Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Poceni letalske karte

Poceni letalske karte

Zanima me kakšni so triki pri cenejših letalskih kartah, katere družbe (smer Sri Lanka) in s katerih letališč in predvsem kje na spletu lahko to prečekiram? Žal zgolj letalske karte do zdaj še nismo kupovali in s tem nimamo izkušenj….. pri tem je potrebno upoštevati, da bomo potovali z 2,5 let starim frkolinom…

Hvala za vaše odgovore.

Lp
A.

pojdi na strani kot so npr. http://www.cheapflights.com
ali pa na last-minute variante npr. http://www.odklop.com
pa na google-u poisci low fare airlines ali kaj podobnega

ce greste na sri lahko je verjetno najbolje, da se obrnete na par turisticnih agencij, ker low budged letalskih druzb na tej relaciji ni (vsaj kolikor je meni znano).

Lep pozdrav!
Letalske karte laho danes dobiš neverjetno poceni,če si le dovolj vztrajna,kar pomeni -poglej čim več strani.Sama sem dobila karto za Maldive za 300 EU in sicer na http://www.uk.mytravel.com,sicer pa je koristna povezava tudi http://www.holidays-uncovered.co.uk/frames.htm (klikneš na cheap flights in ti pokaže kar nekaj povezav,nato pa lepo eno po eno)
Pa še to,po mojih izkušnjah je trenutno najceneje potovati iz Londona in sicer z čarter leti.
Bodi pa pozorna na to koliko prtljage dovolijo(ponavadi 20 kg na osebo),ker višek mastno zaračunajo.
Pa lep dopust!

Kot je meni poznano je trenutno najceneje leteti na Šri Lanko s Čehi. Karta stane okoli 130.000. Letiš iz Brnika, v Pragi prenočiš in naslednji dan letiš do Colomba. Pozanimaj se na Brniku kjer imajo “ordinacijo”. So zelo prijazni in ti bojo pomagali.
Kdaj pa potujete tja? Jaz potujem aprila in če hočete tja približno takrat, se podvizajte zaradi kart.

Lp
Belka

tako se sliši.končno nekdo na forumu ki je ugotovil da je potovati z čehi ugodno!ob upoštevanju dejstva da je prenočevanje pragi v solidnem hotelu 20 evrov!

v reu.cheap fly.300 evrov.v redu.če plačate z kreditno kartico , najprej poskrbijo za obremenitev , nato pa naj bi karto prevzeli na letališču. / kot rynair /

vendar so možne natege , kot španska loterija.

zato: šoldi – karta.ko greste v agencijo ne plačajte dokler vam karte ne napišejo.to je to.

hrana na letalu pomeni prihranek časa , zlasti na dlajših progah.verjetno ne potujemo zato da bomo na prvem postanku v tujini iskali restavracijo

ma lord,ti pa powsod wids sam da te bodo nategnl

Noup Belka mi potujemo tam od avgusta pa do oktobra enkrat…..hvala za informacijo….

Sorry Lordwales-ja plačali smo naprej vse karte,ki pa so nas tudi čakale in vse je teklo lepo,brez težav tako da smo dobili v tak način potovanja precej večjoe zaupanje kot pa kdajkoli z katerokoli agencijo-tam so šele natege.Kakorkoli vsaj meni se zdi,da je velika razlika med 70 in 130 tisočaki.

najceneje je CSA iz Ljubljane preko Prage do Colomba tam okrog 500 evrov, v nizki sezoni

S prijateljico greva 4. marca na SL. Letalski karti so nama po zelo ugodni ceni zrihtali v turistični agenciji SCANDI Domžale, tel. št.: 01 7244-318. Zares so najboljši.
Iz Ljubljane letiva v Prago – Colombo. Nazaj pa v obratnem vrstem redu, s tem da 1 noč prespiva v Pragi (obe smeri).

CENA 129.500,00 SIT vključno z nočitvijo v Pragi in letališkimi pristojbinami!!!

Lp Joži

znova stari šlagreji , trikov ni ,tudi pri brand name letalskih družbah z sexsy stevardesami / nadlegovanje ni zaželjeno / se z colekt miles da približati rynairovim cenam.

star slovesnki pregovor:

ni vse zlato kar se sveti

če šparate pri letalskih karstah , šparate pri varnosti!mogoče je rynair inn easy jet izjema , vendar z kakšno afriško ali no name družbo ne bi nikoli letel.

csa ima naprimer / enako british airways in lufthanska / razvejano mrežo hotelov in turističnih izletov.rynairovi hoteli niso nič cenejši.

sicer pa cene pri brand name letalskih družbah padajo, rynair pa bo šel očitno v težave.njegove nizke cene so posledica milojonov evrov nepovratnega evropskega denarja.in sedaj jamrajo da ne morajo vrniti 15 % procentov

imate pri rynairu kosilo in časopise in film……………………………….

če set študenti ni problem.če pa delate in imate 10 dni za dopust , imaste pri poceni letih samo dve možnostI.

– jesti senviče na letalu
– ali trošiti dodaten čas za prehranjevanje.

jesti če še ne veste je treba trikrat na dan

primer:

brnik 14.35
praga 15.50
praga – ostrava
17.30

uro in pol imate prosto.namesto da uro porabite za čakanje in prehranjevanje v prenatrpaniletališki restavraciji , se vsedete v bližnji kafič , naročite sok in preberete čtivo iz letala.

to je prednost midle cost travel.low cost se na dolgi rok ne obnese /
ali air company propade, ali zviša cene , ali pa vam vsiljuje reklame ali nakup v paketu / let in hotel /

zato ne nasedajte markentiškim trikom.
tudi adria airvays leti za 100 evrov , toliko pa povprečno zaračuna brez kosila, časopisa in filma rynair

lep pozdrav lordwales

Lord, zdravo je jesti petkrat na dan 🙂

…in to ne v mikrovalovki pogrete plastične letalske hrane.

po letalski hrani sem še bolj lačen kot sem bil prej, saj je dobiš le za vzorc. je neokusna in ne zadošča nutritivnim potrebam normalne odrasle osebe. raje trošim dodaten čas za prehranjevanje.

časopis stane 100 sit, mogoč kakšen tuji 500 sit ali celo jurja. razlog za menjavo letalskega prevoznika?

filma na ryanairu ni, ampak ker leti samo na krajše razdalje bi blo nesmiselno da bi sploh bil.

Najceneje je karta od CSA, letalski prevoznik iz Ceske, pride te okoli 550 Evrov iz Ljubljane do Colomba, takse so vkljucene, (velja za nizko sezono!)

lordwales, pojam nimaš!

očitno misliš da vse veš….kje je logika, da ti recimo zdele (v tem času) ena “državna” letalska družba zaračuna cirka 70.000-80.000 za en let v npr. Dublin, ko jst zraven tega dodam 20.000 pa letim v New York!? hrana, časopis, film? to so tvoji argumenti? ok, mogoče si ti lahko špogaš, jst si npr. ne morem, tko da ti povem, da sta ryan air, easy jet in podobni zelo dobrodošli, ker če njih ne bi bilo, bi ostale letalske družbe še vedno živele tko k prej, in bi te skubile še bolj kot te zdej!

Joži, a potem gresta s kolegico na Šri Lanko? A gresta sami ali kakšno organizirano turo?

New Report

Close