Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pobereta mi vse

Pobereta mi vse

Sem prejemnik socialne 480eur, živim s staršema. Vsak od njiju ima 1700evrov plače. Mama kuha zame in za njiju. Kosilo in večerja je skoraj vedno obara, mineštra zame, za njiju meso in ribe. Pobereta mi 450 eur, ostane mi nekje 30eur za bencin ali čokoladico. Mirno sem jima povedal da mi preveč vzameta denarja vsak mesec in da sta nepravična, meni juho onadva pa meso. Da imata dosti denarja ko bi lahko normalno jedel. Ko sem omenil da bi jim dal 150 za hrano in 100 za stroške, sem dobil klofuto. Ne morem rešit situacije, za delo verjetno ne bom sposoben. Zakaj me sovražita?

Kuhaj ti.

Se pravi ti lenariš, ona dva delata…pa še pritožuješ se. Da bi kuhal, pospravljal…to pa ne bi. Fajn, lepo ti je.

Kako to misliš, da nisi sposoben za delo? A lahko kaj več poveš?

Drugače bi ti jaz svetovala, da najdeš kako sobo za najem. Lahko dobiš tako, da boš plačeval manj, kot zdaj daješ staršema, pa za hrano ti bo več ostalo. Za kaj več pa si zaslužiš za začetek s kakim priložnostnim delom, dokler si malo ne opomoreš. Potem pa si najdeš redno delo, ki ga boš lahko opravljal in s polno plačo zaživiš normalno samostojno življenje.

Koliko si star? Zakaj prejemaš socialno pomoč? Imata morda razlog, da ti ne zaupata in te finančno držita na kratko – droga, alko, neprimerne finančne naložbe, kazniva dejanja,  stečaj…?

Ko sem jaz doma živela lahko tudi med študijem in sem bila doma in starša v službi je bilo normalno pričakovano, da je kosilo na mizi, ko prideta iz službe .. izjemoma če sem se kdaj tako s kom zmenila  da me takrat ni bilo ali sem imela obveznosti kakšne sem vnaprej to povedala in kar se je dalo vnaprej pripravila…

Se v OŠ med poletnimi počitnicami od 5. razreda naprej smo morali kuhat kosilo in pospravit ko so starši prišli iz službe….

Ne vem kaj ti delaš, da ne bi zmogel vsaj kaj narediti doma…predvidevam pa da iščeš službo…

Najprej sem predlagal da bi kosilo kuhal. Pa sta rekla ne ker bi s tem jedel meso in ribe kar pa to ni zate. Hladilnik imata zaklenjen. Potem pa sem se lotil čistit, vsak dan nekaj. Sovražita me, podcenjujeta me. Drog, alkohola, cigaret nič od tega. Že od malega me klofata, vlečeta za lase. Nikoli nisem smel sošolca domov pripeljat.

Skoraj bi ti verjeli…

Koliko si pa star? Kako to, da prejemaš socialno pomoč in nisi zaposlen ali se šolaš?

Prosim za dobre nasvete, ali mi kako pomagajte, ne me uničevat in žalostit. Bil sem na centru in povedal situacijo. Oni so nekako mnenja da bi lahko prispeval 100za hrano, 100 za stroške, ostalo bi imel za kos oblačila, dodatno hrano. Da pa mi ne morejo pomagat, saj se ne vpletajo v družinske finance.

Verjetno imata vzrok, da ti ne pustita denarja. Je razlika če si star 20 let in si se slučajno znašel v stiski zaradi bolezni ali nesreče, ali pa imaš 40 let in že vse življenje luftaš. Če gre za prvo možnost, bi skoraj vsak starš na polno pomagal otroku in mu nudil najboljše. Če pa je druga varianta, bodi zelo vesel da imaš streho nad glavo in mineštro.

A je možno, da ste nekateri tukaj tako butasti in verjamete v to zgodbico?

Odgovor na objavo uporabnika
principle, 31.10.2024 ob 14:06

A je možno, da ste nekateri tukaj tako butasti in verjamete v to zgodbico?

Zakaj ne, še kaj hujšega se ljudem dogaja.

V bistvu imam znanko, ki se ji podobno dogaja. Tako uničeno samozavest ima, da si ne upa odseliti se od doma. Čeprav bi ji bilo povsod drugje bolje. Če te nekdo že od otroštva v nič daje, lahko dejansko postaneš popolnoma neiznajdljiv in nesamostojen. Ampak iz tega se da z veliko volje izkopati.

Zgleda, da ja..

Za ta denar si Od zunaj  naroči kosila, da ti pripeljejo.

Odseli se in sam razpolagaj z denarjem, če meniš, da boš prišel ceneje skozi.

Koliko naj sin prispeva za stroške in hrano, 31.10.2024 ob 13:17

Najprej sem predlagal da bi kosilo kuhal. Pa sta rekla ne ker bi s tem jedel meso in ribe kar pa to ni zate. Hladilnik imata zaklenjen. Potem pa sem se lotil čistit, vsak dan nekaj. Sovražita me, podcenjujeta me. Drog, alkohola, cigaret nič od tega. Že od malega me klofata, vlečeta za lase. Nikoli nisem smel sošolca domov pripeljat.

Daj mi povej, kqko zaklenes hladilnik? Meni bi tudi to prav prislo.

Huhh dragi fant, to je nasilje. Nekaj mora bit, da te imajo tako za izživljanje…lahko imaš kakšen razvojni manjko, to že veš ti. Nikakor ni prav to, kar počneta s tabo. Kako je kaj situacija s sorodniki? Magari njim povej, ampak naj ne govorijo staršem, da te še bolj ne pretepejo…mogoče ti sorodniki lahko ponudijo stanovanje.

Kot drugo, lahko greš do kakšnega odvetnika, mogoče zna svetovat. Obstajajo tudi taki z brezplačno pravno pomočjo.

Društvo za nenasilno komunikacijo so tudi zelo v redu, znajo dobro svetovat in pomagat.

Lahko tudi anonimno prijaviš nasilje…npr da si sosed in naj preverijo, ker sumiš da fantu nekaj počnejo.

Vsekakor je kaznivo, kar počnejo. Nekaj mora bit z njimi narobe. Ko se opolnomočiš, da boš imel več psihične moči in tudi varnost, da ti kaj ne naredijo, jih pa lahko tudi tožiš…samo evidentiraj – snemaj zvok, fotografiraj…

Koliko naj sin prispeva za stroške in hrano, 31.10.2024 ob 12:39

Sem prejemnik socialne 480eur, živim s staršema. Vsak od njiju ima 1700evrov plače. Mama kuha zame in za njiju. Kosilo in večerja je skoraj vedno obara, mineštra zame, za njiju meso in ribe. Pobereta mi 450 eur, ostane mi nekje 30eur za bencin ali čokoladico. Mirno sem jima povedal da mi preveč vzameta denarja vsak mesec in da sta nepravična, meni juho onadva pa meso. Da imata dosti denarja ko bi lahko normalno jedel. Ko sem omenil da bi jim dal 150 za hrano in 100 za stroške, sem dobil klofuto. Ne morem rešit situacije, za delo verjetno ne bom sposoben. Zakaj me sovražita?

Ne vem za kakšne odnose gre med vami, ampak bi prej sklepal, da te imata rada (glede na to, da ti kuhata in živiš pri njima?), ampak meni se zdi, da ti hočeta samo dobro, da ti pokažeta na lep način kako je preživeti mesec na socialni vsak dan. Verjetno hočeta, da se spraviš nekam delat. Seveda si zatajil svoja leta, po katerih bi se lažje orientirali.

Pojdi v službo in se pogovori z njima za rešitev nevšečnosti.

Prijavi ju anonimno da te zlorabljata

Delat se spravi lenoba

19631983, 18.11.2024 ob 15:42

Prijavi ju anonimno da te zlorabljata

A res. Zlorabljati ga? Na kakšen način pa? Da ne hodi v šolo, ne dela, je na socialni in mu starša nočeta dat pečenke? Naj se odseli in bo konec zlorab. A to pa ne? Le zakaj ne?

Nekomu je spet dolgcas in ima bolane ideje. Kot da zaposlena mama skuha dvoje jedi vsak dan. Daj bejz no bejz. Samo da te karma ne doleti in bos res na koncu najbolj ubog ti.

New Report

Close