Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pocasi me ubija

Pocasi me ubija

Resno ne vem vec kako naprej v zivljenju, depresija in bolecina me bosta pripravila do….. Ze 6 let imam stalne bolecine v hrbtenici, vsakic vecje. Trudim se, da delam vaje, se izogibam bremen na dalec, ampak se vedno enako. Star sem 26 let, treniral sem gimnastiko vec let in se pri tem poskodoval: izvid okvara medvretence ploscice na predelu l5 s1. Kirurg je rekel, da ni za operativni poseg, fizioterapija mi pa tudi ni pomagala. Se za tablete sem mogel prosit sam. Nobenih konkretnih informacij ne iz strani osebnega zdravnika, ne iz strani kirurga. Cakalne dobe kar dolge, na koncu pa vse skupaj nic, tudi neko pricakovano upanje umre. Trenutno sem brez sluzbe. V zadni so me tudi zalili, da sem invalid, kljub opozorilu pa so mi dali dvigovat tezja bremena, v te smeri ne bom vec komentiral. Vem pa, da nimam vec neke svetle prihodnosti. Bil pa sem zelo priden v soli, preko studentskega dela kot seveda tudi v sportu, na koncu pa tako. Vsi, ki boste to brali, zelim, da to delite in, da ne greste v enako napako kot jaz. Na dalec se izogibajte nekim sportnim aktivnostim in bodite pazljivi kaj pocnete v zivljenju, kako v sluzbi dvigujete bremena itd. Noben nebo hodil v sluzbo namesto vas in v zdravstvu se noben nebo “pretrgal” za vas, ostali boste sami v bolecinah. Iz lastne roke.

 

Imaš prav, nihče se v zdravstvu ne bo pretrgal zate. Poskusi s kakšni alternativnimi tehnikami, mogoče pa ti kaj pomaga.

To pa je grozno. Si ne predstavljam kako ti je. Si šel po 2.mnenje, pa tretje? Najdi dohtarje na različnih koncih države, da si malo sliko ustvariš.

V bolnici Petra Držaja, Lj je protibolečinska ambulanta, tudi akupunktura na koncesijo. Čakalna doba je dolga. Napotnico ti izstavi osebni zdravnik. Kljub dolgim čakalnim dobam, ti priporočam pregled pri njih in se postavi v vrsto za terapijo. Rezultate imajo dobre.

Vse dobro ti želim!

nova
Uredništvo priporoča

Ojoj madona, zelo upam, da se tukaj najde nekdo, ki ti bo lahko svetoval. ☹️

Drz se mi brate, ne obupat! Ce bo treba bomo stopili skupaj!💪

A tablete mas

A nic ne pomagajo?

Katere pa mas?

Si sel na blokado?

Kolk jz vem moras telovadit da ojacas kriz.

A mas kak pas da si orng zategnes spodnji del hrbta.

Kar se tice dr.

To moras non stop tezit in jim dopovedovat da tako ne mores zivet.

Da ti naj pomagajo.

 

kljub opozorilu mu dali za dvigovat……….. koji smradi temaaa , vse nas zanima kje in kdo je ta frajeru????

vaje pridejo in ne pridejo prav, odvisno od poskodbe… ni vse vaja vaja vaja

Zemlja bo vse potegnila ven.

joj kaj pa si ti študiral, da si res tako slabo pismen?

Pri teh letih ne smeš obupati. Kot so ti že svetovali, dobi si drugo mnenje, pojdi do kakšnega privat fizioterapevta. Gotovo se bo našla kakšna rešitev zate.

Odgovor na objavo uporabnika
temaa, 25.11.2021 ob 23:53

kljub opozorilu mu dali za dvigovat……….. koji smradi temaaa , vse nas zanima kje in kdo je ta frajeru????

Hm, po službah je žal tako. Še , če te vzamejo s statusom invalida, (ker te oni potrebujejo) ne upoštevajo potem omejitev. Kar pozabijo, da jih imaš.

Benti, to je bilo pa žalostno prebrat. Tud jst imam kar nekaj poškodb od športa, sm ajde jst sem že svoje odšportal, pri 26 letih najmanj po tri ure na igrišču dnevno poleg svojega dela seveda, razen vikendov in praznikov, bi še ampak ne gre……  V gimnastiki delajo pa s telesom tako kot, da je iz gume.

Drži se poba…

 

Enim baje pomaga lajšati bolečine tapkanje, ki ga izvajaš sam. Ko izčrpaš druge možnosti…

Youtube: EFT Tapping for knee pain, anger and more with Nick Ortner

Pri svojem zdravniku zahtevaj napotnico za Sočo in

napotnico za magnetno resonanco – vztrajaj.

Tam so vrhunski fiziotepevti in ti bodo pomagali.

Korajžno in ne obupaj!

 

 

Ahh da bi vedeli kako je to moji dragi ljudje, jaz imam samo se eno misel v glavi, samoomor.

Prosim pokliči na številko:  116 123

.http://www.telefon-samarijan.si/si-stiski-2/ 

Sem bil v podobni situaciji. Pri 26 letih se mi je zgodil zdrs medvretenčne ploščice na L5S1. Dolga leta fizičnega dela, pretiravanja, pretežkega dvigovanja, nepravilnega sedenja, dvigovanja bremen in športa. Sem šel k dohtarju, ene par tednov mi je predpisoval tablete, po petih tednih sem popizdil in mu rekel naj mi že enkrat da napotnico na rentgen in MRI. Po slikanju na MRI je bilo jasno da je diagnoza hernia discus L5S1, šel sem na polikliniko v Ljubljani, kjer so me v roku dveh tednov operirali in porihtali. Rehabilitacija je bila dolga, toplice, delat po pamet, vsaj eno leto se izogibat pretežkemu fizičnemu delu, potem pa celo življenje pazit in s pametjo delat to kar sem napisal v drugi povedi. Predvsem pa poslušat svoje telo in ne pretiravat.

TLDR; pejt k dohtarju, popizdi naj te da na MRI, ker dober zdravnik bo gledal ne samo na “resnost” poškdobe, ampak tudi na kvaliteto nadaljnjega življenja. Sploh če si mlad, imaš še ogromno pred sabo in lahko hitro okrevaš.

piši na mail maserju dušanu.

je delal s športniki, sedaj je privat, ampak ima veliko srce.

[email protected]

Predlagam manualnega terapevta, Borisov d.o.o

031 423 296  Poned do četrtek  11. do 18. Je v Lj. sicer. Prvi pregled 50€, pove  kaj lahko naredi.

Veliko poguma, ne obupaj!

Mene boli hrbtenica ze 30 let. Slabo spim, tezko dolgo sedim, stojim….Ampak, to nikogar nic ne briga, jem Nalgesine in to je to.  Bolecine so kronicne,   do penzije pa je se deset let…O invalidski lahko le sanjam.

https://www.youtube.com/watch?v=hdmvMc7TZn0   

New Report

Close