Po porodniški
Spoštovani
Danes sem šla z otrokom na sprehod mimo moje službe in v izložbi opazila napis, da se prostor oddaja. Kjer delam gre za poslovalnico, matično podjetje pa je drugje. Porodniško zaključim čez približno pol leta, zato predvidevam, da me delodajalec ni še nič obvestil o tem. Zanima me, če se z zaprtjem poslovalnice avtomatsko ukinja tudi delovno mesto in do kdaj me je dolžan obvestiti oz. ali bom mogla naprej delat v matičnem podjetju.
Poleg tega pa tudi nimam nikakršne pogodbe o delovnem razmerju, pa me tudi zanima ali sem v takem primeru kaj zaščitena. Tretje vprašanje pa je ali mora imeti vsak zaposleni svoje delovno mesto, to dobesedno pomeni svoj stol, kamor se lahko v službi usede.
Najlepša hvala v naprej za odgovor in lep pozdravček
Ne, zaprtje poslovalnice ne pomeni avtomatične ukinitve delovnega mesta. Precej je odvisno od besedila vaše pogodbe o zaposlitvi. Če v njej piše, da delate konkretno na naslovu te poslovalnice, bosta morala z delodajalcem sklniti novo pogodbo o zaposlitvi za delo drugje, lahko pa da vam bo kasneje delovno razmerje tudi prenehalo (trenutno ste kot mati še zaščiteni pred odpovedjo). Če pa je kraj dela v vaši pogodbi širše določen, pa boste lahko delali tudi drugje, na drugem naslovu.
Ni nujno, da bi imel vsak zaposleni prav “svoj stol”, kot pišete. V pogodbi je recimo lahko tudi določeno, da dela npr. “v skladiščih”. To je lahko več stavb in nikjer ni točno določeno, kateri “stol je njegov”.
Pišete, da pisnega izvoda pogodbe nimate v rokah. Stvar se s tem precej zakomplicira, saj ni jasno, katerega “aduta” bo zdaj potegnil delodajalec. vse zgoraj našteto pride v poštev. če vaše delo potrebuje, bo verjetno hotel, da delate na neki drugi lokaciji, če pa ne, vam bo lahko odpovedal pogodbo iz poslovnih razlogov.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.