Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek po operaciji sive mrene

po operaciji sive mrene

Je prepovedano branje, gledanje tv na zdravo oko?

Ni prepovedano. Pazit se je treba naporov, pripogibanja, dvigovanja ipd.

Nobenih omejitev ni. Na nobeno oko. Motnja v vidu je na operiranem očesu le prvi dan, ker je zenica zaradi kapljic preveč odprta.

Grem na to operacijo konec meseca. Zraven mi bodo operirali še epimacularno membrano. Ima kdo kaj izkušenj s tem?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7712, 18.05.2025 ob 08:31

Nobenih omejitev ni. Na nobeno oko. Motnja v vidu je na operiranem očesu le prvi dan, ker je zenica zaradi kapljic preveč odprta.

Prve dva do tri dni je odsvetovano obračanje oči. Torej branje, gledanje tv…

Svetujejo, da obračaš celo glavo, če se fokusiraš na kaj.  10 dni pa odsvetujejo delat ali dvignit kaj težjega..  Ves ta čas pa je fino nosit sončna očala.

Odgovor na objavo uporabnika
tudi grem tudi, 18.05.2025 ob 08:44

Grem na to operacijo konec meseca. Zraven mi bodo operirali še epimacularno membrano. Ima kdo kaj izkušenj s tem?

Podobno kot pri mreni. Nobenih fizičnih naporov. Skoraj en mesec.

Po vsaki ooraciji je treba postopno. Moja mami takrat ni imela nekih težav. Je pač pazila. No predvsem je pol  bolje videla 😅🤗☺️

Glede na to, da se ti oko zelo solzi (no, vsaj meni se je), dva dni tako ni bilo možnosti branja, TV-ja pa ne gledam, tako da pač dan ali dva malo meditiraš, pa je……

Oboje so mi operirali. Po operaciji je bil priporočen  počitek ( do 1 tedna) .Predvsem nobenega pripogibanja,sklanjanja in dvigovanja.. Glede branja in Tv ni bilo prepovedi. Sama sem gledala Tv (bolj poslušala), brala pa nekaj prvih dni nisem .

Jaz sem bila operirana /  membrana/ prejšnji teden. Včeraj je bilo en teden. Imam še vedno kar precej rdeče oko. Rečeno mi je bio, da lahko kaka žilica poči in  je potem rdeče.  Koliko časa to traja, počasi izgine? Na prvi kontroli naslednji dan je bilo rečeno, da je vse o.k.   Meni se zdi , da je to dolgo, ta rdečina. Nič konkretnega mi niso rekli. Ima kdo izkušnje s tem?

New Report

Close