Po smrti se vse pogliha
Na lastna eksistencialna vprašanja in življenjske dvome ne boš dobil odgovorov od drugih, tudi ne univerzalne resnice, ker življenje dojema vsak skozi svojo prizmo doživetij, čustev, izkušenj, lastnih osebnostnih karakteristik…
Tolk se imaš za naprednega misleca, ki pogleda ogromno filmov, prebere ogromno knjig, prelista ogromno misli, se ima za ogromnega jebacha in vsevedneža…in potem napišeš tisto zgoraj. S tem si povedal vse.
Živimo pa v življenju, ne po smrti, zato so vse karakterne lastnosti, ki jih zgoraj omenjaš, povsem ustrezne homo sapiensu in družbi, v kateri živimo. Saj nismo bedaki v življenju, da bi si točke nabirali za čas po smrti, vsaj tisti, ki smo racionalni, ne.
Ravno zaradi poveličevanja razumskosti in tehnološkosti moderne družbe, pri čemer zanikamo svojo globljo naravo, je človek še bolj oddaljen (odtujen) od narave in pristnih nagonov, kakor še nikoli doslej v kleščih raznih demonov, ki nas na vse možne načine obvladujejo (farmakološko zalaganje s pomirjevali, antidepresivi, zloraba alkohola, drog, samomori, stres v službi, nepovezanost in površni odnosi, razbite družine, duševna otopelost…)
In to je bistvo teme. Eni pa takoj v obrambno pozicijo dokazovanja, da imajo bolj prav, zaidejo..
In to je bistvo teme. Eni pa takoj v obrambno pozicijo dokazovanja, da imajo bolj prav, zaidejo..[/quote]ne to ni bistvo teme, vsaj ne te, ki si jo ti nacel in kako si jo. Bistvo tvoje teme je, da je vse kar pocnemo, nesmiselno, ker na koncu kao ostanemo brez vsega. Kar pa je seveda glupost na kvadrat.
Hi,
Kdo kaj pozna Ray Kurzweil-a, transhumanizem, singularnost ?
Po tem sledeč, se nam (no tistemu 1 %) ne obeta smrt, ampak kontinuiteta, čeprav “večno življenje” zna biti tudi prekletstvo (Razodetje 9:6). No enkrat je bilo naše bivanje[/url] že precej skrajšano, tako da tudi agenda elit ne bo uspela.
http://www.end-times-bible-prophecy.com/transhumanism.html
http://hplusmagazine.com/2011/10/04/why-christianity-transhumanism-are-not-enemies/
Realno, ne glede na vse, če bi bil “God-like”, bi se naveličal vsega, četudi bi lahko še 200 let živel, ker bi lahko vse hitro realiziral kar bi si zadal. Ampak to ti je posledica tuzememljskih energij.
Rabiš odvisnost od nečesa, ta ohranja neskončen naboj med željo in izpolnitvijo, ker se ponavlja. 🙂
Well put. V bistvu se gre za ravno to zadevo, da dokler srečo iščemo zunaj sebe, bomo ne samo ohranjali osebni zapor za vsakega našega soseda (ki se spreminja ali pa je že nek sfrigon), temveč tudi ohranjanje sistema kot takšnega. Vseeno pa rabiš nek preboj, da se lahko “izoliraš”. Free Energy bi bil primeren razlog. 😐
A ni to versko prepričanje v skladu s tvojim, kjer trdiš, da življenje nima smisla ?
V nesmiselnem življenju nimaš kaj zamuditi, razen nesmisla. 🙂
Ne ni, obratno. Ko spoznaš, da življenje nima smisla, lahko začneš v njem uživat v miru in brez skrbi. Dokler misliš, da ima smisel, se za nečim ženeš. Po smrti nihče od nas ne bo deležen nobene nagrade, zato je čisto brezveze razpravljati, kdo živi prav in kdo narobe.
Ne, slabo bereš. Bistvo teme je, da je življenej kot tako nesmiselno. Ti si omejen človek in pač ne znaš razmišljati širše. Jaz ne pišem zdaj o tem, da imaš ti rad svojo babo, sendvič s pariško, piškote in da v teh stvareh vidiš nek smisel. To je vse irelevantno v tem pogledu. vse te stvari imajo lahko le nek trenutni pogojni smisel zate osebno.
Sicer pa življenje posameznika nima nobenega smisla. Zato napačen ali prav stil življenja ne obstaja, v vsakem primeru je cilj potovanja isti.
Ne, slabo bereš. Bistvo teme je, da je življenej kot tako nesmiselno. Ti si omejen človek in pač ne znaš razmišljati širše. Jaz ne pišem zdaj o tem, da imaš ti rad svojo babo, sendvič s pariško, piškote in da v teh stvareh vidiš nek smisel. To je vse irelevantno v tem pogledu. vse te stvari imajo lahko le nek trenutni pogojni smisel zate osebno.
Sicer pa življenje posameznika nima nobenega smisla. Zato napačen ali prav stil življenja ne obstaja, v vsakem primeru je cilj potovanja isti.[/quote]
Življenje takšno, glede na to, kakor ga kdo dojema (odvisno od čustvenega oz. psihološkega stanja osebe v danem trenutku/obdobju), in ima različne nianse: od zelo negativne skrajnosti (depresivnost/črnogledost/samomorilnost) do zelo pozitivne (radost/živost/optimizem).
Ti sedaj trdiš, da je življenje nesmiselno, s čimer ne zajameš resnic drugih ljudi, ampak si povedal le o svoji ‘valovni dolžino’ spektra, v kateri se pravkar nahajaš – negativna skrajnost, ki pa ni najbolj zdrava, ker si preveč pesimističen in prežet z neko težko turobnostjo, ki ti je legla ‘na dušo, in nezainteresiranostjo.
Pa saj se človek, ki (ali ko) uživa, niti ne sprašuje o smislu.
O smislu se sprašujemo, ko življenja ne uživamo in trpimo.
Vera v posmrtno žilvjenje je bolj ali manj le slaba tolažba.
Človek lahko uživa, ko se ne obremenjuje s tem ali je prav da uživa ali ne….In se ne obremenjuje s tem, kako je prav živeti in kako ni prav…..
Seveda pa je vedno potrebno računati na posledice in upoštevati kavzalnost pri svojih dejanjih in uživanju.
Brezglavo in neodgovorno uživanje, lahko hitro vodi v nesmiselnost življenja. 🙂
Sicer pa življenje posameznika nima nobenega smisla. Zato napačen ali prav stil življenja ne obstaja, v vsakem primeru je cilj potovanja isti.[/quote]
Ne moreš ti s ciljem ali s smrtjo, definirati (ne)smiselnosti življenja.
Smiselnost je odvisna od dojemanja samega življenja in ne s tem, da se enkrat konča.
Cilj (smrt) ne pove skoraj ničesar o samem potovanju (življenju).
Življenje takšno, glede na to, kakor ga kdo dojema (odvisno od čustvenega oz. psihološkega stanja osebe v danem trenutku/obdobju), in ima različne nianse: od zelo negativne skrajnosti (depresivnost/črnogledost/samomorilnost) do zelo pozitivne (radost/živost/optimizem).
Ti sedaj trdiš, da je življenje nesmiselno, s čimer ne zajameš resnic drugih ljudi, ampak si povedal le o svoji ‘valovni dolžino’ spektra, v kateri se pravkar nahajaš – negativna skrajnost, ki pa ni najbolj zdrava, ker si preveč pesimističen in prežet z neko težko turobnostjo, ki ti je legla ‘na dušo, in nezainteresiranostjo.[/quote]
Spet neka iz učbenika prepisana piflarija. ma ti si mi nek malo ostareli falirani študent psihologije, po moje.
Je cisto preprosto. Rodis se in zivis pac kolikor ti je namemjeno. Na vsakemu je,da prezivi svoj cas kot mu pase.Nekateri to spoznajo kmalu, eni cez cas, tretji nikoli. Prav imajo vsi, vsak zase.
Je cisto preprosto. Rodis se in zivis pac kolikor ti je namemjeno. Na vsakemu je,da prezivi svoj cas kot mu pase.Nekateri to spoznajo kmalu, eni cez cas, tretji nikoli. Prav imajo vsi, vsak zase.[/quote]
A tisti nikoli nima prav zase?
Je cisto preprosto. Rodis se in zivis pac kolikor ti je namemjeno. Na vsakemu je,da prezivi svoj cas kot mu pase.Nekateri to spoznajo kmalu, eni cez cas, tretji nikoli. Prav imajo vsi, vsak zase.[/quote]
A tisti nikoli nima prav zase?[/quote]
Prav imajo vsi. Ce ne spozna pac ne, to je njegov pravo.Zivljenje je preprosto, ljudje komplicirajo.
Razumem zdaj, kaj hočeš povedat, čeprav čist strinjam pa se vseeno ne. Jaz trdim, da vsak človek išče ljubezen, le najde jo v različnih stvareh in v različnih odmerkih.
Tole se pa ne bere kaj preveč smiselno. 🙂 Ok, če si se ti gnal za eno stvarjo, ki pa si jo neuspešno lovil, te razumem. Zdelo se ti je nesmiselno, ker te pač ni osrečevalo. Če pa bi bil uspešen, bi pa verjemi, že takrat užival. Torej smisel potrebuješ, le uspeh oziroma občutek zadovoljstva mora biti prisoten.
Ker, če ti je življenje nesmiselno, kot trdiš, potem je vse, kar narediš, nesmiselno in če bi se res tako počutil, ne bi užival, pač pa bi tako trpel, da bi življenje končal.
In to je bistvo teme. Eni pa takoj v obrambno pozicijo dokazovanja, da imajo bolj prav, zaidejo..[/quote]
Ja, samo jaz upoštevam oba vidika.
V tem življenju poskušam čimbolje opraviti svoje lekcije, da jih ne bom ponavljala v naslednjem.
Zato omenjam svet svetlobe.
Verjamem v karmo…
A ene lekcije kar še ne osvojim, pa toliko let poskušam, ne znam sama čez njo.
In to je bistvo teme. Eni pa takoj v obrambno pozicijo dokazovanja, da imajo bolj prav, zaidejo..[/quote]
V tem življenju poskušam čimbolje opraviti svoje lekcije, da jih ne bom ponavljala v naslednjem.
Verjamem v karmo…
A ene lekcije kar še ne osvojim, pa toliko let poskušam, ne znam sama čez njo.[/quote]
Malo jo nakaži -;)))
Verjamem v karmo…
A ene lekcije kar še ne osvojim, pa toliko let poskušam, ne znam sama čez njo.[/quote]
Malo jo nakaži -;)))[/quote]
Bi mi pomagal iti čez njo? Povezana je samo z menoj, neko zadevo iz otroštva.. nisem v celoti sprejela posledic te zadeve.
Malo jo nakaži -;)))[/quote]
Bi mi pomagal iti čez njo? Povezana je samo z menoj, neko zadevo iz otroštva.. nisem v celoti sprejela posledic te zadeve.[/quote]
Brez nebuloz!
Forum je zaprt za komentiranje.