Počasi bo dovolj!
Ker ste nekateri začeli hvaliti Kitajce, ne glede na ogromno sranje, ki so ga povzročili, lepim popolnoma nasprotno mnenje nekoga, ki je bil tam vrsto let:
Ker vas večina ni videla nobenega dela Kitajske, potem ne razumete njihovega ravnanja. Pokorni, neinventivni, prestrašeni.
V letih 1970 ( se še spomnite teh časov) je na Kitajskem zaradi lakote umrlo skoraj 100.000.000 ljudi! Ker so izvažali hrano v Rusijo, nazaj pa orožje.
Pa so se uprli? Niso! Uprli so se šele veliko kasneje, ko je bil Mao že mrtev.
Trenutno jim gre dobro, ker so svetovni uničevalci surovin. Vrzi stran, je njihovo geslo!
Veqliko bolj smo kultivirani, kot oni.
Poznaš mogoče koga v Sloveniji, ki je pse, mačke, ter podgane in netopirje? Jaz ga ne.
[/quote]
Pač niso ponotranjili hebrejskega kodeksa, kaj je užitno. V stari zavezi je namreč Mojzes rojakom zaukazal, kaj se sme jesti in kaj ne. In večina zahodnega sveta je to povzela. Ti pa to sedaj celo “prodajaš” pod znamko “kultiviranosti”.
Veqliko bolj smo kultivirani, kot oni.
Poznaš mogoče koga v Sloveniji, ki je pse, mačke, ter podgane in netopirje? Jaz ga ne.
[/quote]
Jemo pa živalske jezike, repe in prašnike. Zame osebno enaka priskuta. Daleč od pojma kultiviranosti. In tako ne jemo vsega tega mi vsi, tudi vsi Kitajci ne jedo vsega, kar jim očitaš.
Delala sem danes zaradi te situacije mnogo več kot 12 ur, kar lep čas od tega z masko na nosu. Žalosti me, ko vidim toliko ljudi, ki se smili sami sebi, so depresivni, obtožujejo druge in iščejo krivca v okolici za sranje, v katerem bredejo po lastni krivdi že nekaj let. Dajmo, glavo pokonci, ne stokajte in zrihtajte sami sebe. Edino sebe ima lahko človek v oblasti in iz sebe kaj naredi, okolice nikdar. V tej situaciji imejmo to ves čas v mislih. Srečno!