Poceni in drag plin – jeklenke
Opazila sem, da se je v zadnjem času pojavila ponudba cenejšega plina, Gen-I in menda tudi Petrol, vendar – če sem prav razumela – gre le za plin, ki je dobavljen do doma po plinski napeljavi. Kaj pa plin v jeklenkah? So tu tudi različne cene? Ravno danes sem nabavila novo jeklenko pri Butan Plinu, cena 21,30€, še pred dobrim mesecem sem tam plačala samo par centov več kot 20€. Kje pa vi nabavljate?
Hvala za informacije in nasvete.
Naftni plin in zemeljski plin NIKOLI NISTA BILA ENO IN ISTO. Gre za dve popolnoma različni stvari. Naftni plin je cenovno vezan na nafto in se draži skupaj z njo, medtem ko se zemeljski že kako leto vztrajno ceni. Naše cene naftnega plina so skoraj identične evropskim, zato tukaj ne pričakujte nobenega znižanja, ker ga preprosto en more biti. Je cena surovine po celi evropi skoraj enaka, medtem ko je bil zemeljski plin verjetno zaradi prevelikih apetitov distributerjev drag samo v sloveniji.
Ljudje res mešate stvari- vsi mislijo da se je pocenil plin v jeklenkah, kar seveda ni res.
Plin v jeklenkah se je podražil približno 2 tedna preden so začeli delat rompompom o nižjih cenah zemeljskega plina. In kakor je že nekdo omenil- cena 10 kg plina je sedaj 21,30, prej pa je bila 20,06 €- tako je pri Petrolu (verjetno pa je pri vseh prodajalcih isto).
Treba biti realen, jeklenko imam jaz ki bolj malo kuham tudi po eno leto preden jo moram zamenjati. Kakšna res divja kuharica jo mogoče zamenja nekajkrat letno.
Če gledate na to kakšen bi bil prihranek je to za dve kavici na ravni enega leta, torej ni vredno niti razmišljat.
Pri ogrevanju kjer so za tisočkrat višje količine se pa orenk pozna.