Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Počena šipa

Počena šipa

Imam kasko zavarovanje z 1% odbitno franšizo in dodatna zavarovanja – pač pa ne tistega za stekla. Pa mi je počila šipa, ne da se popravit, ker je vidnem polju. Vidi se kakšnega pol centimetra črna črta.
Zanima me – ali lahko naredim tehničnega s takšno šipo? Če jo namreč menjam, mi bo šel bonus in še franšizo moram plačat. Ne vem, kaj se splača. Bi bilo najboljše, če kar podaljšam kasko in plačam še za šipe in naslednje leto brezplačno zamenjam šipo – ampak ali bo šel avto skozi na tehničnem?
Kaj predlagate?
Hvala.

Zavarovalni zastopnik si mora ob sklenitvi novega kasko zavarovanja avto ogledati in ne verjamem da bo spregledal počeno šipo.
Za tehnični pregled pa si na šipi omisli “ptičji kakec”-preverjeno deluje.

LP

kasko že imam, samo podaljšala bi ga – in dodala še zavarovanje stekel

Nobena zavarovalnica ti ne bo zavarovala že počene šipe;lahko uveljavljaš škodo iz polnega kaska,novi delni kasko pa je povsem novo zavarovanje.

LP

Za tehničnega si dejansko omisli kak “ptičji kakec”, pa bo šlo skozi.

Glede zavarovalnice pa takole; če ti polico običajno dela isti zastopnik, ki te približno pozna kot stranko, ti avta ne bo preverjal, vsaj v podrobnosti ne, mogoče kak hiter sprehod okrog ( spet preventivni “ptičji kakec”), dodaj še paket za zavarovanje šip in nekako bo. Ponekod kar skozi okno pisarne pogledajo, da še sploh imaš avto, ki bo na polici in je vozen.
Pa ne kar takoj naslednji dan letet na zavarovalnico “joj, mi je počila šipa”.

New Report

Close