poceni nakup v Parizu
Pozdravljeni!
Konec meseca se odpravljamo v Pariz, rada bi tudi našla kake bolj dostopne trgovine- v finančnem smislu. Ima kdo kako izkušnjo, bi prosila za ime kake take blagovnice, trgovine,… Saj sem bila tam že pred 3 leti, mesto smo si bolj ogledovali, od trgovin pa bolj malo. Poznam smo Gap, Jacadi,… ampak to je sam razkošje.
Bom vesela vsake informacije in vas lepo pozdravljam!
Tea
ja, obstaja veriga trgovin, cel kup jih je v parizu – dpam (“du parei au mam” ali nekaj takega, žal ne znam francosko, pa si nisem natačno zapomnila:-((
imajo ful luštno, trendovsko modo, s čevlji in ostalimi dodatki zraven, in je res zelo zelo poceni (bolj kot h&m) – je pa spodobne kvalitete. uf, ti kar zavidam nakupe… poročaj!
Predlagam ti, da greš na Montmartre (pod cerkvijo Sacre Coeur) v trgovinski kompleks Tati. To je gotovo najcenejša trgovina (na ravni Celi svet, Hura itd.), imajo vse mogoče od oblačil, kozmetike itd., večinoma gre za aziatske izdelke. Opozarjam pa na varnost, ker je tista soseska med bolj nevarnimi, ker je tam ogromno črncev in aziatov, ki se ravno ne ljubijo. Na desni strani (če gledaš proti Sacre Coeur) so trgovine, levo pa raje ne hodite, sploh ne v bolj večernih urah (tam so vsi cabareji od Red Horse, Molin ROuge…), mene so kljub temu, da me je ati držal, en skoraj ugrabil, kar tam seveda ni redkost.
ČE tega ne upate, imate v središču mesta vse trgovine, ki so tudi v Avstriji, C&A, H&M, Beneton itd.
Midva s fantom sva zaljubljena v Pariz. Upam, da bomo kmalu zopet sli, misko je 9 mesecev, takko, da drugo leto pred novim letom bo super destinacija.
Jaz grem vedno najprej v Gallerie Laffajet, si napasem okice v izlozbah. Saj so pred novim letom zakon!!!! Pol pa noter, si lahko tut kar nekaj privoscis, ni gresno drago. Pol pa malo okoli, mimo Opere, tam imas muzej parfumov, kupis kaksnega. Al pa direktno vizavi Laffajeta imas C&A ej taksen, da ne prides ven izpod 5 ur, medtem ko si bil ze 5 ur v Laffajetu.
Drugo, ce hoces lepo in poceni, pa je okoli Gare Nord (zelezniska postaja Sever), takoj ko prides tam iz podzemne, je ena lepa italijanska restavracija. Noter so luci iz ribeznov narejene, pa sodcki. Tok luskano je pa moram priznat ful dobro za jest. Pol pa imas tam okoli 2 – 3 ulice gor in dol same taka male srckane buticke, kjer v vsakem najdes nekaj.
Pa ne pozabi v tem casu it na Eifla, ce ne bo megle, je Pariz taaaaakkkkkoooo lepo okrasen, da je ffuuuullll luskano.
Jaz sem cist nora nanj – a me vzames s seboj? Se hecam! mene naslednji mesec cakajo izpiti na faksu, pol pa mogoce tut kasna sluzba. Bomo videli!!!
Tebi pa UZIVAJ!!!
Hvala vsem, ki ste se potrudile!
Ah, veste mi je kar malo težko pri srcu, ker bom ločena od moje punčke 5 dni- mala je stara 16 mesecev. ŽE prej sva jo z še enim parom kam mahnila za te praznike, sedaj pa je tudi že čas, da si ga spet malo vzameva zase. Saj mala bo v varnih rokah pri babi, mi pa šibamo z avtom, tam prespimo v hotelski verigi Formule1 (nočitev z zajtrkom naju pride 30 evrov). 1. ko smo bili že tam, smo preleteli vse ta glavne znamenitosti, sedaj pa bi ga radi malo bolj doživeli, našli tudi kako tipično pekarno,… in seveda kaj srčkanega kupila moji pikici, saj razumete. Bom seveda poročala.
Če se pa kdo še kaj spomni, pa je dobrodošel!!!!
Lp, Tea
Draga Tea,
Galeries Lafayette boš našla na boulevard Haussmann, blizu stare pariške opere (metro Chaussee d’Antin).
Če te zanimajo trgovske hiše, kot so C&A, H&M in podobne, jih boš našla na Rue de Rivoli (metro Louvre Rivoli ali Pont neuf), med muzejem Louvre in mestno hišo (Hotel de ville). Mislim, da se tu nahajata tudi veleblagovnici Printemps in BHV.
Sama veliko kupujem v latinski četrti (Quartier latin), okoli boulevard Saint-Michel (metro St-Michel), kjer je veliko majhnih trgovinic s stvarmi po ugodnih cenah, med drugim tudi Jennyfer, ki jo obožujeta moji najstnici in kjer boš, če si bolj drobne postave, našla tudi kaj zase.
Če vam zmanjka časa za nakupe, se lahko zategnete do La Defense (končna postaja metroja št. 1, La Defense), kjer je veličasten slavolo, pa tudi ogromen trgovski center z vsemi možnimi znamkami (tudi Jennyfer je tu).
V Tatiju je roba res poceni, vendar zelo pazi na kvaliteto.
Veriga trgovin, ki jih omenja mj, pa je Du pareil au meme, če boš slučajno iskala.
Res prijeten izlet ti želim!
saudade
Pa še to: če se boste po Parizu prevažali z metrojem, se vam mogoče splača nabaviti tedensko karto (carte orange hebdomadaire), za kar boste potrebovali slike.
Tule je internetna stran v angleščini (žal ne znam narediti aktivnega linka)
http://www.gisparis.com/paris/paris_subway.htm
saudade