Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice poceni pocitnice

poceni pocitnice

zivjo!

imam ogromno zeljo po potovanjih in dozivljanju novega, a me omejuje plitev studentki zep. zanima me, ce ima kdo kaksno idejo, kako bi se dalo it na pocitnice tudi z minimalnimi financnimi sredstvi. stopanja mi ne priporocajte, ker nima prevec dobrih izkusenj, pa ne stopam vec.
hvala za morebitne ideje!!!

Ej, vse se da, če se hoče.
Jaz sem v študenstkih letih prepotovala kar precej (Grčija, Francija, Italija, Nepal, Pakistan, Peru …) in to kar z nizkim “proračunom”. Doma so mi za na pot ponavadi dali le “nekaj za telefon”, drugače pa sem stroške krila sama. Ponavadi sem med študijem delala po par mesecev, nato pa sem si vzela po en mesec časa za pot (zahvala gre profesorjem na FDV, ki mi niso komplicirali, če se kak mesec nisem pojavila na faksu).
Poceni se pride skozi, če uporabljaš javna prevozna sredstva, ali če deliš stroške za bencin, šotor, včasih kampiranje na črno, občasno kakšen hostel … Kamor greš, si prej kupi vodnik; jaz sem navajena na Lonely planet ker ti priporočajo spanje in hrano po rangih: nizko, srednje, drago.
Če potuješ po Evropi je skoraj najbolj ugodno kampiranje in če kuhaš hrano sam (npr. tudi v prestižnem Chamonixu v Franciji hrana v samopostrežni trgovini ni dosti dražja kot pri nas). Če pa potuješ kam dlje, pa je največji problem dobiti poceni letalsko karto (lahko pa uveljavljaš različne popuste: študenstki, za mlade pod 25 leti …). Skoraj povsod pa se splača imeti sabo mednarodno študentsko izkaznico (izdaja Erazem na Trubarjevi).
Po 2 letih redne službe sem ugotovila, da je bilo v študenstkih časih celo lažje potovati, kot sedaj – bilo je več časa in manj stroškov.

lp

Tini

Sama tega nisem prakticirala, moj dober prijatelj pa je delal takole: napraskal je za spodoben in najcenejši prevoz (vlak, ladja), kampiral v poceni kampih ali spal v youth hotelčkih, medtem pa je v vsaki deželi sezonsko delal kakšen teden na plantažah ali v sadovnjakih, da je zaslužil za sproti. Drugi prijatelj se je udeleževal vseh sort mladinskih kampov v Ameriki in po Evropi – kot delavec v kampih, da je nekaj zaslužil nato pa je zasluženo zaspravil še z ogledom dežele.

Ja ti kampi so super. Kupiš si vozovnico do tja, tam pomagaš ljudem ali kakrkoli se odločiš pač in imaš zastonj hrano in prenočišče(sicer ni najboljše, ampak OK), lahko si vmes privoščiš še oglede itd.

¨Kaj pa last minut variante?

New Report

Close