Po povzetju, paypal, sign up, create new account … pa kaj še!
Do sedaj sem kupovala po spletu v Sloveniji in Ebay-u pa še na kakih drugih straneh kjer je možno plačevanje s paypalom. Zadnjič sem pa opazila nekaj na Amazonu in ker gre za izdelek vreden 200 eur, sem se dobro pozanimala o njem in se odločila naročiti. In na moje presenečenje ni možnosti plačila s paypalom.. vnesi št. kreditne kartice… Ok…sedaj se že celi dan ukvarjam s tem kolik je plačilo preko Amazona varno. Že tako me moti, da že imam en accaunt, ki ima dostop do moje kreditne kartice. Kako pa vi poslujete s tem? Je vam normalno, da imate nekih 5 računov, ki imajo dostop do vaše kreditne kartice? Mene moti, ker povsod na polno zatrjujejo kako so vsi ti sistemi varni, ampak v resnici nikjer ne razloži točno kako točno ti sistemi delujejo.
Lani sem plačala tisto članarino za ljubljanski Bicikelj. Letos mi modeli pošljejo mail, da naj, če ne bi bila več njihova članica, jim pošljem mail, če ne, mi bojo avtomatsko podaljšali. Tisti mail mi je poslalo itak v reklame, ki jih nikoli ne gledam in modeli mi trgajo 3 eure… pa nimam pri njih trajnika.
Brez mojega pritistka na enter, so oni kar dobili od mene denar iz kreditne kartice. Sem mislila da to lahko naredijo samo hekerji in da ni legalno. Nisem si mislila, a je to tako lahko…
Kje točno na Amazonu piše, da tega ne delajo? Kdo ve?
amazon je resna firma, niso kekci kot tile jankovičevi bicikljaši, ki jim je bolj važno nategnit čim več strank na hitro; pri njih kupujem že 15 let, zdavnaj preden so paypal pogruntali in nikoli ni bilo nobenih problemov…
Amazon je zelo varen, ne skrbi. Na milijone ljudi vsak dan naroča preko Amazona. Če bi bile kakšne goljufije, bi se hitro zvedelo.
Sem veliko kupoval in nobenega problema.
Preveri pa po mailu kontakt; vedno imaš možnost dobit fizično osebo zadaj…
sicer pa je izgleda možno to naredit pri naročninah, ker je meni tudi ena firma na tak način cuknila 20 evrov, ker sem se pozabila pravočasno odjavit, ampak so mi jih vrnili na kartico, ko sem jih rekla, da me njihove storitve ne zanimajo več.
Enako. Resne tuje firme poslujejo tako, da kupce obdržijo – torej brez izsiljevanja in zlorabljanja. Zato pa SO uspešne. Za razliko od naših, ki večinoma delajo na tem, kako nategniti čimveč ljudi. Tek na kratke proge.
A ko plačaš v Mercatorju, si tudi presenečena, ker ne moreš prek Paypala? Paypal je zgolj eno izmed plačilnih sredstev, pač privat firma iz Amerike. Raznorazne prodajalne, sploh tiste velike kot npr. Amazon ali pa Apple iTunes, ne šmirgljajo Paypala, ampak imajo svoje obračunavanje. Glede zaupanja pa, hja, številke kreditnih kartic so ukradli že več podjetjem, tudi bankam, tako da zihr ni in ne bo nikjer. Kar lahko narediš je: 1) limit na kartico, 2) redno spremljanje prometa na kartici, 3) plačaš zavarovanje, ki ti krije krajo denarja
Za Bicikelj sem prepričana, da si podpisala, da velja do preklica. Preberi, kaj si podpisala! Nihče ti ne sme brez pogodbe trgati ničesar.
In ne vem, kako to misliš, da imajo dostop do tvojega računa? Na kakšen način bi imeli dostop? Ker si pač enkrat vnesla številko?
Bolj se boj Google Denarnice, sploh če imaš otroke, ker ti podatki pa res ostanejo na računalniku/tablici/telefonu, če jih ne zakodiraš.
Čez 30 dni vam poteče letna naročnina za sistem Bicikelj, ki je povezana z vašo št. uporabnika XXXX.
Naročnina bo avtomatsko obnovljena, za kar bo vaš račun bremenjen v znesku 3 €, kar je obenem vaš dobropis.
COPY/PASTE…
Oni naročnino avtomatsko obnovijo, če jim posebej ne napišeš, da naj ne. Torej stara dejansko poteče in z začetnim zakupem dejansko narediš naročnino le za eno samo leto. In ne, ni jim treba še enkrat sporočiti številko kreditne kartice, da samoinciativno obnovijo naročnino. In ne, nisem vedela da to oni smejo.
Ja, to je ista fora Kot Voyo, naročnine na revije in podobno. Od podpisu je treba prebrat, kaj podpisuješ, da potem ni slabe volje. Zdaj veš. 🙂 Trga ti lahko vsak, ki si mu to dovolila.
Forum je zaprt za komentiranje.