Po pomoti izvedel, da me vara
Žena me je nevede klicala, medtem ko je seksala s svojim bivšim. ko sem to slišal, mi je šlo kar na bruhanje. Mislil sem, da me bo prosila odpuščanja, če ji povem, da vem. Namesto tega pa je rekla, da ni prepričana, ali želi nadaljevati z najinim zakon.
Sva v srednjih 40desetih. Poročena sva 15 let in imava dva otroka, stara 12 in 10 let. Do nedavnega sem verjel, da je najin zakon srečen. Potem pa je žena odšla na srečanje prijateljev s fakultete, kjer je srečala svojega bivšega. Sicer mi je povedala, da sta obudila svoje prijateljstvo, vendar nisem ničesar posumil. Nakar mi je prejšnji teden rekla, da se bo dobila s prijateljicami na pijači.
Pozneje me je poklicala iz lokala in rekla, naj je ne čakam, ker bo prišla domov pozneje, kot je načrtovala, s taksijem. Čez pol ure še enkrat njen klic. Mislil sem da me kliče zaradi prevoza, slišal sem le njeno stokanje in moški glas. Žena očitno ni bila več v lokalu.
Ko je prišla domov, sem bil še vedno buden. Bil sem preveč pretresen in preveč slabo mi je bilo, da bi lahko zaspal. Takoj sem ji povedal, kaj sem slišal. Opravičila se mi je, ker me je prizadela, vendar mi je razkrila, da je že leta nesrečna in da je ob srečanju s svojim bivšim spoznala, kaj ji manjka. Misli, da me ne ljubi, in pravi, da bi se morala ločiti. Kljub varanju jo še vedno ljubim in ne želim izgubiti svojih otrok. Želim si, da bi se lahko pretvarjal, da nisem ničesar slišal in molčal.
Čakam na ženino odločitev, vmes upam, da si premisli. Rekli boste da sem navadna šleva. Jo lahko kako vzpodbudim, da se premisli, da vidi, da mi je mar, da bi naredil vse, da bi bili spet srečna in funkcionalna družina?
Tole je po mojem izmišljena zgodba, preveč si emocionalno neprizadet. Da bi jaz mojega prevarala, verjemi da on ne bi pisal tako neprizadeto, niti ne bi zelel biti več z menoj, kvečjemu bi morala jaz prositi za odpuščanje oziroma nov začetek. Težko bi moški sprejel varanje tako brezdušno. Če pa je recimo res, pa te ne razumem, če je nesrečna, naj pove, zakaj je nesrečna, kaj pričakuje ? Kako je lahko tudi ženska v teh letih tako naivna, kaj pa misli da bo v novih vezah našla, metuljčke? Kar malo me preseneča, kako lahkotno eni gledajo na vs skupaj , tu mislim na tvojo ženo. Varanje resno prizadene oba zakonca in v večini grejo narazen. Tudi če tako hitro prevara, gre na zabavo, sreča bivšega , hop v posteljo, oba bo to še naredila, če ostaneta skupaj. Taka ženska ne bo zvesta ker bo vedno nekaj iskala
“Čakam na ženino odločitev, vmes upam, da si premisli.”
Najbrž ste še vedno v šoku, ko boste prišli k sebi, ne boste več tako velikodušni, izdajstva se ne oprošča in po njem v zvezi itak nikoli več ne more biti zaupanja, brez zaupanja pa veza nima smisla, vsakič, ko bo 5 minut zamujala iz službe, se vam bojo v glavi vrteli filmi.
anonimno8409, 11.12.2024 ob 19:31
“Čakam na ženino odločitev, vmes upam, da si premisli.”
Najbrž ste še vedno v šoku, ko boste prišli k sebi, ne boste več tako velikodušni, izdajstva se ne oprošča in po njem v zvezi itak nikoli več ne more biti zaupanja, brez zaupanja pa veza nima smisla, vsakič, ko bo 5 minut zamujala iz službe, se vam bojo v glavi vrteli filmi.
Se strinjam. Gre za to, da on tega dogodka ni pričakoval in se nanj ni mogel pripraviti, zato se mu zdi, da se mora sprijazniti. Čez čas pa se mu bodo v glavi začeli vrteti filmi njunega seksa. Prva faza šoka je zanikanje.
takole, 11.12.2024 ob 19:47
kje vi ne vidite emocij. vV ste vsi ohoveli.
Tip je sesut in bo še bolj, ker se bo izživljala nad njim in ga bo izčrpavala do konca in mu naprtila vso krivdo.
Lej pusti čustva, ker ona je že brez njih. Takšna te bo pofurala s šleperjem, če ne boš trezno razmišljal.
Tvoj komentar verjetno leti name. Lahko je tudi resnicna zgodba in je res v takem soku da bi se sedaj vse naredil da družino nazaj zlepi. Kasneje pa bo prišlo za njim in se mu bo začelo zdeti zamalo. Lahko pa je izmišljena zgodbica zdolgocasene gospodinje
Jaz pa mislim, da se telefon ni sprožil po nesreči. Hotela je,da izveš, ker je hotela ven iz zakona. Naredila je pa to na najbolj grd način, a zanjo enostaven. Da jo boš slišal, da boš ja zares verjel. In verjetno tudi odnehal in jo spustil. Kot ženska gledam na to tako. Drugače tega ne bi naredila na tak način. Pusti jo, naj gre.
Anonimno 8189, 12.12.2024 ob 00:51
Jaz pa mislim, da se telefon ni sprožil po nesreči. Hotela je,da izveš, ker je hotela ven iz zakona. Naredila je pa to na najbolj grd način, a zanjo enostaven. Da jo boš slišal, da boš ja zares verjel. In verjetno tudi odnehal in jo spustil. Kot ženska gledam na to tako. Drugače tega ne bi naredila na tak način. Pusti jo, naj gre.
Tudi jaz mislim tako. Ne bi pa je pribijala na križ zaradi načina (itak imamo samo njegovo videnje razmerja), verjetno drugače ni znala, zmogla, je moralo biti na radikalen način – tudi zanjo, ne samo zanj. Domnevam namreč, da gre tu za klasično soodvisno razmerje (iz katerega ljudje ne znajo na lep način, ampak samo s presekom) in dvomim, da je to bil do nedavnega srečen zakon. Tudi če je zgodba izmišljena, ni nevsakdanja.
Z lahkoto lahko po nesreči pokličeš nekoga, ki ga nočeš, sploh s smartphoni.
Ampak 10 in 12-letni otrok. Prasica umazana.
No, dandanes je itak v vseh zakonih isto.
Polovica je ločenih, če ne še več dandanes.
Samo otroci se mi pa smilijo. Ker bodo poznali samo ta način. Ne pa družine, kjer se spoštuješ med sabo, ljubiš itd.
Žalostno, 12.12.2024 ob 07:28
Z lahkoto lahko po nesreči pokličeš nekoga, ki ga nočeš, sploh s smartphoni.
Ampak 10 in 12-letni otrok. Prasica umazana.
No, dandanes je itak v vseh zakonih isto.
Polovica je ločenih, če ne še več dandanes.
Samo otroci se mi pa smilijo. Ker bodo poznali samo ta način. Ne pa družine, kjer se spoštuješ med sabo, ljubiš itd.
No, včasih se niso toliko ločevali, je bilo pa isto, varanja, obtoževanja, kreganja, pretepanja pred otroci. Ni bilo ravno tako da ko si se pa poročil je bilo pa do kknca vse lepo in harmonično.
Tudi, če je zgodba izmišljena, se take stvari dogajajo. V glavnem, če je ženska že več let nesrečna in sama želi razdreti vezo, potem nima smisla vztrajati. Se mi pa zdi zanimivo, kako je svet drugačen za ženske in moške, če pomislim na obrnjeno situacijo. Torej, da bi mož varal, žena pa bi ga še naprej imela rada in želela obdržati vezo. Pa to je sanjski scenarij za vsakega dedca: doma skuhano, oprano, otroci spedenani, zunaj pa sladkanje s poskočno ljubico.
Zdravo če je še katera nesrečna in si želi kaj lepega naj se javi na [email protected]