Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek po porodniški na zavod?’

po porodniški na zavod?’

sluzba za določen čas mi je potekla..trenutno sem na porodniški do maja. pred tem sem bila vse skupaj v treh letih zaposlena 16mesecev. ali mi pripada zavod in koliko to dobiš denarja? ali neto plačo ali kako?? kaj če bom čez pet let npr. spet brez sluzbe, ali lahko grem spet na zavod, ali lahko denar iz zavoda koristiš samo enkrat ali večkrat??

najraje seveda ne bi šla na zavod ..in dobila novo sluzbo.
stara sem 28let, ali še velja tisto da delodajalcem ni treba plačati prispevkov dve leti če si star pod 30??
hvala

a npumpat si se pa pustila – ane? morda bi si prej raje življenje uredila…. in ta mulerija naj bi skrbela za naše penzije, nekoč…..sramotno!

Po toči zvoniti je prepozno. Le nauči se kaj iz tega.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

in zdaj bomo seveda mi, tisti ki delamo, lepo placevali za tvojo socialno – zato kr nisi papcala kontracepcije…. koza neumna!

Tle si na napačnem forumu. Velika napaka. Pretežna populacija tega
foruma je itak mnenja, da so otroci zgolj in samo kaprica žensk, ki naj
poskrbijo za otroke kakor vedo in znajo, če so bile tako neumne, da so
si jih nakopale…

Za vse, ki so mogoče (ne)hote spregledali. Napisala je:

najraje seveda ne bi šla na zavod ..in dobila novo sluzbo.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

sej, otroci so realno gledano nek “luksuz” in ne pravica, to definitivno. Eni si pac zelijo imeti otroke, kar je prav, naj jih imajo, sam pol naj tudi srbijo za njih, ne pa da zadevo obesajo na stroskovnik drugih.

Jaz osebno otrok nimam, jih tudi nic kaj dobro ne prenasam – imam pa druge hobije, ki so se precej drazji od otroc… pa si jih tudi financiran sam…. 🙂

sej, otroci so realno gledano nek “luksuz” in ne pravica, to definitivno. Eni si pac zelijo imeti otroke, kar je prav, naj jih imajo, sam pol naj tudi srbijo za njih, ne pa da zadevo obesajo na stroskovnik drugih.

Jaz osebno otrok nimam, jih tudi nic kaj dobro ne prenasam – imam pa druge hobije, ki so se precej drazji od otroc… pa si jih tudi financiran sam…. :)[/quote]

Ti se kar drži svojih hobijev….
S stališča preživetja človeške vrste je definitivno bolje, da nimaš otrok….

Ti se kar drži svojih hobijev….
S stališča preživetja človeške vrste je definitivno bolje, da nimaš otrok….[/quote]

s stališča preživetja človeške vrste, bi bilo v največjo korist za cloveštvo in naš planet, da danes crkne najmanj 4 milliarde populacije, raje 5 za vsak slučaj, in da se pol spet nadaljuje, ko bo kugla normalo populizirana.

Jaz bi tudi najraje nikoli več nič delal in imel polno keša, samo to pač tako ne gre, to kar bi nekdo rad in kaj ne, ni pomembno.

Dejstvo je, da je baba naredla froca, preden je bilo smiselno, zdaj pa ne more skrbet za njega, neodgovorno na kubik, da se pusti nafilat enemu revčku.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

s stališča preživetja človeške vrste, bi bilo v največjo korist za cloveštvo in naš planet, da danes crkne najmanj 4 milliarde populacije, raje 5 za vsak slučaj, in da se pol spet nadaljuje, ko bo kugla normalo populizirana.[/quote]

To praviš zdej, ko so pač v ospredju tvoj egoizem, tvoje igračke, tvoj
prosti čas in tvoji hobiji…in ti je to pač izgovor (pa niti ne izviren, samo
skopiran) …
Samo tale reč gre v obe smeri….tako, kot so v današnji egočentrični in
mateiralistični družbi otroci luksuz, tako so tudi stari ljudje odvečni
zajedalci….bi te rada slišala čez 50 let…
Kaj je človečnost, se pa v senci edinega boga DENARJA, pozablja.

Jaz bi tudi najraje nikoli več nič delal in imel polno keša, samo to pač tako ne gre, to kar bi nekdo rad in kaj ne, ni pomembno.

Dejstvo je, da je baba naredla froca, preden je bilo smiselno, zdaj pa ne more skrbet za njega, neodgovorno na kubik, da se pusti nafilat enemu revčku.[/quote]

Taskšen revček si tudi ti.

s stališča preživetja človeške vrste, bi bilo v največjo korist za cloveštvo in naš planet, da danes crkne najmanj 4 milliarde populacije, raje 5 za vsak slučaj, in da se pol spet nadaljuje, ko bo kugla normalo populizirana.[/quote]

To praviš zdej, ko so pač v ospredju tvoj egoizem, tvoje igračke, tvoj
prosti čas in tvoji hobiji…in ti je to pač izgovor (pa niti ne izviren, samo
skopiran) …
Samo tale reč gre v obe smeri….tako, kot so v današnji egočentrični in
mateiralistični družbi otroci luksuz, tako so tudi stari ljudje odvečni
zajedalci….bi te rada slišala čez 50 let…
Kaj je človečnost, se pa v senci edinega boga DENARJA, pozablja.[/quote]

Kje je bila človečnost, ko je bilo treba mislit, da bo morda zgubla službo in da ni pametno nardit otroka?

Sicer, pa osebno sem raje za to, da 50 let živimo dobro in lepo, kot pa 85 let v tvoji verziji ”človečnosti” futramo farmacevtsko industrijo in životarimo ter jokcamo kako so nas mladi zapustli itd.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Za koga pa misliš, da je socialna? Za tiste, ki imajo polne riti? Da je ne boš sam kdaj rabil.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pa smo spet tam. Ženska je sama naredila otroka a ne da?
Moški seveda ni nič kriv, njemu ni treba skrbeti za otroka. Pa kje se najdete taki debili, da mislite, da mora samo ženska preživljati otroka in da je vsega ona kriva?
A še niste dojeli, da sta za otroka spočeti potrebna dva. Ja, tudi moški pa če verjamete ali ne.

Ja pa daj si dopovedat, da če ženska reče NE, ne more prit do otroka, razen ob kaznivem dejanju, in ŽENSKA je zadnji ”branik” tukaj, ker ona da noge narazen.

Če reče ženska NE in moški JA otroka ne bo (na tej ženski)
Če reče ženska JA in moški NE, še vedno lahko ona zanosi, samo ne z njim

A je zdaj jasna razlika? Ultimativno, to, da bo otrok v njej začel rasti je samo njena odločitev, moški se lahko samo odloči ali bo njegov spermij ali pa prepusti naslednjemu ki ga ona izbere.

Tako da ja, dajte poštimat zadeve tukaj, biološko morata biti dva da nastane otrok, ampak ultimativno pa je to ženska odločitev če bo dala noge narazen, moški se samo odloča ali da njegove spermije ali ne…… ker ona bo našla druge spermiej če bo tako fejst želela, njena maternica pa je samo ena, in ni druge NJENE, ampak je to spet od druge.

Danes sem sedel na busu zraven dveh sicer relativno tečnih žensk iz dežele Danske. Zraven je bil še en starejši stric iz Amerike. Tetica je izjavila:

“Pri nas pa hočemo plačevat več davkov. Ne želimo žrtvovat naše socialne države za liberalne poglede. Npr. moj sin se je ravno vpisal na univerzo, prejema cca. 1000 dolarjev štipendije od države, zdravstvo imamo krasno in zastonj. Med drugim. Ponosni smo na našo socialno držo.”

Američan je poslušal z odprtimi usti in samo nejeverno kimal 😉

So tudi drugi pogledi na zadeve. Evo jaz naprimer zagovarjam Univerzalni temeljni dohodek. Mislim, da bi vsak državljan sodobne, razvite in relativno bogate države moral prejeti vsak mesec znesek, ki mu omogoča najnujnejše preživetje, za kruh in vodo, če hočete. Ne glede na to, ali je berač, lenuh, priden delavec ali pa doktor znanosti. Osnovni znesek, UTD, za vse enak, bi moral pripadat vsem!

To vam govori nekdanji hardcore liberalec ;-))

Uau.

UTD ne bi funkcioniral, ker bi v UKju izračunali UTD 1000 funtov pametni bi se preselil v Slovenijo in z 1000 funti pičil skorajda luksuz….

Mene bolj zanima zakaj ti meniš, da bi brez dela si vsak zaslužil preživet? Kaj je dal od sebe za to, a ker je visočnastvo prijokcalo na Svet? Še moj deda je pravo, najprej delo pol pa jelo.

Menim da si vsak zasluži preživet. Tudi jaz sem bil včasih hardcore son of a bitch, ki je znal klošarju na cesti zabrusit naj gre delat.

But not anymore.

😉

Kako bi mladi poskrbeli za tvoje penzije, če nimaš otrok? Drugi jih imajo, ja (zate)…

Ne vem, zakaj moderator Robi tukaj ne briše odgovorov, ki so nerelevantni, predvsem nestrpnih samcev in samic brez otrok, ki niso ne za partnerja, še manj pa za otroke in zato stresajo nejevoljo na forum.
Mamici pa čestitke za otroka, da se je opogumila in se odločila za otroka v teh negotovih časih.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Menim da si vsak zasluži preživet. Tudi jaz sem bil včasih hardcore son of a bitch, ki je znal klošarju na cesti zabrusit naj gre delat.

But not anymore.

;-)[/quote]

Ja ampak na podlagi česa si zasluži preživet? Ker se je rodil, s čem TOČNO si je zaslužil preživetje? Žal mi je ampak nikoli ne bom zmogel videt, zakaj bi si vsak (torej morilci, serijski posiljevalci, pedofili ipd.) ZASLUŽILI preživet, jaz tega ne morem videt.

Ne, z žensko bo zanosila, a ne?
Če ne bo z njim, bo pa z drugim, ampak spet z MOŠKIM.

Aaaaahahahahahahahahaha ne vem ali je kriv dim iz jointa od soseda za šankom ampak zdaj si me pa reeees nasmejal Matjazko hahahahaha

:)))))

Kako bi mladi poskrbeli za tvoje penzije, če nimaš otrok? Drugi jih imajo, ja (zate)…

Ne vem, zakaj moderator Robi tukaj ne briše odgovorov, ki so nerelevantni, predvsem nestrpnih samcev in samic brez otrok, ki niso ne za partnerja, še manj pa za otroke in zato stresajo nejevoljo na forum.
Mamici pa čestitke za otroka, da se je opogumila in se odločila za otroka v teh negotovih časih.[/quote]

Verjameš ali ne, ampak samski tudi plačujemo v pokojninsko blagajno. Verjameš ali ne, bomo verjetno dosti več vplačali kot ven dobili. Kam pa gre ta denar, da ti smatraš, da moraš imeti otroke,d a ti to plačujejo?
Pa ne boš verjeli, samski plačujemo tudi za porodniške, otroške dodatke, šolnine, vse te zadeve, čeprav nimamo otrok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close