po prometni nesreci
Prav trapasto se počutim – toda odkar sem kratkim doživela precej silovito prometno nesreco – mi je za volanom strašno neprijetno.
Pred moj avto se je namrec s stranske ulice z znakom stop v nepreglednem križišču nenadoma s polno paro pripeljalo vozilo in silovito smo treščili. Vsi smo bili lažje poškodovani, meni pa je ostal še ta zoprni občutek nelagodja.
Ves čas namreč gledam od kje bo spet nepričakovano priletelo.
Bojimo se tistega, česar ne poznamo in mene je zdaj strah nepredvidljivih situacij v prometu. Peljem se po obvoznici in po glavi mi rojijo misli – kaj če nenadoma nekdo zapeljena moj pas? Kaj če pade kaj s tistega tovornjaka pred mano, kaj če, kaj če, kaj če… kaj če tisti za mano ne bo ustavil… kaj če… in za povrh se še malo krivo počutim, kajti če bi peljala čisto počasi, bi najbrž lahko ustavila, pa sem peljala normalno hitro.
Seveda upam, da bo s časom tudi ta strah izzvenel, vendar pa me zanima, če ima kdo kakšen nasvet kako po padcu s konja čim hitreje nazaj v sedlo?
R.
Tudi jaz sem imel nesreco, no bil sem sopotnik in tudi jaz sem imel ves cas strah kako bo… Najbolj se mi je trgalo ko je vozil kdo drug in se mi je vedno zdelo da ima premajhno varnostno razdaljo, prehiteva nevarno… Pac vidis 1000x vecji strah, tudi ko vozis mi je bilo zelo neprijetno. Pomagalo mi je to, ko sem vozil, da nisem bil sam v avtu (ce je to izvedljivo), ali pa kaksna sproscujoca muzika… Tako kot so ze rekli – traja kaksno leto – odvisno od karakterja…
Tudi jaz sem imel prometno nesreco. In moram priznat, da mi je precej nelagodno od takraj naprej za volanom. Vsakic ko pogledam v vzvratno ogledalo, semi zdi da bo nekdo vame priletu in da ma premajhno varnostno razdaljo. Pa vseeno se stvari popravljajo, samo mislit ne smem na to ter se skoncentrirat samo na voznjo in predvidevati kaj bodo stori drugi udelezenci v prometu.
lp