Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Po pohištvo v Rutar ali Harvey Norman?

Po pohištvo v Rutar ali Harvey Norman?

Hej!

Kupujemo dnevno sobo + TV in se nekako odločamo MED TEMA DVEMA TRGOVINAMA. Kaj pravite, kje so boljši plačilni pogoji, izbira, dobavni rok,… Imate še kakšen drug predlog? Na lice mesta še nismo šli gledat (nismo iz LJ), zato malo prej sprašujem.

HVALA, HVALA!

k nobenemu

Zakaj??????

Rutar vsekako predrag!

Jaz bi izbrala Ikeo.

Od naštetih dveh definitino v Harvey Norman.

Moj brat ima komplet stanovanje od Ikee, pa je TV omarica že uvita, tudi drugi elementi se povešajo, vratca se več prav ne zapirajo….malo denarja, malo muzike.

rutar preveč “nateguje “ljudi z dobavo.še nisi nič brala o tem.

IKEA….poceni, kvalitetno, ogromna izbira

pa če šenkava, k Rutarju never ever again. Samo 1 x smo tam naročili, pa je ravno 1 x preveč. Pofl, veliko hujši kot najcenejša Ikea, nategovanje z roki, z montažo, z dostavo – nateg na nateg. Pa še arogantni do konca. Zadevos mo rešili šele s pomočjo ZPS – po 7 mes nategovanja.

samo Lesnina. Vedno kupujem pri Lesnini…nikoli nobenih težav, prijazni prodajalci (NM), kratki dobavni roki, slovenski proizvodi (tudi tuji), veliki popusti in ugodnosti

Pajade, popusti. Kupili kuhinjo kao s 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popustom. Slučajno smo bili še isti mesec v tovarniški trgovini in cena je bila taka! redna!

Lesnina – mojstri nategovanja. Pa še pri montaži so bile velike napake.

mi smo kupili v rutarju spalnico in dnevno sobo..naj povem, da so bili res prijazni..eno komodo, ki smo jo mogli dodatno naročat smo sicer čakali 3 tedne, ampak so nam lepo povedali kako dolgo je treba čakat in nato še domov pisno poslali, da se nam zahvaljujejo za potrežljivost,..

pa pohištvo je dost bolj kvalitetno kot v ikea trgovini…

Pa še moj prispevek:
najprej pojdite pogledat v obe trgovini, potem se boste lažje odločili. Preko forumov je malce težje.
Nekatere stvari dobiš v Harveyu (veliko pa tako v H. kot tudi Rutarju), precej pametnih stvari se najde tudi v Ikei. Vendar moraš vedet, kaj kupuješ. Meni še nobena stvar iz Ikee ni propadla.

In še konkretna izkušnja:
kupovala sem večjo omaro. Imeli so jo tako v Harveyu kot Rutarju (pač isti dobavitelj). V Harveyu je bila za odtenek dražja. Ker mislim, da dajejo vsi podobne pogoje (več obrokov ipd.), sva se odločila za Rutarja – in to kljub številnim kritikam, kot jih lahko preberemo tudi tukaj. Mislila sem si, saj ne more biti tako slabo.

Rezultat: omara je prišla v roku, ki so ga obljubljali (8 tednov), brez zapletov, vse je štimalo. AMPAK štimalo je zato, ker sva v trgovini midva poskrbela, da so trgovci (reveži) dejansko naročili to, kar sva hotela. Naročilnica je bila namreč v nemščini – za vsak posamezen element omare (vrata, police, robovi ipd.) so morali trgovci napisati, kakšnega želijo (mere in barvo). A KAJ, ko tile sploh niso znali nemško! Ker sama vedno hočem vse 3x preverit, sem hotela videt, kaj je ženska pisala na polo. In mi drug trgovec pove: “Veste, gospa, to je v nemščini!” In še dobro, da sem pogledala, ker je bilo dejansko vse narobe napisano! Sploh niso vedeli, kaj kljukajo in naročujejo. Posledično bi seveda dobili omaro x in se pritozevali. Tako da smo potem šli skupaj skozi celotno naročilnico, da sem bila ziher, kaj naročamo. Trajalo je 2 uri, ampak smo dobili, kar smo hoteli. Evo, toliko o tem. Saj ne moreš verjet, da ljudje, ki sploh ne razumejo jezika, v tem jeziku narocajo blago. Mislim res neprofesionalno – ampak ne od teh trgovcev, temveč od vodstva. Briga jih, česar ne razumem najbolj – saj ti nikoli ne more iti tako dobro, da ti ne bi lahko šlo še bolje…

Če že nekaj od tega potem Harvey N.

Drugače pa definitivno DIPO

In kaj je DIPO drugega kot ausschuss od rutarja??? Mislim….

Zelo odvisno od tvojega okusa. Nekaterim potegne Dipo, nekaterim klasika v Lesnini, z Rutarjem ima zelo veliko ljudi slabe izkušnje, v Harveyju znajo imet zelo zanimive kose … Kar se tega tiče, lahko za nasvet vprašaš izključno nekoga, ki ima podoben okus kot ti, tukaj gor ima pa vsak svojega favorita.

Malo pobrskaj po internetu, veliko je spletnih strani z nasveti o opremljanju in tam oglašujejo tudi proizvajalci. Tako, za občutek. Ena je na primer http://www.opremljamodom.si, pa še nekaj jih ima podoben naslov. 🙂

Popust na kuhinje je klasika, in to je popust proizvajalca, ne prodajalca. Pač zato, da ne dvigujejo cen, raje manipulirajo s popustom – enkrat je 40, drugič 50 procentov – cene pa kakor ostajajo iste. Za proizvajalca že, za kupca ne.

PREDLAGAM DIPO DEFINITIVNO!!!

Jaz sem opremil 14 dni nazaj kompletno stanovanje v Dipotu in je bilo vse o.k. Ena starejša gospa mi je svetovala in moram priznati,da se mi je popolnoma posvetila in je bila zelo pijazna in kar je meni najbolj pomembno nevsiljiva.Izkoristil sem priložnost, da imajo zdaj zamenjavo kuhinj in jih prodajajo po zelo dobrih cenah.Komplet kuhinja z aparati 2000€ Na koncu sem dobil še super popust od direktorja, ker sem vzel sedežno garnituro, jedilnicoin ostalo pohištvo, tako, da nimam nobene pripombe. Vzel sem njihovega prevoznika in so mi vse pripeljali in zmontirali. Nisem mogel verjeti, da vse štima, ker je veliko drobnarije.

jaz bi na vsak način šel v Dipo Kranj. So ful prijazni in imajo čisto nov salon kuhinj. IPULS, NOBILIA, NOLTE, sedežne ful hude in dnevne regale. Pa mislm da majo spalnice tud

ne v Rutarja, sploh ne…slaba komunikacija, zelo neprijazni v primeru reklamacij.

Sem iz Maribora in midva vse kupiva v Rutarju. Vedno lepo postrežena, rokov se držijo, montaža OK…Pohištvo kupiva tam kjer najdeva to kar potrebujeva. Sedežna je iz Rutarja, postelja tudi, pohištvo iz Lesnine, nama trgovci niso sovražniki.

Če ste že kaj kupovali prej, se brez težav spontano prijazno lahko zmeniš – vprašaš za dodatni popust – kdor jezika špara, kruha strada…..
Mi imamo dobre izkušnje tako v H.Normanu ( bela tehnika (TV)+ omarica za TV, jogij 180×200, pa potem omare, postelja, za mamo, ko je opremljala na novo), kot tudi Rutarju ( mama spet kupovala ostao pohištvo za stanovanje), pa sedežna – je rekla, sem dala prejšnji mesec dva jurja pri vas za sedežno, koliko mi lahko ponudite popusta še za to, to to in to…… in je dobila – pri vsemkar precej popusta – “stalna stranka”. Majo radi take, da nazaj pridejo zapravljat 🙂

Smo se uspeli dogovoriti nekje še za 15-17{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta na redno ceno na prodajnem listku….

je pa tako, več vzmeš, več dobiš popusta.

Še nekaj: ciljano preverite ponudbo za iste artikle, modele pri konkurenci – če najdete nekaj pri konkurenci ceneje, pa kupujete že nekaj pri enem trgovciu, jim poveste, da bi vzeli še točno to pa to, samo žal imajo pri njih dražje, kot ima konkurenca na spletu objavljene cene….. v našem primeru je bilo to naprimer 50 eur nižja ceno za isti artikel ( tako se je mama dogovorila za pralni stroj) – samo poveš spletno stran, pa takoj preverijo na spletu in ko se prepričajo da je res, ti z veseljem prodajo po isti ceni ( pač malo znižajo svojo maržo, če jim je v interesu prodat, spraznit skladišče) 🙂 pa še malo znižaš – s prijazno besedo in lepim odnosom do prodajalcev se da marsikaj. Ne smete bit kot kupci oholi in vzvišeni, pa se tudi da vse dogovorit. Lepa beseda vedno lepo mesto najde.

Aha, še nekaj: glede Momax ponudbe pa Lesnina ala XXXLutz v Sloveniji- smo pa v Avstriji ( Graz) našli mnogo več in ceneje tudi iste artikle ( naprimer stoli, ipd). Ti dajo v Avstriji tudi popust, noben problem, samo vprašati moraš – na koncu lahko prihraniš tudi 300 eur , kot če bi pri nas isto kupili ( fotelj, miza, tabure, zavese, …)

V rutarju kupili spalnico in dnevno sobo, zelo zadovoljni. Da ne govorim o trgovcih, zelo prijazni in ustrezljivi. Vse pojasnili in pokazali, kapo dol.

Od naštetih dveh definitino v Harvey Norman.

Moj brat ima komplet stanovanje od Ikee, pa je TV omarica že uvita, tudi drugi elementi se povešajo, vratca se več prav ne zapirajo….malo denarja, malo muzike.[/quote]

ahh, dejnodej – mi imamo že 14. leto določeno pohištvo iz Ikee, tudi ob obremenitvah ( otroci so zrasli vnajstnike), ps še vse skupaj lepo drži, nič upognjeno, vegavo, odfurnirjeno. Si pač imela slabga domačega majstra, ko se je šraufalo fkup.

ja, zato ker zbirajo robo za en tovornjak, šleper, da ni treba večkrat vozit – torej si lepo zrihtajo dobavo max 2x mesečno iz madžarskih in nemščkih skladišč in fabrik, ko se jim dovolj naročil nabere….

New Report

Close