Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka poceni cvetličarna v okolici celja

poceni cvetličarna v okolici celja

Mene pa zanima,če mi katera lahko priporoča poceni cvetličarno za izdelavo poročnega šopka. Slišala sem tudi,da v cvetličarni ni priporočljivo povedati,da gre za poročni šopek. Kaj torej reči,zakaj potrebujem tak in tak šopek?

Če si se tako odločila, ne rečeš nič. Samo poveš, iz katerih rož naj ti ga sestavi, kakšne oblike in katere barve npr. traku ipd. naj uporabi.

Ampak sem pa nekoč brala svarila, da je to lahko poceni bližnjica, ki te lahko drago stane. Poročne šopke namreč menda obdelajo tako, da zdržijo cel dan lepi brez vode, da ne ovenejo, da cvetni listki ne odpadejo. Navadnemu šopku tega seveda ne bodo naredili, potem pa je lahko ura štiri popoldne, tvoj šopek pa kaput.

In pa kolikor vem, morajo cvetličarne določene rože naročiti nekaj dni prej pri svojih dobaviteljih. Torej se ti lahko zgodi, da prideš v soboto po šopek kal, na primer, teh pa preprosto nimajo.

Premisli, povprašaj še malo v cvetličarnah, v čem je razlika med navadnim in poročnim šopkom, naj ti še sami razložijo.

LP,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Jaz sem lani rože naročila pri grosistu Agrocor in si poročni šopek naredila sama po navodilih iz youtube. Ni razpadel, rože niso ovenele …

Zakaj sama? Ker mi v nobeni od 3 ali 4 cvetličarn, kjer sem vprašala, niso hoteli narediti poročnega šopka iz prinesenega cvetja. Tudi prav.

Naročila sem šop krem vrtnic (20 kom, 30 eur) in bel droben šlajer (20 eur cel snop, ki sem ga potem porabila še za šopke za okrasitev cerkve), kupila še širok trak v barvi šampanjca (za obviti ročaj šopka), zelen cvetličarski lepilni trak in vrečko gnojila za rezano cvetje. Potrebuješ še vrtnarske škarje, mirno roko in dobre pol ure časa ter po želji lak v spreju.

Skratka, moji stroški so bili okoli 35 eur, kolegica je za podoben šopek v cvetličarni plačala preko 100 eur. So ji pa seveda rekli, da za tak stil šopka potrebujejo 50% cvetja več, ker ni vsak dobavljen cvet na koncu tudi primeren za poročni šopek 😀 😀 😀

Seveda pa je uspešnost domačih mojstrovin odvisna od tipa cvetja … Vrtnice, marjetke, kale, ranunculus se po mojem mnenju da zvezati v ličen, preprost šopek. Z gerberami ali orhidejami se pa ni za hecati …

cvetličarna cvetni listki, zelo poceni

New Report

Close