Najdi forum

počasnost XP-ja?!

Šele pred kratkim sem vas odkrila, imam pa eno vprašanje.
Računalnik Windows XP imam že skoraj 1 leto in že dolgo opažam, da rabi precej časa za zagon, pa tudi ugaša se kar dolgo. Ker je moje znanje na tem področju zelo šibko, prosim nekoga, ki se na to spozna, da mi svetuje, kaj naj naredim oz. kaj bi bilo lahko narobe.
Med tem časom sem ga približno 3x “na silo” odklopila, enkrat se je sam sesul, pa ga je kolega spet naložil. Drugače dela normalno, je pa verjetno nametano vse živo gor. Protivirusno zaščito imam, Zone alarm tudi.
Ne se mi smejat, ampak res rabim pomoč.
Hvala!

Kako pa se je obnašal potem, ko jih je kolega ponovno instaliral?

Je bil že pred sesutjem počasen, potem se je pa obnašal podobno, mogoče malo hitreje.
Ko sem updatala Windowse, se je z vsakim novim updateom malo upočasnil, tolk lahko rečem. In Volja je od takrat tudi malo počasnejša (modem).

Ali si ti vinko ali si veverca? hehe…

lep pozdrav

“….Drugače dela normalno, je pa verjetno nametano vse živo gor…”

Tale tvoja ugotovitev pove marsikaj. Uporabljajte predvsem programe, ki jih potrebujete in ne nameščajte vse šare z interneta, na katero naletite. Še najbolj se zadeva poslabša s programi, ki se samodejno ponudijo na netu. Včasih že prav nedolžni gonilniki lahko povzročijo občutno počasnejše nalaganje in tudi delovanje Windowsov. Same posodobitve pa ne bi smele bistveno vplivati na to.

Hitrost občutno pade tudi z večjo zasedenostjo diska.

Nekateri se radi poigrajo tudi z nastavitvami v biosu ipd.

Računalnik postane nesramno počasen, če je okužen z virusom Lirva.

Skratka, razlogov je lahko več.

Z interneta ne nameščam kaj dosti (si ne upam), tudi shranjujem samo začasno, tako, da to po moje ne niti bi smel biti problem. Virusa naj ne bi bilo (skeniram kar redno), kar se pa nastavitev tiče, sem pa mrzla. Zasedenost diska, hm, mislim da normalna. (Adobe Photoshop, OpenOffice?)
Kaj lahko sama naredim oziroma kaj lahko še preverim?

Pa prosim kar po kmečko, da bom razumela.
Hvala!

desni klik na My Network Places in zapri povezavo z internetom in z Local Area Connection, racunalnik ti hitreje zlovda na zacetku

ne pozabi uklopiti predn se hoces povezati na internet

Hvala.

Jaz ti predlagam da formatiraš sistemski disk (c:). Torej če imaš narejene particije na disku-to pomeni da imaš več navideznih diskov (c,d,e…) na enem fizičnem disku, si najprej vse pomembne podatke skopiraj na nek drugi disk. FORMATIRANJE DISKA BO ZBRISALO VSE PODATKE NA NJEM! Nato formatiraj disk c in ponovno namesti Windowse in le ostale “nujne” programe, ki jih resnično uporabljaš. Priporočam pa ti da si raje namesti Win 2000, še posebej če tvoj računalnik ni preveč hiter. lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close