Poceni/drage superge/športni čevlji
Spodaj berem temo o pohodnih čevljih in poceni teniskah (stroški v šoli). Nekateri omenjate, da kupujete poceni obutev v Lidlih ipd.
Našemu fantu smo v 2 mesecih kupili že dvoje super. Prve so bile videti kar konkretne, cena je bila 30€ v akciji, že znižani), niso zdržale niti 1 mesec. Ne spomnim se znamke (so že romale v koš), kupili smo jih v trgovini Humanic v Supernovi. Pred tem je imel Nike (usnjene), ki so prav tako razpadli takoj.
Sedaj smo kupili neke neznane (vsaj jaz ne poznam) v Intersportu za 25€ (spet znižane, torej originalno še dražje), ki se bodo, se bojim, ravno tako spredaj vsak čas odlepile.
Fantje pač brcajo žogo, tekajo, skačejo.
Sedaj vidim dve možnosti … da se res skeširam, in imam zagotovilo, da bodo čevlji zdržali 1 leto (kateri???) ali da kupim vsak mesec ene cenene superge za 5€ (kje??).
V hoferju imajo vedno superge večjih ali manjših številk, kot bi potrebovali (št. 32).
Kakšna ideja?
Seveda za pohode (ker tudi privat gremo kdaj na kakšen hrib) imamo kvalitetne pohodne čevlje (iz druge roke- prednik jih je imel ravno samo par krat obute, ker jih je prehitro prerastel).
Punce, fantje, ni razlike. Imam punce, pa raje ne govorim. Ko mi še isti dan pride domov z razprtimi supergami. Kaj si pa počela? Ja, nič, sem sedela na klopci in ob tla brcala in podrsavala. Fak, v enem dnevu. In cena? In kvaliteta? Ne pomaga, nič kaj bistveno dlje ne zdrži ob takem ravnanju. Res pa o tistem sranju za 5 € raje ne razmišljaj (čeprav, a to tud obstaja?), ker tako torturo nobeni nogi ne privoščiš.
Pri čevljih izberem neko srednjo kvaliteto-ne slabe,ne najboljše. Mojim se obnesejo Nike in Kappa-obvezno znižani,po možnosti iz lanske sezone,izberem pa usnjene,brez tekstilnih vložkov-membran na vrhu. Dobišjih v razponu od 20-30 €. Ampak ne zdržijo 1 leto-ni šans…Ob nogometu,teku,vsemu živemu ni možno-pa tudi noga zrase vsaj za pol številke če ne več…V šolskem letu “pokurita” dva para športnih copat…torej 40-60 €. Zimski so pa druga pesem…
[left][/left]
No, jaz sem kupila mulcu ene superge oz. pač neke bolj športne čevlje (sparky znamke) v Intersparu za 6,99 EUR – in ti so bili res fenomenalni. Mulc jih je najraje nosil, uničil jih pa tudi ni, jih je prej prerasel. Večinoma pa sedaj kupujem tam za 15 EUR – so, dokler so, potem pa kupimo druge. Sem se že nasrala in kupila ene parkrat za 60 EUR, pa jih je ravno tako hitro uničil. Ene sem celo reklamirala, ker so kljub membrani čisto premočili.Sedaj kupim, kjer najdem ugodno – tudi v hoferju – eni so dobre kvalitete, drugi klump – superge so čisto ok npr…
sem bentila čz nike in adidas, nazadnje sem zaslišala trgovca, kaj naj kupim, da mi v mesecu, dveh ne razpade (rabim za dvoranski šport). Mi je priporočil nike revolution, te zdaj držijo 9 mesecev (trkam). sem pa pred tem kupila ene v hoferju, za “štrapac” za eno smešno ceno – pa ti povem, da mi je žal, da nisem še enih na rezervo:) ful udobni, pa se jim še nč ne pozna, da jih vsakodnevno gonim vsepovsod…
Tu pa nikolli ne prideš do konca…
Pri mojih se je do zdaj najbolj obnesel kakšen Nike, nikoli se niso odprli, pa še v stroju sem jih lahko prala, te so običajno prerasli. Potem sem kupila dvakrat (pa še osel gre samo enkrat na led) od Intersporta Pro Touch, niso zdržali ene mesec. Pohodni nam kar dobro zdržijo Mckinley običajno kar celo sezono, pa še cena je zmerna.
V glavnem se pri obutvi za otroke držim športnih trgovin in dokaj priznanih znamk, kadar poskušam kaj drugega, se običajno nasmolim;(
Hm, kaj pa danes ni plastik fantastik? Bolj malo je teh, usnjenih, pa še usnje ni vsako dobro – daleč od tega. Sem že kupila Superfit usnjene sandale, ki so bili en velik klump, cena pa da dol padeš.
Sicer pa so govorimo večinoma o supergah – te pa so v večini iz umetnih materialov – dobrih in slabih. Usnja je tu zelo zelo malo, ker je tudi manj primerno za šport.
Plastik fantastik je material, ki je že na otip tako trd, da ga nikoli ne bi dala otroku na nogo. Ti govoriš o ne-usnju, jaz o plastiki. Je razlika, veš.
Ni res, da se za malo denarja ne dobi luštnih supergic, samo ji je treba malo pogledat. Nekateri res niso za nikamor.
izkušenj z uničevanjem pa nimam. In bi si otrok, ki bi mi uničil vsake copate z podrsavanjem po tleh, te kupoval kar lepo sam iz žepnine.
Ravno ta plastik fantastik sploh ni tako poceni – razni supergi strela mkvin, barbi, gormiti niso tako zelo poceni – tudi po 40 eur. Tisto pa je res obup. Pa vseeno razpade oz. se raztrga. Da pa nimaš izkušenj z uničevanjem? Hm, nimaš otrok? Otroci so že odrasli? Včasih so bili čevlji res boljše kvalitete in jih tudi jaz praktičn nisem uničila. Danes pa včasih celo meni uspe kdaj uničiti čevlje (obrabiti, kak šiv se hitro strga,…) – tako da je res, da danes čevlji niso več ravno kvaliteta ne glede na ceno.
lej če ti superge razpadejo v enem mesecu jih vsaj jaz nesem nazaj. Drugače pa mi kupujemo v Prvi ligi in na superge.si. Otroku še ene tekaške niso razpadle, so pa potrebne menjave zaradi pretečenih km v njih/ otrok je atlet.
če pa kupuješ dvranske superge, zato da fant z njimi po asfaltu nabija žogo, se pa ne čudim da so razpadle
Pri nas se dobro obneseta športna obutev Nike in Geox. Če sem kupila kakšno poceni robo je vse takoj razpadlo in se mi ne da s tem ukvarjati, ker omenjene firme zdržijo celo leto in je mir. Zanimivo je tudi, da je obutev Nike od trgovine do trgovine različna, imeli smo celo dva skoraj identična modela, pač je hitreje prerastel in iz trgovine A so bili detajli in celo material drugačni od malo dražjega modela iz trgovine B. Gre pa za otroke, ki so športno aktivni, ampak priznam, da imajo ponavadi vsaj dva do tri pare na razpolago tako, da ne nosijo le enega para ves čas kar se tudi pozna. Raje kupim slabša oblačila in otrokom boljšo obutev. Videla sem že otroke, ki so imeli zaradi zelo slabe obutve v času odraščanja težave s hojo in držo. Ponavadi kupujem na kakšnih znižanjh ali ko imajo zadnje pare znižane, če pač tega ni pa kupim po redni ceni.
Jap, pri otrocih je vedno tako, da se čevlji hitro uničijo. Tudi pri moji punci, pa ne brca žoge :).
Jaz športne čevlje kupujem v Intersportu. Tako sem se navadila. Kupim allstarke in pohodne, kar pač potrebujem, seveda malo gledam tudi na ceno, je pa tako, da sem se sprijaznila, da so čevlji pri njej res “potrošni material”. Vedno pa imam ene na zalogi za “ta lepo” :).