mi povejte zakaj v Avstriji trajno živi ~5000 ljudi tajskega porekla (v glavnem ženske)?

9) Rekel sem že večkrat, da Tajsko zelo rad obiščem in me ne klima ne stil življenja ne motita. Če ni bi imel izobrazbe, bi se veselo preselil za trajno, na stara leto mogoče tudi bom.

10) Tajke se manj ločujejo od Slovenk. Preživnine za otroke na Tajskem so bistveno nižje od evropskih in ločena samohranilka lahko pade v revščino. Ločitev je za Tajko tvegana poteza, v Sloveniji se ženskam deli čestitke.

11) Na SV Tajske (Isaan) stane bajta 1 milijon THB oz. ~30.000 EUR. Zakaj je ne bi kupil, če greš tja na stara leta.

Meni je popolnoma jasno, da je poroka s tujko tvegana zadeva. Ampak vsakič ko grem tja, srečam Evropejce ki so normalno poročeni. Na koncu so ljudje tu in tam, ni take hude razlike.

Ma dobro,  go.

Na Tajsko, Filipine, Kambodzo, Indijo, Egipt. Tam se zenske ne locujejo, ker so navajene biti predpraznik iz ekonomskih razlogov. V to so prisiljene. Tudi porocijo se samo zato. Moski je po njihovi logiki  izkljucno samo vir in sredstvo vzhodnjaskega  prezivetja.  Kako bedno. V Indiji se praznuje tri dni, ce moski poroci belko. To je najvecji  ponos, ki ga lahko druzina sploh dozivi. Je to logicno za prave klikerje v glavi, zakaj in koliko je bela rasa vredna…  Greste se razprodajo svoje krvi  za tujo. Penzionisti nedonoseni naj lomastijo z  novorojencki pri 65 po Aziji, kaka stvar je to no :),  normalen moski si pa mora najti normalno zensko  svoje rase in  ne  sluzkinje ter z njo  dozivljenjske rente, ki je lahko vecja od njegovih prihodkov.

Anonimno 3206, 04.10.2023 ob 19:49

Saj nas lahko ti podučiš, če več veš.  Jaz sem po svetu le 20+ let. 🙂

nimam koga kaj podučevat …  vsak ima svoje želje, možnosti in pričakovanja. Tebi se vidi da je zate služba ta, ki jo omenjam zgoraj in ne razumeš najbolj življenja tam, kjer je brezposelnost 1%.  moje prvo večmesečno potovanje po aziji je bilo tik po razpadu juge, od takrat se vračam redno in imam svoje mnenje o ljudeh tam, načinu življenja, napredku v teh letih in stanjem tuki in tam. Rečem lahko samo, da so nas že takrat .. danes pa sploh, v marsičem kar fino pred nami … s tem da so pred leti za njih bili zahodnjaki vredni veliko, danes ne več toliko  … z razlogom.

Plima, 04.10.2023 ob 23:53

Ma dobro,  go.

Na Tajsko, Filipine, Kambodzo, Indijo, Egipt. Tam se zenske ne locujejo, ker so navajene biti predpraznik iz ekonomskih razlogov. V to so prisiljene. Tudi porocijo se samo zato. Moski je po njihovi logiki  izkljucno samo vir in sredstvo vzhodnjaskega  prezivetja.  Kako bedno. V Indiji se praznuje tri dni, ce moski poroci belko. To je najvecji  ponos, ki ga lahko druzina sploh dozivi. Je to logicno za prave klikerje v glavi, zakaj in koliko je bela rasa vredna…  Greste se razprodajo svoje krvi  za tujo. Penzionisti nedonoseni naj lomastijo z  novorojencki pri 65 po Aziji, kaka stvar je to no :),  normalen moski si pa mora najti normalno zensko  svoje rase in  ne  sluzkinje ter z njo  dozivljenjske rente, ki je lahko vecja od njegovih prihodkov.

V Indiji se praznuje 3 dni na vsaki poroki.

Resnica boli, ampak “moderna” ženska ni posebej zaželena nikjer na svetu. Dokaz je nizki delež porok.

sawadee ka, 05.10.2023 ob 09:51

nimam koga kaj podučevat …  vsak ima svoje želje, možnosti in pričakovanja. Tebi se vidi da je zate služba ta, ki jo omenjam zgoraj in ne razumeš najbolj življenja tam, kjer je brezposelnost 1%.  moje prvo večmesečno potovanje po aziji je bilo tik po razpadu juge, od takrat se vračam redno in imam svoje mnenje o ljudeh tam, načinu življenja, napredku v teh letih in stanjem tuki in tam. Rečem lahko samo, da so nas že takrat .. danes pa sploh, v marsičem kar fino pred nami … s tem da so pred leti za njih bili zahodnjaki vredni veliko, danes ne več toliko  … z razlogom.

Savatdi krap,

Kaj naj rečem, moderni slog družbe ne deluje. Socializem, centralizem, klientalizem, korupcija, feminizem, birokracija… isto $®@നj€, drugo pakovanje.

Jaz sem odprt za drugačna mnenja izkušenih ljudi.  Moje trenutno prepričanje je, da je vsaj za veliko večino ljudi v Aziji še najbolj pametno živeti od prihrankov ali dohodkov iz zahoda, brez izstopanja, lokalnega investiranja, itd.

S tem še ne oporekam, da ni priložnosti na katere namiguješ.  Ker jasno je, da se je večina Azija v zadnjih desetletjih dramatično spremenila, modernizira, in kdor je pri tem vzponu uspešno sodeloval, sploh kot investitor, od kjerkoli že je, je napravil posel.  Tudi takšne ljudi poznam.  Zato pa sem slišal neprimerno več življenskih zgodb ljudi, ki so tako ali drugače popušili na celi črti.  Zato me osebno ňti malo ne mika, da bi pred starost po nepotrebnem tvegal čeprav se zavedam, da v državah JV Azije ta proces transformacije poteka še danes.

Iskren, 04.10.2023 ob 22:28

To je ogromno postavk in poskusil bom odgovoriti vsako posebej:

1) v preteklosti so se med sabo “poročale” družine, ne posamezniki. Takrat je delež ločitev znašal manj kot 20%, sedaj je bliže 40%.

2) Na Tajskem ženin ne glede ali je tujec ali ne, krije stroške poroke v višini 100.000 do 300.000 THB oz. ~3.000 do 10.000 EUR, kar ni bistveno drugače od poroke v Sloveniji.

3) Moja si papirje (vizum) rihta sama, pomagam ji pri letalskih kartah. Med časom bivanja v Avstriji ji jasno nudim stanovanje.

4) Povprečna Tajka ima več delovne dobe od Evropejke, ker začnejo delati mlade, hkrati ne vem zakaj se ne bi našlo dela zanjo v EU.

5) Razume se, da se ženski za začetek nudi 2x obisk Tajske, pozneje 1x ali manj. Povratne karte se dobijo za 600-700 EUR na osebo če se rezervira dovolj zgodaj, ko si enkrat na Tajskem pa je življenje poceni. Nekega hudega pričakovanja do daril (vsaj po mojem občutku) nimajo.

6) Podpora staršem je odvisna od posamezne družine, srečal sem več žensk kjer starši podpore ne potrebujejo.

7) Da moški pomaga pri finančni krizi pričakuje praktično vsaka ženska. Če se moškemu finančno zalomi in se ne pobere, lahko v roku 1-2 let čaka papirje za ločitev.

8) Če se vse vrti okoli Tajske, potem mi povejte zakaj v Avstriji trajno živi ~5000 ljudi tajskega porekla (v glavnem ženske)?

9) Rekel sem že večkrat, da Tajsko zelo rad obiščem in me ne klima ne stil življenja ne motita. Če ni bi imel izobrazbe, bi se veselo preselil za trajno, na stara leto mogoče tudi bom.

10) Tajke se manj ločujejo od Slovenk. Preživnine za otroke na Tajskem so bistveno nižje od evropskih in ločena samohranilka lahko pade v revščino. Ločitev je za Tajko tvegana poteza, v Sloveniji se ženskam deli čestitke.

11) Na SV Tajske (Isaan) stane bajta 1 milijon THB oz. ~30.000 EUR. Zakaj je ne bi kupil, če greš tja na stara leta.

Meni je popolnoma jasno, da je poroka s tujko tvegana zadeva. Ampak vsakič ko grem tja, srečam Evropejce ki so normalno poročeni. Na koncu so ljudje tu in tam, ni take hude razlike.

Kot vsak moški odločen poročiti se, si pač optimist.  Zato “zokrožuješ” v smer, ki ustreza tvojim željam, minimiziraš stroške in tveganja, itd.  Jaz sem si s precej bolj trezno, in izkušeno, glavo že davno tega delal vse te kalkulacije.  In prišel do zaključka, da bi poroka prišla v odzir le, če bi tam tudi ostal.  Za stalno.  Sicer pa… no way.  In desetletje kasneje, po vsem kar sem se med tem še naučil, sem v to le še toliko bolj prepričan.

Pa s tem še ne želim reči, da vem kako se bo tvoja zgodba zaključila.  Kdo bi vedel…. Življenskih zgodb je toliko kot ljudi.  Predvsem pa, bolj kot človeku teče voda v grlo, bolj bo pripravljen tvegati.  In včasih ravno tak potem najbolj “profitira”.  Na potunkano večino pa ljudje hitro pozabijo.

bozomon in makacivcata sta ista oseba?

New Report

Close