Počasna vožnja
Anonimno 2346
Zelo, zelo neprimeren odgovor. Sicer pa bi bilo dobro, da Ti greš kdaj v Sočo, saj kažeš nestrpnost, živčnost kar ne sodi za volan.
Kar je pa najhuje, se izgublja kultura voznikov in temu je potrebno posvečati več pozornost. Že, če komu ustaviš na prehodih, ti uni zadaj piska, blenta, nori. Na vaških cestah primitivci sekajo s hitrimi terenci ovinke, prehitevanje na vseh prepovedanih točkah. Seveda kaj bo Bogi Jožek 50 skozi naselje, če ma terenca novega, naj se ga vidi in sliši. Kultura parkiranja na nuli. Kultura vožnje na hitrih cestah na nuli.
Posebej na vaških cestah nimaš kaj noret.ker je divjad na cesti.
Table glej, namesto, da živcaniš. Pa kupujte avto, ki ga obvladate. Kupujete neke terence, ne znate pa z njimi manevrirat. Tri minute prej doma je dom lahko žal, kruto, tudi krsta.
Prometni znaki so z namenom. Če je omejitev 90 se pelji 90. Če je 70 se pelji 70 in 50 se pelji 50. To je takoimenovana varna vožnja na teh odsekih.
Tisti. Ki se tega ne zavedate vrnite izpit in na cesti bo bolj varno.
Ce se pelješ 20 manj od omejitve pomenu, da ne zaupaš sam sebi in si nevaren za druge udeležence v prometu.
Zakon, 09.05.2025 ob 10:16
Prometni znaki so z namenom. Če je omejitev 90 se pelji 90. Če je 70 se pelji 70 in 50 se pelji 50. To je takoimenovana varna vožnja na teh odsekih.
Tisti. Ki se tega ne zavedate vrnite izpit in na cesti bo bolj varno.
Ce se pelješ 20 manj od omejitve pomenu, da ne zaupaš sam sebi in si nevaren za druge udeležence v prometu.
V mojem primeru konkretno so večni problem turisti. Zdaj se je že začela sezona in kjer se dnevno vozim v službo in nazaj so to sedaj hitrosti med 30 in 60, vsak dan. Pa avtodomi, kolesarji, sanjači, sposobni so se celo ustavit in fotkat iz avta, pri 90 omejitvi… to se ti lahko vsak dan posebej strga…
Anonimno 9181, 09.05.2025 ob 10:10
Dobro bi bilo, če bi šli kdaj na travmatologijo ali na Sočo, da bi videli, kako se ti zaradi takih stvari, živčnosti in pretiravanja s hitrostjo
Evo, zato so pa kolone na naših cestah.
Baje je v pripravi zakon o tako imenovanih počasnih voznikih…
Kaj pa ko kolesarji povzročajo počasno vožnjo? Namenoma vozijo tako, da jih nihče ne more prehiteti in zaradi njih je vožnja počasna. Oni pa lahko ovirajo promet in povzročajo kolone???!!!
Vsi, ki vozite 20-30 pod omejitvami, ste nesposobni reagiranja, ste butlni, ki nimate možnosti preživetja, ste potencialni morilci na cesti, saj s svojo počasnostjo in nepredvideno “vožnjo” smrtno ogrožate ostale normalne udeležence v prometu. U glavnem ste teleta nesposobna normalnega upravljanja z vozilom. Cestni morilci JVM, PVM, MVJ, govna nesposobna.
Imam obveznosti, 08.05.2025 ob 15:48
O, znorela bom
Omejitev 90, vozijo se 62! Pa to ni 1 primer, ogromno jih je! Zaaakaj?
Prehitevati ni kje!
Potem pa pride v naselje in gremo dalje 62km/h!
Ja, pa še po možnosti v kako rdečo, ker je ravno v nalegu svojih 62 km/h, haha.
Ogromnokrat vozim za takimi, nočem posploševati, ampak ponavadi je v avtu starejša generacija.
Sovražim Janšo !!, 09.05.2025 ob 10:41
Vsi, ki vozite 20-30 pod omejitvami, ste nesposobni reagiranja, ste butlni, ki nimate možnosti preživetja, ste potencialni morilci na cesti, saj s svojo počasnostjo in nepredvideno “vožnjo” smrtno ogrožate ostale normalne udeležence v prometu. U glavnem ste teleta nesposobna normalnega upravljanja z vozilom. Cestni morilci JVM, PVM, MVJ, govna nesposobna.
Omejitev pomeni, če voziš več si v prekršku. Več ne smeš kot je omejitev, lahko pa manj kot je omejitev!
Nervoza na cesti je nevarna.
Avtorica pise, da se vozijo na 90km/h 62km/h. Vi pisarite o soci in mrtvih in vsem drugem, samo o temi ne. Ce je omejitev 90km/h, se pelji 90. Ne 70. Ce je v naselju 50km/h, ne bo nihce umrl, ce se peljes 54. Nekateri ste sploh cist presrani in se vozite 48 in niti malo vec. Zase vem da ko bodo kamere povsod, zacnem hodit na bus ali taxi.
Z 90km/h izven naselja, zabremza kot nor tik pred tablo za naselje. 10. v koloni ima fantomski zastoj in se zakanta 9. v rit. Takim bi jaz vzela izpit. A ne mores pocasi zmanjsevat? Enako velja na avtocestah. Zato ker bremzate ko budale, se zadaj za vami zaletavajo. Zakaj vozite v sunkih? Zakaj ne speljete tisto sekundo ko se zelena prizge? Aja zato ker buljite v telefone in ostale ekrane ki jih imate na armaturi. Zaletavajo se in umirajo taki, ki niso z glavo na cesti. Pesci majo za bit na plocniku in sola naj jih tega nauci. Ne rabis se vozit 35. Zaradi takih kot si ti, se unmu za tabo sfuzla in zacne prehitevat in spet povzroci nesreco. Ziva groza
En nasvet – nehajte kriviti druge za vašo živčnost oz situacijo, ko morate ujeti službo, vrtec, trgovino, ipd.
Lažje boste živeli in vsi okrog vas na cesti – vključno z vami – bodo veliko bolj varni. Pa umirjeni in dobrega počutja tudi.
Temu se reče prevzemanje odgovornosti; Niso drugi krivi za vaše odločitve – da boste imeli otroke, da bodo hodili v vrtec, da imate službo, ki jo komaj ujamete, itd.
rok-1, 09.05.2025 ob 12:02
En nasvet – nehajte kriviti druge za vašo živčnost oz situacijo, ko morate ujeti službo, vrtec, trgovino, ipd.
Lažje boste živeli in vsi okrog vas na cesti – vključno z vami – bodo veliko bolj varni. Pa umirjeni in dobrega počutja tudi.
Temu se reče prevzemanje odgovornosti; Niso drugi krivi za vaše odločitve – da boste imeli otroke, da bodo hodili v vrtec, da imate službo, ki jo komaj ujamete, itd.
Kdo hudiča pa si ti, da mi brez razloga kradeš moj čas? Tudi če se mi ne mudi, za katerega vraga moram za tabo vozit 60, če je omejitev 90 in cesta normalna? Popolni egocentrični idioti ste taki, sam na svojo rit mislite.
Jaz vozim počasi, 09.05.2025 ob 09:58
Jaz vozim počasi. Če je omejitev 90, vozim okvirno 70. Ker mi tako paše. Je mirna prijetna vožnja, nič živčnosti. Zakaj se vam povsod mudi?
Dejansko se potem ni za čuditi, da ljudje zadaj znorijo. Če se nisi sposoben voziti po omejitvah, vrni izpit prosim.
Ne da se nam vsem cincati za tabo! in ne čudi se, če te kdo prehiti v “škarje” in s tem ogroža tudi tebe… ker enostavno izzivaš s svojim bednim ravnanjem.
Vsakodnevno sem na relaciji, kjer je cca. 15km lepe ravne, tekoče ceste – redko kdaj se peljemo preko 75km/h v koloni. NORO – za volanom se mi spi, izgubljam koncentracijo, telefoniram (prostoročno seveda) ipd. Nastavim si radarski tempomat, da slučajno kdaj ne spregledam kakšno brezvezno zaviranje, ko nekdo iz čistega miru sredi ravne lepe ceste začne tiščati na bremzo …
Pojdite malo v Avstrijo pogledat kako se lepo in tekoče vozi po omejitvah.
en t(r)ip, 09.05.2025 ob 12:37
Dejansko se potem ni za čuditi, da ljudje zadaj znorijo. Če se nisi sposoben voziti po omejitvah, vrni izpit prosim.
Ne da se nam vsem cincati za tabo! in ne čudi se, če te kdo prehiti v “škarje” in s tem ogroža tudi tebe… ker enostavno izzivaš s svojim bednim ravnanjem.
Vsakodnevno sem na relaciji, kjer je cca. 15km lepe ravne, tekoče ceste – redko kdaj se peljemo preko 75km/h v koloni. NORO – za volanom se mi spi, izgubljam koncentracijo, telefoniram (prostoročno seveda) ipd. Nastavim si radarski tempomat, da slučajno kdaj ne spregledam kakšno brezvezno zaviranje, ko nekdo iz čistega miru sredi ravne lepe ceste začne tiščati na bremzo …
Pojdite malo v Avstrijo pogledat kako se lepo in tekoče vozi po omejitvah.
ne znate, 09.05.2025 ob 12:13
Kar ne morem verjeti da eni ne veste kaj pomeni omejitev 90!!! To je znak za najvišjo dovoljeno hitrost in NE KAKO HITRO MORAŠ VOZITI!
ti debili enostavno ne razumejo, da je 90 maximum! Oni mislijo povsod gazit 90, to je njihova pamet sproducirala. Toliko bebčkov na cesti, ki niti tega ne razumejo, da je 90 le možna najvišja hitrost?