po kolikih letih skupnega živ. na koruzi ste se porocili z partenerjem?
zato,ker se temu reče izvenzakonska skupnost[/quote]
Kako pa dokazuješ izvenzakonsko skupnost, če imaš različne naslove?[/quote]
Uporabi iskalnik,če te tako zanima 🙂
gulfate: še enkrat različni naslovi ne pomeni nič in to ne pomeni da kdo goljufa.
verjetno pa tudi ne poznaš pravega pomena samohranilke 🙂 tako da se ne sramoti,pa uporabljaj google,da boš izpadla vsaj malo pametna 🙂 Ti tičica
Kako pa dokazuješ izvenzakonsko skupnost, če imaš različne naslove?[/quote]
gulfate: še enkrat različni naslovi ne pomeni nič in to ne pomeni da kdo goljufa.
verjetno pa tudi ne poznaš pravega pomena samohranilke 🙂 tako da se ne sramoti,pa uporabljaj google,da boš izpadla vsaj malo pametna 🙂 Ti tičica[/quote]
Jaz vem kako se dokazuje, mi ni treba guglat.
Ampak, če nisi prijavljen na istih naslovih in si brez otrok pa izvenzakonska zveza ne obstaja kar tako in jo moraš dokazovati.
verjetno pa tudi ne poznaš pravega pomena samohranilke 🙂 tako da se ne sramoti,pa uporabljaj google,da boš izpadla vsaj malo pametna 🙂 Ti tičica[/quote]
Ampak, če nisi prijavljen na istih naslovih in si brez otrok pa izvenzakonska zveza ne obstaja kar tako in jo moraš dokazovati.[/quote]
pa si preberi še kako dokazovati in v kakšnih primerov.
Saj mož pa žena ko gresta narazen je treba tudi marsikaj dokazovati ,ni tako kot gledaš v filmih da vsak ima polovico ,pa ne vem še kaj
Eh, si slišal/-a, da se je to včasih dalo. Verjemi – danes (pravzaprav že nekaj let) se to ne da kar tako . Je treba prek sodišča urejat preživnino za otroka…In to, da imata dva različne naslove, kak CSD in davkarijo bolj malo briga! Ne rečem, da je čisto nemogoče, vseeno pa je to daaaleč od tega, da je to kar tako simpl in avtomatsko. Tako da, če ne verjameš, se malo pozanimaj, pa potem piši gulfarije :-)))
Ampak, če nisi prijavljen na istih naslovih in si brez otrok pa izvenzakonska zveza ne obstaja kar tako in jo moraš dokazovati.[/quote]
Saj mož pa žena ko gresta narazen je treba tudi marsikaj dokazovati ,ni tako kot gledaš v filmih da vsak ima polovico ,pa ne vem še kaj[/quote]
Ne znaš na nobeno vprašanje odgovoriti, da odgovarjaš s samo..guglaj, guglaj?
Eh, si slišal/-a, da se je to včasih dalo. Verjemi – danes (pravzaprav že nekaj let) se to ne da kar tako . Je treba prek sodišča urejat preživnino za otroka…In to, da imata dva različne naslove, kak CSD in davkarijo bolj malo briga! Ne rečem, da je čisto nemogoče, vseeno pa je to daaaleč od tega, da je to kar tako simpl in avtomatsko. Tako da, če ne verjameš, se malo pozanimaj, pa potem piši gulfarije :-)))[/quote]
Ti pa tudi živiš v iluziji.
Urediš minimalno preživnino, pripelješ pričo (v Lj so to eni in isti ljudje), da si mama samohranilka in to je to.
Saj mož pa žena ko gresta narazen je treba tudi marsikaj dokazovati ,ni tako kot gledaš v filmih da vsak ima polovico ,pa ne vem še kaj[/quote]
Ne znaš na nobeno vprašanje odgovoriti, da odgovarjaš s samo..guglaj, guglaj?[/quote]
vem,sam se mi ne da.
Naslov nima nobene zveze. Tudi mnogi poročeni imajo različne naslove, pa so še vedno poročeni a ne.
Kar se pa goljufij tiče – tudi poročeni se zaradi ugodnosti ločujejo, nič boljši niso od tistih, ki planirajo goljufanje in se zato uradno niti koruzništva ne gredo. Prosim, da začnete ločevat med goljufi in poštenjaki že enkrat. Tako kot niso vsi ljudje, ki stopijo v trgovino, tatovi.
Eh, si slišal/-a, da se je to včasih dalo. Verjemi – danes (pravzaprav že nekaj let) se to ne da kar tako . Je treba prek sodišča urejat preživnino za otroka…In to, da imata dva različne naslove, kak CSD in davkarijo bolj malo briga! Ne rečem, da je čisto nemogoče, vseeno pa je to daaaleč od tega, da je to kar tako simpl in avtomatsko. Tako da, če ne verjameš, se malo pozanimaj, pa potem piši gulfarije :-)))[/quote]
Ti pa tudi živiš v iluziji.
Urediš minimalno preživnino, pripelješ pričo (v Lj so to eni in isti ljudje), da si mama samohranilka in to je to.[/quote]
Ni to,to ,ker je nemogoče da je samohranilka!
Eh, ne živim v iluziji, samo se s tem ne ukvarjam! Sva imela različna naslova, pa ni bil nihče samohranilec, pač pa družina tudi pred vsemi možnimi organi. To je to, kar sem hotela povedat – sam naslov nima veze in NIKAKOR ne pomeni avtomastsko samohranilstva![/quote]
Avtomatsko res ne. Jih je pa vseeno precej, ki to izkoriščajo.
Če naslov nima nobene veze, zakaj me moj ni mogel uveljavljati kot vdč, čeprav sva skupaj živela že nekaj let?[/quote]
Zato, ker ima DURS svoje fore in bi se morala pritožiti in potem dokazovato obstoj izvenzakonske skupnosti. Če je v tej skupnosti še otrok, potem je to občutno lažje.
http://forum.racunovodja.com/viewtopic.php?t=35520&p=141624
http://www.finance.si/242316/Nasvet-dneva-Uveljavljanje-olaj%C5%A1av-v-zunajzakonski-skupnosti
Če naslov nima nobene veze, zakaj me moj ni mogel uveljavljati kot vdč, čeprav sva skupaj živela že nekaj let?[/quote]
Kako naj jaz to vem? Pravi naslov za takšna vprašanja je durs.
Midva s tem nisva nikoli imela težav.[/quote]
Ja, saj ti trdiš, da naslov nima nobene veze.
Najbrž imata skupnega otroka in zato ni težav. Po tvoji logiki bi potem vsak lahko izbral enega brezdomca in ga uveljavljal kot vdč
Kako naj jaz to vem? Pravi naslov za takšna vprašanja je durs.
Midva s tem nisva nikoli imela težav.[/quote]
Najbrž imata skupnega otroka in zato ni težav. Po tvoji logiki bi potem vsak lahko izbral enega brezdomca in ga uveljavljal kot vdč[/quote]
Še vedno trdim, da stalni naslov nima popolnoma nobene zveze. Vidva pač nista vztrajala in uveljavila svoje pravice, ampak za to pa ni več kriv durs, ampak vidva sama. Kot sem že napisala, tudi poročeni pari nimajo vsi enakega naslova. Potem se tudi oni ne bi smeli uveljavljati kot VDČ.
Za potrebe dursa moraš sicer prej eno leto živeti skupaj, podobno je tudi pri zdr. zavarovanju po partnerju (država znotraj države, očitno, s svojimi pravili).
Skupno življenje ima seveda še druge pravne posledice, zato se pa iz tega ni za hecat. Če bi umrla in bi kot VDČ prijavila kar enega brezdomca, bi ta recimo lahko tudi dedoval po meni, si delil pokojnino z otroki in podobno.
Najbrž imata skupnega otroka in zato ni težav. Po tvoji logiki bi potem vsak lahko izbral enega brezdomca in ga uveljavljal kot vdč[/quote]
Še vedno trdim, da stalni naslov nima popolnoma nobene zveze. Vidva pač nista vztrajala in uveljavila svoje pravice, ampak za to pa ni več kriv durs, ampak vidva sama. Kot sem že napisala, tudi poročeni pari nimajo vsi enakega naslova. Potem se tudi oni ne bi smeli uveljavljati kot VDČ.
Za potrebe dursa moraš sicer prej eno leto živeti skupaj, podobno je tudi pri zdr. zavarovanju po partnerju (država znotraj države, očitno, s svojimi pravili).
Skupno življenje ima seveda še druge pravne posledice, zato se pa iz tega ni za hecat. Če bi umrla in bi kot VDČ prijavila kar enega brezdomca, bi ta recimo lahko tudi dedoval po meni, si delil pokojnino z otroki in podobno.[/quote]
Pa mogoče bi morali razčistiti celo zgodbo (torej kaj si imela ti prijavljeno za potrebe kake soc. pomoči in podobno, ali so te kot vdč uveljavljali starši in tako dalje in tako dalje – ampak res ni pomembno. Če sta bila vidva par, ki je dejansko živel skupaj in nisi imela neke računice, kako kot brezposelna oseba potegniti čim več od države, bi pač morala vztrajati pri uveljavljanju svojih pravic. Včasih se pri tem zatakne in se mora človek malo angažirati.)