Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Po kolikem času zastara obravnava na sodišču?

Po kolikem času zastara obravnava na sodišču?

Pozdravljeni. Imam eno “laično” prašanje. Situacija je sledeča, lansko leto ob približno takem času, so me ustavili policaji (provida) dobil 9 kazenskih pik 1200€ (prehitra vožnja). Sem sprejel krivdo/kazen brez nekega kompliciranja plačal polovičko še isti dan, ter pokasiral 9 pik (do tedaj, sem jih imel 0). Naslednji dan je v kaselc “priromala” še ena posta z strani policije. nova kazen (radar) slikano cca en mesec pred to kaznijo, katero sem plačal. tudi tukaj na radarju sem dobil 9 pik in 1200€ kazni. Oddal sem ptožbo, da nisem jas za volanom (nerazločna slika), z družinskim članom (očetom) sva podpisala izjavo, da je on vozil. Zadevo so po parih mesecih (cca 4 mesecih) na policiji zavrnili in zadeva je šla na sodišče. Na sodišču sem predvideval, da imajo vse dokaze, da sem za volanom jas in ne oče, tako da sem iz prve povedal resnico. Grozilo mi je 18 pik. 2×9, Tako da, sem se, še predno bi sodba postala pravnomočna, odpravil na Vransko AMZS center varne vožnje, da si zbijem tistih nekj pik, da obrdžim izpit. Po cca enem mesecu odakr sem bil na sodišču dobim pošto, iz pravosodnja, da imam sedaj v evidenci 5 kazenskih pik (Kar mi da vedeti, da sodba še ni pravnomočna. Da se je v evidenco upisalo samo pvo kazen, 9 pik, katero sem podpisal in plačal na licu mesta,- 4 pike katere sem zbil na vranskem, teh pik iz sodišča pa še nisem dobil. Niti nisem še dobil novega plačilnega naloga 1200€).
Sedaj mineva že skoraj dobro leto, odakr me je slikal radar.

In sedaj me zanima ali obstaja kako časovno obdobje, da moj primer zastara? Se lahko mogoče kako izognem plačilu 1200€ sodnim stroškom, ter 9tim pikam? Tisto obravnavo na sodišču sem imel cca novembra lansko leto, par tednev kasneje, pa sem na vranskem zbil pike, katere so mi uspešno šteli v evidenco. in od takrat dalje do sedaj se še ni zgodilo nič (razen to, da sem na dom samo dobil evidenco stanja kazenskih pik….) Nobene nove pošte s strani sodišča, policije nič…

Pozdravljeni, načeloma je dve leti zastaralni rok za take prekrške. Ni pa nujno, da je vaš postopek zaključen in odvisno kdaj ga je sodišče prejelo ter zaradi corone se lahko marsikaj podaljša. Ampak gled ena vaše pisanje menim, da booste uspešni z obdržanjem izpita. Na sodišče lahko date poizvedbo kaj je z vašim primerom in si razjasnete kako in kaj. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Hvala za odgovor. Hmm tole glede izpita me je tudi malo skrbelo, zato sem čimprej odšel na vransko, še predno kazen rata pravnomočna. Samo, če so se na vranskem uspešno zbile pike, še predno je kazen postala pravnomočna in če sem dobil uraden dokument, kjer je zapisano da jih imam uradno 5 In tudi če jih sedaj dobim teh 9 pik, jih imam načeloma 14, kar pa je menda dovolj da obdržim izpit?

Pozdravljeni, tako je, če imate “samo” kazenskih točk ne boste “izgubili” izpita. lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

New Report

Close