Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Počasna vožnja

Počasna vožnja

Kljub temu, da vozim relativno počasi, pa še fašem kakšen skrit radar. Nastavljena past za polnjenja proračuna in to po vsej sloveniji. Nikoli ne bodo imeli dost!!!!

Ni vse samo v šoferjih, tudi vozila so včasih obuta v neprimerne gume in tega se voznik zaveda. Ko je malo mokro takoj zmanjša hitrost, ker ve, da ima neprimerno opremo.

Odgovor na objavo uporabnika
Vidiš, 11.05.2025 ob 09:18

Ni vse samo v šoferjih, tudi vozila so včasih obuta v neprimerne gume in tega se voznik zaveda. Ko je malo mokro takoj zmanjša hitrost, ker ve, da ima neprimerno opremo.

ko je malo mokro je cesta najhujša. Takrat se pred ovinkom vedno zmanjša hitrost. Pa tudi drugače. Ampak divjaki svoje divjanje opravičujere z vsemi možnimi izgovori. Ne greš skozi tehnični, če gume niso ok.

Ja, sem zadnjic vozila za enim takim.. Konstano 70..ko smo prisli v naselje, kjer je omejitev 50 in smo vsi zmanjsali, pa on spet 70 dalje.. Taki so res najhujsi.

Lpeter346, 11.05.2025 ob 09:26

Ja, sem zadnjic vozila za enim takim.. Konstano 70..ko smo prisli v naselje, kjer je omejitev 50 in smo vsi zmanjsali, pa on spet 70 dalje.. Taki so res najhujsi.

In zdi se mi, da jih je vse več!

Na naši obvoznici, ne gre za Lj, kjer je omejitev 90, redko kdo vozi 90. 70 je običajna hitrost. Pa je cesta ravna, široka, lepa. Ne razumem, res ne. Je pa vmes neko križišče in tam so table za 70. Ampak okoli 70, tudi 60 vozijo pred to 70 omejitvijo in po njej!

Enostavno ne razumem!

Niso najhujši. Najhujši so taki, ki šibajo po ravnini, pred vsakim malim ovinkcom pa na polno po bremzi. Po možnosti tudi čez drugo polovico ovinka. Kako boš takega prehitel?

Hja no: nikoli nisem ruknila avtomobila, niti takrat, ko sem komaj prilezla iz avta. Saj zato so pa ogledala, nekateri jih pač znamo uporabljati in ne boš verjel, tudi vzvratno vožnjo znam voziti v nulo, saj je vseeno ali greš naprej ali nazaj. Edino, kar mi pa nikoli ni šlo, je bilo bočno parkiranje. Se ga raje nisem lotila.

Reciva, da sva na poti, da se bom strinjal s tabo. Samo še povej mi, lepo prosim, kakšna je uzakonjena minimalna hitrost na regionalni cesti, kjer je maksimalna uzakonjena hitrost 90 km/h.

Dovolj bo preprosta številka, brez opisnega prevoda. Pa en link do tega člena v zakonodaji. Hvala.

45 oz. polovična. To je edina hitrost, pri kateri je jasno določena v zakonodaji, da moraš nekaj naredit brez drugih pogojev. Ker je ta hitrost jasno določena, se smatra, da je to tista hitrost, kjer je res jasno, da se ovira promet. Vse nad tem je subjektivno.

https://www.iusinfo.si/zakonodajna-knjiznica/zakon/Z04E6AFE/clen/30

(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Vrni torej izpit in nazaj v šolo, konkretna minimalna hitrost je definitivno nakazana in ta ni 68 na 90.

Jaz vozim 70 na 90 omejitve, potem pa 40 v naselju. Lepo slišat, da sem ti jaz ljubši kot tisti, ki vozijo 70 konstantno. ker jaz prilagajam hitrost razmeram. Saj policajem, kolesarjem, pešcem, srnam itd. sem tudi ljubši.

Jaz vozim vedno po omejitvah, ajde 5+-. Pa dosti več doživim, da me gre nekdo nevarno prehitevat in prekorači omejitev, kot pa da bi me kdo prav dolgo oviral. Če pa že kdo, pa pač znam počakat na pravi trenutek in varno prehitim, ne pa na silo, ko ni prave možnosti. Slabi vozniki postanejo nervozni v taki situaciji, ker ne znajo prehitevat.

Tako da so divjaki po moje še vedno večji problem kot počasneži.

tiai, 11.05.2025 ob 16:09

Jaz vozim vedno po omejitvah, ajde 5+-. Pa dosti več doživim, da me gre nekdo nevarno prehitevat in prekorači omejitev, kot pa da bi me kdo prav dolgo oviral. Če pa že kdo, pa pač znam počakat na pravi trenutek in varno prehitim, ne pa na silo, ko ni prave možnosti. Slabi vozniki postanejo nervozni v taki situaciji, ker ne znajo prehitevat.

Tako da so divjaki po moje še vedno večji problem kot počasneži.

se strinjam. Danes me je prehitel motor vsaj 130 na uro tam, kjer je omejitev 70. Noro, šlo je za las mimo. Kolesarjev veliko, kjer sta dva, brezobzirno zasedeta polovico ceste, jih težko prehitiš.

Ravno danes. Od Zidanega Mosta do Laškega 58, mogoče 60km/h. Pa da se ti utrga!

Čez Laško malo čez 40, potem pod 60. Kasneje mi ga je celo uspelo prehiteti. Pa sploh ne kakšen starček!

KR po Celovški 42 na uro kljub prazni cesti. 42km/h!!!!!!!!

Vozite v svojih rovtah tako počasi!

New Report

Close