Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Po tri dni si ne umivam zob, tuširam se enkrat na teden ali manj

Po tri dni si ne umivam zob, tuširam se enkrat na teden ali manj

Že več kot 6 let si neredno umivam zobe (enkrat na 2 do 3 dni), da mi že 5 let počasi vse bolj dlesni odstopajo od zob.

Sedaj si jih umivam po 10 minut, pred leti pa tudi po 20 do 30 minut enkrat na dva do tri dni.

Vse za to, da ti ni treba delat in da vlečeš socialko, na moje stroške!!! Ma mrš.

Umivanje ti po tolikem času ne bo pomagalo, gobec imaš pol smrdljivega kamna in smrdiš na 2 metra razdalje, tudi če si zobe umivaš 5x na dan po 10 min.  Kamen je na zobeh in v žepih.

Odgovor na objavo uporabnika
Ena zanemarjena, 08.11.2024 ob 22:17

Že več kot 6 let si neredno umivam zobe (enkrat na 2 do 3 dni), da mi že 5 let počasi vse bolj dlesni odstopajo od zob.

Sedaj si jih umivam po 10 minut, pred leti pa tudi po 20 do 30 minut enkrat na dva do tri dni.

A res? Jaz si jih pa 6 krat na dan umijem, mož pravi da mi zelo lepo diši iz ust.

Hja, jaz se sprašujem,kako in koliko so se naši predniki tuširali, ko pa ni blo tušev? Ni blo bojlerjev? Vem, da so se kopali v kadi, a zato so rabili ful cajta…še v času Marije Terezije in Ludvika Šestnajstega (ali Sedemnajstega) se niso neki umivali…bolj pudrali in parfumirali. Pa še kakali in lulali po grajskih stopniščih…

Nehaj ga srat,  ne bodi norica kot si vajena in si leti zobe normalno 2 minuti In stop! Pa usta splahni z vodo in ven pljuni. Da ne boš še zobne paste jedla, revica.

Anonimno 4030, 08.11.2024 ob 23:37

Hja, jaz se sprašujem,kako in koliko so se naši predniki tuširali, ko pa ni blo tušev? Ni blo bojlerjev? Vem, da so se kopali v kadi, a zato so rabili ful cajta…še v času Marije Terezije in Ludvika Šestnajstega (ali Sedemnajstega) se niso neki umivali…bolj pudrali in parfumirali. Pa še kakali in lulali po grajskih stopniščih…

Preveri kakšna je bila življenjska doba takrat 🙂

Btw…moji predniki so se umivali “z vedrom”, pa verjetno niso tako smrdeli kot veliko ljudi sedaj, ko ima vsak kopalnico, toplo vodo in milo. Čas da nehate svojo lenobo s predniki upravičevat. Oni so se orng pomatrali za vsako stvar. Vam je vse dano. Razvajene lenobe smrdljive.

um, 09.11.2024 ob 07:50

Preveri kakšna je bila življenjska doba takrat 🙂

Btw…moji predniki so se umivali “z vedrom”, pa verjetno niso tako smrdeli kot veliko ljudi sedaj, ko ima vsak kopalnico, toplo vodo in milo. Čas da nehate svojo lenobo s predniki upravičevat. Oni so se orng pomatrali za vsako stvar. Vam je vse dano. Razvajene lenobe smrdljive.

Treba pa je vedet, da so jedli veliko bolj naravno hrano, brez dodatkov, kakor jemo zdaj. Tudi to je del vonja.

Tvoje umivanje, tvoj problem. A misliš, da to koga briga.

jaz se tuširam na 2-3 dni, mogoče se poleti včasih vsak dan, kakor pride. Dlje ne zdržim, me začne srbet glava in čutim na koži

Zobe si umivam na 2 dni. Potem začnem čutit neke obloge in me moti. Sem si tudi nekoč dnevno oz. včasih 2x na dan, pa sem imel več problemov z dlesnimi kot danes (občasno otekanje in krvavljenje)

Skratka, glede obojega začnem čutit svinjarijo, torej nek naraven signal za umivanje.

Mam tudi starejšega znanca, ki si zob nikoli ni umival, pa ima še v poznih letih kar lepe zobe. Mam tudi podobno starega znanca, ki si skoz glanca zobe, pa so mu že morali pulit in mu dat neke implantate.

Verjetno je tudi zelo pomembno, koliko cukra požreš.

No, če dodam, kaj dosti sladkih stvari ne jem, raje imam slane prigrizke, verjetno to precej blagodejno vpliva. Prav tako ne pijem več čisto nič alkohola. Včasih sem opazil otekanje dlesni po pitju alkoholnih pijač. Nisem prepričan, da je res povezano, ampak mogoče je. Kadim tud ne.

ja zse, 09.11.2024 ob 12:18

jaz se tuširam na 2-3 dni, mogoče se poleti včasih vsak dan, kakor pride. Dlje ne zdržim, me začne srbet glava in čutim na koži

Zobe si umivam na 2 dni. Potem začnem čutit neke obloge in me moti. Sem si tudi nekoč dnevno oz. včasih 2x na dan, pa sem imel več problemov z dlesnimi kot danes (občasno otekanje in krvavljenje)

Skratka, glede obojega začnem čutit svinjarijo, torej nek naraven signal za umivanje.

Mam tudi starejšega znanca, ki si zob nikoli ni umival, pa ima še v poznih letih kar lepe zobe. Mam tudi podobno starega znanca, ki si skoz glanca zobe, pa so mu že morali pulit in mu dat neke implantate.

Verjetno je tudi zelo pomembno, koliko cukra požreš.

No pa smo dobili odgovor na to zakaj so mončki samski 🙂

Tri dni serje in potegne s suhim papirjem čez posrano rit in se potem tri dni marinira v lastnem dreku. Tiča otrese….se marinira v lastni scavnici tri dni. Zobe opere ko ratajo kosmati. Privlačno zelo. Čudaško da se nobena noče smrdljivim jajcem in tiču mariniraemu v švicu pomešanim z drekom in scalnico, približat. Zadetek na lotu tak dihur 🙂

Zabavno vas je brati. Ste pa kar preveč slikoviti.

to ni še nič. Jaz se tuširam 1 x na mesec. Zob si v življenju še nisem umil. 🤣

New Report

Close