po našem
Pozdravljeni.
Na vas se obračam po nasvet in se vam že vnaprej zahvaljujem zanj.
Problem je sledeč; pred okoli stotimi leti so moji predniki kupili del kmetije, torej zemlje in domačijo, prejšnji lastnik si je obdržal stari mlin in še neko poslopje, kjer so si z leti ustvarili dom. Domačija in ta mlin sta bila vsak na svojem koncu takrat skupne kmetije in med njima je potekala poljska pot, ko pa se je kmetija razdelila, je ta pot bila v uporabi mojih prednikov, da so dostopali po svoji zemlji na njiv, prejšnji lastnik pa po svojem delu isto tako. Sedaj pa se je naenkrat umislil in se je začel voziti po naši poti v gozd, čeprav ima dostop na javno cesto direktno iz njegovega dvorišča in bi pač moral peljati naokoli po cesti do svojega gozda. Je rekal mojim staršem, da je bila ta pot prej tam, kot vsi mi in da jo bo koristil, nam pa dela škodo, ko z težkimi prikolicami v mokrem vremenu vozi dobesedno skozi dvorišče. Pot ni niti vrisana, niti ni bila nikoli služnostno omenjena. Kaj lahko v tem primeru naredimo,da bi mu na lep način povedali, da nima prav oz. kaj lahko v tem primeru spoloh storimo? Opravičujem se za morebitno zmedeno pisanje, vendar sem le tako najbolje opisala primer. Hvala.
Spoštovani!
V vašem primeru je potrebno soseda opozoriti na dejstvo ,da je ta pot vaša in, da ne dovolite, da se jo uporablja, saj lahko uporablja svojo pot. V kolikor sosed opozorila ne bo upošteval, so zadeve rešljive po sodni poti.
Lepo pozdravljeni!
Forum je zaprt za komentiranje.