Po smrti se vse pogliha
Daj daj, bodi malo bolj pesimisticen. In kaj ima Tesla zdaj od tega, da se o njem pogovarjajo? Saj ne ves kaj bi zagovarjal.[/quote]
On osebno nič, ampak zaradi Edisona imamo vsi nekaj koristi, zaradi tebe pač ne! In tu je razliak v smislu lajfa…. osebno ko umreš tak nihče nima nič od tega….[/quote]
A ti živiš zaradi drugih in ne zaradi sebe ?
Vsako življenje je smiselno, če človek sam občuti nek doprinos ali korist. Razlikujemo se le pod kakšnimi pogoji občutimo smisel svojega življenja.
Tvoj smisel ni univerzalen (vsak ima svojega) in če svoj smisel pogojuješ s tem, da si svetovno znan, potem ni čudno, da ne vidiš smisla v svojem življenju.
Da se počutiš tako ničvrednega in nepomembnega, pa ni krivo to, da nisi ničesar izumil.
Za to, da uvidiš, da življenje nima smisla, se je najprej potrebno znebiti lastnega napuha. Človek je nepomembno bitje. Ko s ez nepomembnostjo sprijazniš, postaneš svoboden, saj ti je jasno, da je povsem vseeno, v katero smer gre tvoje življenje, v vsakem primeru boš končal na istem cilju. Zato lahko v miru živiš po svoje do bridkega konca.
To govori zase, če se tako počutiš.
Človek je še kako zelo lahko pomemben, še posebej starš je zelo pomemben za otroka.
Sicer se potem otrok, ko odraste, obremenjuje z nesmiselnostjo svojega življenja.
Ne govorimo zdaj o tem, da imaš ti froce, za katere moraš skrbeti. Govorimo o splošni nepomembnosti posameznika, katero je nemogoče zanikati. Sploh pa, nihče nikogar ne sili imeti otroke.
Zadovoljnega posameznika en drek briga splošna nepomembnost. 🙂
S tem se ubadajo tisti, ki sami ne najdejo smisla.
Živimo zato, da realiziramo svoje potrebe in želje. Komur to ne uspeva, bo v svojih dejanjih in v svojem življenju videl nesmisel.
Če je človek samski, ne realizira potrebe po otrocih, družini. Uspešni ljudje ta manjko kompenzirajo s svojim materialističnim uspehom ali javno pozornostjo. Najslabše se zato godi samskim in neuspešnim ljudem.
To je ubitačna kombinacija. 🙂
In kdo tebe sili zivet? Ce ne vidis smisla, pac zakljuci. Itak si nepomemben oziroma se tako pocutis. 🙂
On osebno nič, ampak zaradi Edisona imamo vsi nekaj koristi, zaradi tebe pač ne! In tu je razliak v smislu lajfa…. osebno ko umreš tak nihče nima nič od tega….[/quote]
A ti živiš zaradi drugih in ne zaradi sebe ?
Vsako življenje je smiselno, če človek sam občuti nek doprinos ali korist. Razlikujemo se le pod kakšnimi pogoji občutimo smisel svojega življenja.
Tvoj smisel ni univerzalen (vsak ima svojega) in če svoj smisel pogojuješ s tem, da si svetovno znan, potem ni čudno, da ne vidiš smisla v svojem življenju.
Da se počutiš tako ničvrednega in nepomembnega, pa ni krivo to, da nisi ničesar izumil.[/quote]
In to mi reče nekdo ki ima otroke in vbistvu živi predvsem za njih 🙂
Zadovoljnega posameznika en drek briga splošna nepomembnost. 🙂
S tem se ubadajo tisti, ki sami ne najdejo smisla.
Živimo zato, da realiziramo svoje potrebe in želje. Komur to ne uspeva, bo v svojih dejanjih in v svojem življenju videl nesmisel.
Če je človek samski, ne realizira potrebe po otrocih, družini. Uspešni ljudje ta manjko kompenzirajo s svojim materialističnim uspehom ali javno pozornostjo. Najslabše se zato godi samskim in neuspešnim ljudem.
To je ubitačna kombinacija. :-)[/quote]
Meni se bolj zdi da ti in One in še kdo take ki nam to uspeva predvsem označujete za neodrasle itd…. na nivoju malih otrok bla bla bla 🙂
To bi bilo res, če ne bi bili odsev moje potrebe in želje. 🙂
Poskrbeti za otroke, pomeni poskrbeti tudi zase.
Zaradi tega glih ne, če želiš realizirati svoje želje ali potrebe.
Bolj zaradi samega načina, kako jih želiš realizirati. 🙂
Vedno znova me preseneča, kako plitko razmišljate tisti, ki s eimate za 2nematerialiste”. Nobenega smisla za razmišljanje o smislu življenja, filozofijo….
To bi bilo res, če ne bi bili odsev moje potrebe in želje. 🙂
Poskrbeti za otroke, pomeni poskrbeti tudi zase.
Zaradi tega glih ne, če želiš realizirati svoje želje ali potrebe.
Bolj zaradi samega načina, kako jih želiš realizirati. :)[/quote]
To je zelo kontradiktorno in še bolj nelogično, ker če poskrbeti za otroke pomeni poskrbeti zase, potem pomeni da za sebe nisi skrbel dokler nisi mel otrok 🙂
Pa četudi vzameva na čustvenem in duševnem nivoju, pomeni da dokler nisi mel otrok nisi čustveno in duhovno skrbel za sebe….
V vsakem primeru SLABO…
Kako zaradi načina? Če smo na Svetu kot praviš da (egoistično) skrbimo za lastne potrebe in želje potem ni nobeni način nepravi, ampak je važna dosega cilja…. v čemer pa se potem ustvari nasprotujoči učinek pri pravilih, zakonih, ki potem vbistvu naš lajf otežujejo za dosego primarnega razloga za našo življenje po tvojih besedah… Skratka, v vsakem primeru je nekaj kar zagovarjaš nasprotujoče drugemu delu ki si ga napisal in verjameš 🙂
Mene v lajfu zanimajo razmišljujoči posamezniki, ki radi kaj preberejo, znajo razmišljati tudi izven sebe in se, ko se postavi vprašanje smisla življenja, ne začnejo takoj zatekati v neke samoobrambne mehanizme. Večina folka je glede tega bolj na offu, to mi je jasno. To nič manj ne velja za “nematerialiste”. Ponavadi se izkaže, da se za nematerialiste razglašajo le neuspeli materialisti.
Zakaj bi zaključil. Življenje je treba izkoristiti, če ga imamo na voljo. Če ga ne bi imeli na voljo, pa tudi ne bi bilo nobene škode. Ampak ti tega itak ne razumeš, ti si ostal nekje na nivoju PSI knjige..
Kaj pa, če ti plitko razmišljaš in zato ne razumeš napisanega ?
Zakaj nelogično ?
Recimo, da se ti v odrasli dobi pojavi potreba po tem, da imaš otroke, ženo….Dokler tega nimaš, nisi poskrbel zase, oziroma za svoje potrebe.
Kaj je v tem nelogičnega ?
Zaradi različnih smislov, imamo različna mnenja. Nekdo lahko meni, da je tvoj način neodrasel, a zato še ni nič manj smiseln zate.
Če ti neko mnenje doživljaš tako osebno, potem premalo zaupaš vase in v svoj način.
Take potrebe kot je po otroku se ne pojavijo kar tako, ne zbudiš se en dal pa rečeš, danes pa mam potrebo po otroku, to, sploh moškim, običajno predlaga druga oseba, ženska………. ni to kar nekaj takega kar bi moški se odločo ”z danes na jutri” kot je potreba po hrani recimo.
Tako je, in če imamo različna mnenja potem je nesmiselno ponavljat neko mnenje in pot ki bi naj bla edina pravilna se ti ne zdi? Sploh se ne gre zato kako jaz karkoli doživljam, ampak za logiko ki je nasprotujoča… torej če ti ali One nekaj zaradi smisla drugače vidita, potem napišeš pač, da po tvoje je tak prav….. ne pa TAK JE PRAV PA NIČ DRUGAČ, če je drugače si NEODRASEL 🙂
Čredni nagon v takih situacijah je skrajno škodljiv, ne za mene ker imam preveč karakterja da bi podvomil v svoje odločitve na teh nivojih, ampak za druge ki bodo morda potem živeli kot pravijo taki vsiljevalci družbenega prilagajanja in ovčevskega črednega lajfa…..
Malo ste zašli. Naslov teme je bil, da se je nesmiselno prerekat o tem in onem po forumu in zdaj točno to počnete, vključno z avtorjem. Ostalih niti ne “linčam”. :))
Zakaj bi zaključil. Življenje je treba izkoristiti, če ga imamo na voljo. Če ga ne bi imeli na voljo, pa tudi ne bi bilo nobene škode. Ampak ti tega itak ne razumeš, ti si ostal nekje na nivoju PSI knjige..[/quote]
Ja malo prej si pa pisal, da nič nima smisla, ker se na koncu itak vse zgliha in nič ne odneseš s seboj. Kateri nivo te to je? :))
Zakaj bi zaključil. Življenje je treba izkoristiti, če ga imamo na voljo. Če ga ne bi imeli na voljo, pa tudi ne bi bilo nobene škode. Ampak ti tega itak ne razumeš, ti si ostal nekje na nivoju PSI knjige..[/quote]
Ja malo prej si pa pisal, da nič nima smisla, ker se na koncu itak vse zgliha in nič ne odneseš s seboj. Kateri nivo te to je? :))[/quote]
To je razsvetljenje. Je že spoznal, da če cele dneve prdiš na kavču, tvoje življenje nima nobenega smisla. Fantje, učite se, večina do tega spoznanja nikoli ne pride :)))))
Frka, ko nekateri človečki tu na forumu živijo z vedenjem, da ne doprinašajo ničesar, pravtako ni od njih popolnoma nič in z njimi praktično nimaš kaj početi tudi vnaprej ne. Sami ste si krivi.
Ma ste kr simaptični, no ko se otepate edine resnice o koncu življenja in dokazujete svojo pomembnost..:)))))
Veš kaj, ne bom pisal krajših tekstov samo zato, da boste ti in lepolaske kaj razumeli..
Ti se pa otepaš le konca življenja. Kaj je to edino, kar ti je še ostalo? Potemtakem bi lahko končal že včeraj. A ne štekaš, da je point v kvaliteti bivanja tu zdaj? Itak, da po smrti ne bomo ničesar s sabo vlačili. Meni je pomemben ta trenutek, na katerega lahko vplivam in delam čudovite stvari. Ti se pa sprašuješ o tem, kako bi zbasal svoje knjige ne vem kam, da se jih ne bi polastile dobrodelne institucije po tvoji smrti. Za namenček pa še nisi veren in se s smrtjo konča vse (no, če boš kaj dejansko začel).
A naj vam narišem. Edini smisel življenja je, da se nekoč konča. Vse drugo je opcijsko. Ko s tem razčistiš, se samo še v faco režiš bedakom, ki ti težijo, kako moraš živeti. šele takrat si svoboden, saj s ezavedaš svoje nepomembnosti, minljivosti in da ne boš bogu brade spipal. Vsi gremo po isti poti…
Ti nisi svoboden, dušimo te vsi mi, ki imamo drugačno mišljenje. Sebe spremeni, pa bo svet lepši. Moj smisel življenja ni smrt. Le-ta je le logična posledica življenja. Ja, vsi bomo nekoč umrli. In? A to si šele zdaj po 30-em ugotovil in zato lažje živiš?
To si malo pomešal pojme.
Smisel življenja ni umreti, ampak živeti.
Si pa malo bolj svoboden, ko se osvobodiš strahu pred smrtjo in predvsem verskih manipulacij , kako bi naj živel, da ne boš šel v pekel. 🙂
Seveda pa potem svoboden človek dejansko živi življenje, ne pa obupuje nad nesmiselnostjo.
Če ti je življenje še vedno nesmiselno, potem nisi svoboden in samo teoritiziraš.
Forum je zaprt za komentiranje.