Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Počasna vožnja

Počasna vožnja

In ne se sprenevedati cesta MB/ Dravograd največ nesreč s smrtnim izidom. Zakaj, ker norci norijo po unih ostrih ovinkih 110/120.

Ni vam normalno voziti 90, vi lažete, ker želite voziti čez 100.

Odgovor na objavo uporabnika
ewfg, 09.05.2025 ob 12:29

rok-1, 09.05.2025 ob 12:02

En nasvet – nehajte kriviti druge za vašo živčnost oz situacijo, ko morate ujeti službo, vrtec, trgovino, ipd.

Lažje boste živeli in vsi okrog vas na cesti – vključno z vami – bodo veliko bolj varni. Pa umirjeni in dobrega počutja tudi.

Temu se reče prevzemanje odgovornosti; Niso drugi krivi za vaše odločitve – da boste imeli otroke, da bodo hodili v vrtec, da imate službo, ki jo komaj ujamete, itd.

Kdo hudiča pa si ti, da mi brez razloga kradeš moj čas? Tudi če se mi ne mudi, za katerega vraga moram za tabo vozit 60, če je omejitev 90 in cesta normalna? Popolni egocentrični idioti ste taki, sam na svojo rit mislite.

Umiri živce.

Kdo sem  – ti piše na vrhu posta. Ne kradem tvojega časa, le vozim brez živčnosti. In čisto napak sklepaš, da to pomeni počasi.

Le razumem tudi druge – tudi počasne – voznike. Ja, tudi prehitre – a prvi vsaj niso drugim nevarni.

Se ti res zdi, da niste predvsem tisti, ki z divjanjem v neprimernih situacijah – predvsem pa s svojo živčnostjo oz agresivnostjo – ogrožate vse, popolni egocentrični idioti? Ker ponavadi drugim očitamo tisto kar opažamo pri sebi, pa si nočemo priznati…

Morda bi bil čas za preklop živcev v nižjo hitrost. Bo bolje za vse.

Same lazi, svojo živčnost opravičujejo s 70 km /h, divjajo pa stotko in čez, če le lahko. Pa saj ste vidni vsak dan.

Anonimno698, 09.05.2025 ob 12:57

en t(r)ip, 09.05.2025 ob 12:37

Jaz vozim počasi, 09.05.2025 ob 09:58

Jaz vozim počasi. Če je omejitev 90, vozim okvirno 70. Ker mi tako paše. Je mirna prijetna vožnja, nič živčnosti. Zakaj se vam povsod mudi?

Dejansko se potem ni za čuditi, da ljudje zadaj znorijo. Če se nisi sposoben voziti po omejitvah, vrni izpit prosim.

Ne da se nam vsem cincati za tabo! in ne čudi se, če te kdo prehiti v “škarje” in s tem ogroža tudi tebe… ker enostavno izzivaš s svojim bednim ravnanjem.

Vsakodnevno sem na relaciji, kjer je cca. 15km lepe ravne, tekoče ceste – redko kdaj se peljemo preko 75km/h v koloni. NORO – za volanom se mi spi, izgubljam koncentracijo, telefoniram (prostoročno seveda) ipd. Nastavim si radarski tempomat, da slučajno kdaj ne spregledam kakšno brezvezno zaviranje, ko nekdo iz čistega miru sredi ravne lepe ceste začne tiščati na bremzo …

Pojdite malo v Avstrijo pogledat kako se lepo in tekoče vozi po omejitvah.

MA daj no, jaz sem dosti na cesti pa ali je kolona ali pa pretočen promet. Nihče ne cinca in cijazi. Meni je po ovinkasti regionalni cesti bolje, da vozim za nekom, kot, da meni kdo rine v rit, ker ne peljem 110. Kmetavzarji. Pa ne uni original z vasi. Njim spoštovanje.

Ja – kmet brez zemlje – to si ti očitno.

Eden tistih, ki jih prehitiš in potem se ti poskušajo držati za ritjo prej os pa cincali do nezavesti …

Takšni se znebim v prvih dveh ovinkih in peljem svoj tempo naprej…

Tekoč promet – ja 65 km/h po magistralki je tudi tekoč promet za ta ene 🙂 Buteljna kvadrat

tudi počasne – voznike. Ja, tudi prehitre – a prvi vsaj niso drugim nevarni.

Tisti, ki se vlečejo kot smrkli zaradi lastne nesposobnosti, so zelo nevarni.

Anonimno 9664, 09.05.2025 ob 14:35

tudi počasne – voznike. Ja, tudi prehitre – a prvi vsaj niso drugim nevarni.

Tisti, ki se vlečejo kot smrkli zaradi lastne nesposobnosti, so zelo nevarni.

Realno poglej, ne z živčnimi očmi. Niso. Samo na živce nam gredo. Nevarno je, ko kakšen drug zaradi njih znori.

Za vse nedonosene budale ki zagovarjate pocasno voznjo zakon pravi da se je pri voznji z manjso hitrostjo od dovoljene in pri 3h ali vecih vozilih za tabo izlociti iz prometa na prvem primernem mestu in ker se taksni nesposobni idioti kot ste vi ne izlocite so ljudje zivcni.

Pocasna voznja ni prekrsek oviranje prometa pa je v primeru zgoraj in je prekrsek.

En tip, @

taki živčni loleki niste za volan.

Anonimno771, 09.05.2025 ob 14:53

Za vse nedonosene budale ki zagovarjate pocasno voznjo zakon pravi da se je pri voznji z manjso hitrostjo od dovoljene in pri 3h ali vecih vozilih za tabo izlociti iz prometa na prvem primernem mestu in ker se taksni nesposobni idioti kot ste vi ne izlocite so ljudje zivcni.

Pocasna voznja ni prekrsek oviranje prometa pa je v primeru zgoraj in je prekrsek.

Kaj tebi ni jadno. Ne opravičuj dejanja živčnosti s počasno vožnjo. Sem dosti na cesti, obala, kjer res turisti cijazite, pa, smo vsi strpni. Ker drugače ne gre. Ti se pa bunis ker ne moreš stotke po regionalki.

Moje mnenje je, da je večina prepočasnih voznikov v svoji vožnji zelo nesamozavestnih…. To se zelo dobro vidi pri njihovih reakcijah, npr. bremzanje vsakič, ko jim nekdo pripelje nasproti. So skrajno nepredvidljivi in s tem tudi nevarni.

Pa ne gre za to, da se mi kam mudi, sploh ne. Enostavno se mi na da cjazit za vami.

Me, myself & I, 09.05.2025 ob 16:17

Moje mnenje je, da je večina prepočasnih voznikov v svoji vožnji zelo nesamozavestnih…. To se zelo dobro vidi pri njihovih reakcijah, npr. bremzanje vsakič, ko jim nekdo pripelje nasproti. So skrajno nepredvidljivi in s tem tudi nevarni.

Pa ne gre za to, da se mi kam mudi, sploh ne. Enostavno se mi na da cjazit za vami.

nam na obali tudi ne za vami. Toda ne da se prehitevati, ker gneča od maja do oktobra. Žal poleteti čez vas tudi še ni mogoče. Delajo na tem.

Imejte razumevanje za ljudi okoli sebe.

Imam obveznosti, 08.05.2025 ob 15:48

O, znorela bom

Omejitev 90, vozijo se 62! Pa to ni 1 primer, ogromno jih je! Zaaakaj?

Prehitevati ni kje!

Potem pa pride v naselje in gremo dalje 62km/h!

Če si živčna in nestrpna, nisi za vozit. Pridi v Ljubljano, na ljubljansko obvoznico, kjer je omejitev 130, voziš pa 20/h. Ali po drugih cestah, kjer je omejitev 60, pa stojiš.

jaz tudi vozim večinoma kakih 70 na 90 conah, v naselju pa kakih 52. Jaz precenim, koliko je varno in me noebn norec za mano ne briga.

Imamo odsek  z 90 omejitve blizu doma in je en bolj odprt S-ovinek, cesta kar ozka in lunkjasta, avto poskakuje in ko mi nasproti šleper pripelje, me skoraj odpihne. Res mi ni prijetno tam izzivat z 90, naredi nasproti vozeči nepazljivost za 20 cm, pa še jaz, pa sva skupaj.

Pa ta odsek poznam, kaj šele tam, kjer ne poznam,, tam še manj hočem vozit 90. Čez 70 grem samo, če je dvopasovnica, pa me čist nič ne briga. Moram pa pohvalit, zelo malo je nepotrpežljivih bedakov, redkokdo se mi lepi na rit, blenda ali hupa, tudi redkokdo prehiti nasploh (tudi ko priložnosti so), tako da so kar potrpežljivi večina voznikov ali pa jim konec koncev tak tempo tudi večini odgovarja.

Pa nič, saj ti ni treba. Prehiti ali pa pojdi peš ali pa z letalom.

Sem se zadnjič malo po Dunaju vozil. 90% vs ne bi preživelo na Dunaju. Ja res je vsi se več ali manj držijo omejitev, samo hitrost poteka voženj je pa svetlobna leta pred nami. Ko je zelena se pelje en za drugim, hitra, dinamična vožnja. Ne pa pri nas 3 sekunde gori zelena prvi še spi, potem dva avtomobila prostora in spelje naslednji, drkanja po telefonu nisem zasledil. ONI VOZIJO.

Imam obveznosti

če si ne znaš uredit življenja tako da te ne bo motilo, potem je neki s tebj narobe. cel svet je kot je. tudi če imaš prav, pač tako je. prilagodit se moraš.  tako pač žal je. tebi paše demokracija in enakost ko tebi paše. ko pa tebi inkluziva ne paše pa bi spet drugo.  ja gre to tko.

Vidiš, 09.05.2025 ob 19:20

Sem se zadnjič malo po Dunaju vozil. 90% vs ne bi preživelo na Dunaju. Ja res je vsi se več ali manj držijo omejitev, samo hitrost poteka voženj je pa svetlobna leta pred nami. Ko je zelena se pelje en za drugim, hitra, dinamična vožnja. Ne pa pri nas 3 sekunde gori zelena prvi še spi, potem dva avtomobila prostora in spelje naslednji, drkanja po telefonu nisem zasledil. ONI VOZIJO.

Točno tako!

Eni mislijo, da so oni center sveta in ni treba nikogar in nič upoštevati.

Po magistralki voziti 70km/h pomeni samo to, da ta oseba avta ne obvlada in je veliko bolj nevarna, kot nekdo, ki vozi 94km/h.

Po magistralki voziti 70km/h pomeni samo to, da ta oseba avta ne obvlada in je veliko bolj nevarna, kot nekdo, ki vozi 94km/h.

Ti si nevaren, ker si kar izmišljuješ neke bedarije, če ni po tvoje, cestni fašistek, nisi psihološko zdrav za na cesto, stres te daje in taki povzročate nesreče.

Ti nisi sposoben peljati 70, to ti povzroča travme,, kaj potem sanjaš o 94, to je samo še večja katastrofa. Za začetek ne poznaš CPP in ne veš, kaj pomeni OMEJITEV in kaj pomeni NAJVIŠIJA DOVOLJENA  HITROST. Ti misliš, da to pomeni minimalna hitrost

nisi za volan, 09.05.2025 ob 18:37

Če si živčna in nestrpna, nisi za vozit. Pridi v Ljubljano, na ljubljansko obvoznico, kjer je omejitev 130, voziš pa 20/h. Ali po drugih cestah, kjer je omejitev 60, pa stojiš.

Če je gužva je drugo, takrat nimaš kaj. Samo ko nekdo pri prazni cesti mečka s 60 km/h, je pa res nadležno.  Npr. glavna cesta Litija – Zagorje omogoča lepo in varno vožnjo z 90 km/h, pa se vedno najdejo takšni, ki se vlečejo.

Seveda pa ne moreš povsod vozit 90 (tudi če je uradno dovoljeno), se prilagodiš stanju….

Da bomo tole z najvišjo dovoljeno hitrostjo malo začinili – se strinjam, 90 izven naselja je najvišja dovoljena hitrost in tako po sedanji zakodonaji je.

Imamo pa v naši zakonodaji problem: ta je, da ni uzakonjena tudi najnižja dovoljena hitrost na posameznem cestnem odseku (razen, če razmere, npr. dež, sneg, itd. ne zahtevajo drugače). Problem je, da mečkača, ki vozi 68 km/h na odseku, kjer večina ljudi lahko sproščeno vozi 89 km/h, dela za sabo kolono 15 avtomobilov (kar evidentno kaže na to, da vozi ekstremno pod splošnon sposobnostjo) nihče ne kazuje, če se na prvem mestu ne odmakne.

Se strinjam, da so divjaki problem – zaradi teh je mnogo ljudi živčnih. Problem pa je tudi to, da mečkači (ali pa sanjači) nikakor ne priznate, da ste tudi sami problem. In to opravičujete z zakonodajo, ki vam daje potuho.

Xzav, 09.05.2025 ob 19:44

Da bomo tole z najvišjo dovoljeno hitrostjo malo začinili – se strinjam, 90 izven naselja je najvišja dovoljena hitrost in tako po sedanji zakodonaji je.

Imamo pa v naši zakonodaji problem: ta je, da ni uzakonjena tudi najnižja dovoljena hitrost na posameznem cestnem odseku (razen, če razmere, npr. dež, sneg, itd. ne zahtevajo drugače). Problem je, da mečkača, ki vozi 68 km/h na odseku, kjer večina ljudi lahko sproščeno vozi 89 km/h, dela za sabo kolono 15 avtomobilov (kar evidentno kaže na to, da vozi ekstremno pod splošnon sposobnostjo) nihče ne kazuje, če se na prvem mestu ne odmakne.

Se strinjam, da so divjaki problem – zaradi teh je mnogo ljudi živčnih. Problem pa je tudi to, da mečkači (ali pa sanjači) nikakor ne priznate, da ste tudi sami problem. In to opravičujete z zakonodajo, ki vam daje potuho.

Točno tako 👍

Prosim prosim, naj mi nekdo razloži nekaj. Na dvopasovni cesti strnjena kolona v obeh pasovih, ki se počasi premika. Res zoprno, tudi če se ti posebej ne mudi. Ker nimaš kam. Potem pa za teboj, če si zadnji v koloni, prinori nekdo in začne besno blendati in trobiti. Komu, zakaj? Ali naj zletim v zrak kot helikopter? Tisti ki to delate, prosim, povejte zakaj! Kaj s  tem pridobite?

pri taki strnjeni koloni se ustaviš in daš 4 žmigavce in daš norcu jasno vedeti za pravila na cesti.

New Report

Close