Poceni kolo
Zanima me, če ima kdo izkušnje z najcenejšimi kolesi.
Decathlon, Hervis, Intersport npr. gledam imajo kolesa že za 200 eurov.
Kolesaril bi malo, večinoma krožne ture 20-30 km, več kot 50 km nikoli. Do 250 m vzpona, največ asfalt, zraven pa tudi kakšen urejen makadam. Off road nikoli.
Ima kdo izkušnje s temi poceni kolesi? Saj če bi kaj več kolesaril, bi seveda plačal dražje kolo, ampak za malo kolesarjenja, mi je pa iskreno rečeno škoda plačati celo plačo za kolo.
Ta kolesa so primerna samo da se zapelješ do trgovine in nazaj po mestu kak kilometer , niso pa za kake daljše ture vsaj nam je tako bilo rečeno id znanca , ki kolesa popravlja in se sam.ukvarja s kolesarstvom.
Sama imam tako kolo iz hervisa , stalo sicer 300 evrov meni je super , peljem se v trgovino , pa tudi na kako turo do 10 km.
Moja izkušnja je taka:
najprej sem kupila ceneno kolo, Rog 18 prestav. Škart roba, nič ni delalo kot bi moralo. Je bila pa najcenejša varianta kolesa s prestavami pa gorsko kolo je bilo. Tako, da škoda denarja, ker niti za kratke turce ni bilo. Kaj vem koliko so zdaj to, verjetno pod 150€
Potem pa sem kupila boljše kolo, kaj vem, kakih 350€ (ampak je že več let nazaj), je bilo pa tudi za daljše ture, večinoma makadam. Potem pa sem še boljše kolo kupila, ker sem se dosti več vozila :).
Tako, da ravno najcenejšega po mojem raje ne. Poceni pa ja.
Se strinjam z napisanim. Raje par let staro kolo, ki je v osnovi dobro, kot slabo novo kolo. Itak pa so trgovci namazani z vsemi žavbami. Običajno je najdražja komponenta pri cenenih kolesih zadnji menjalnik, ki ga vsak pogeda in vsem pade v oči. Vse tisto, kar je običajno vsaj enako pomembno in skrito očem, ja za dve/tri kategorije slabše (ležaji, gonilke, fajfe, sedežne opore, zavore, obroči,…). Za cca 300 EUR dobiš dobro kolo staro 5/6 let….seveda govorimo o MTB ali treking, če rabiš specialko moraš prištet še enih 500 EUR.
Se strinjam z napisanim. Raje par let staro kolo, ki je v osnovi dobro, kot slabo novo kolo. Itak pa so trgovci namazani z vsemi žavbami. Običajno je najdražja komponenta pri cenenih kolesih zadnji menjalnik, ki ga vsak pogeda in vsem pade v oči. Vse tisto, kar je običajno vsaj enako pomembno in skrito očem, ja za dve/tri kategorije slabše (ležaji, gonilke, fajfe, sedežne opore, zavore, obroči,…). Za cca 300 EUR dobiš dobro kolo staro 5/6 let….seveda govorimo o MTB ali treking, če rabiš specialko moraš prištet še enih 500 EUR.
[/quote]
Ja, to pa delajo pri škart kolesih. Dajo gor fajn zadnji menjalnik in to na veliko oglašujejo, ostala oprema je pa dva ali več rangov nižja.
Oprema naj bo v istem rangu ali pa mogoče en rang razlike. Tam, kjer je pa razlika dva ranga ali več pa samo stran od tega.