Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poceni štedilnik

Poceni štedilnik

Kaj bi izbirali – iščem poceni štedilnik, na plin ali elektriko za na vikend.
Gledam kekec 2 plina od gorenja.

Mimovrste, Big bang, pa tudi Mercator tehnika. Ce ti zadoscata 2 gorilnika, je kekec cisto v redu. Ali pa kaka namizna camping varianta z 2 ali 3 gorilniki, ki jo priklopis na normalno flaso, ne na kartuso. Ce imas raje elektriko, poglej namizne indukcijske plosce z 2 kuhaliscema. Ce ti hitrost kuhanja ni tako pomembna, bi pa kdaj kaj vtaknila v pecico, poglej “polovicne” stedilnike – tiste z malo pecico in 2 elektricnima ploscama na vrhu. Ce se ti ne mudi, spremljaj akcije in popuste.

Hvala za to informacijo, da je ta varianta počasna
Ce ti hitrost kuhanja ni tako pomembna, bi pa kdaj kaj vtaknila v pecico, poglej “polovicne” stedilnike – tiste z malo pecico in 2 elektricnima ploscama na vrhu.

Ja, na “polovicnih” stedilnikih so navadne elektricne plosce, ki so pac bolj pocasne od indukcije ali plina. Lahko si pomagas z dodatno enojno indukcijsko ali z grelnikom vode, ampak to zasede dodatni prostor in je dodatni strosek, ceprav ne velik.
Po drugi strani pa na vikendu ne bi smela biti nikoli v taki naglici, da ne bi mogla pocakati par minut, da zavre voda za kavo ali makarone. V taki naglici smo med tednom doma, vikend pa naj bi bil namenjen sprostitvi in tudi malo upocasnjenemu tempu. 🙂

Ce bos kupila namizni plinski kuhalnik, glej, da bo imel varnostni ventil(e).

Glej, bratranec je pobegnil od zene in nima kam. Bolan je, izgubil je delo.
Pred par dnevi se je vikend izkazal za edino resitev.
Sla sem v nakup klime, kavca, mize, hladilnika. Za stedilnik mi je zmanjkalo. Zato iscem poceni varianto, da mu pomagam.
Zaenkrat hodi ven jest, kar stane in mu ustreza.
Ostal je brez vsega, svojo glavo je pa resil.

Hvala, vem. In varnost je pomembna.

Glej, bratranec je pobegnil od zene in nima kam. Bolan je, izgubil je delo.
Pred par dnevi se je vikend izkazal za edino resitev.
Sla sem v nakup klime, kavca, mize, hladilnika. Za stedilnik mi je zmanjkalo. Zato iscem poceni varianto, da mu pomagam.
Zaenkrat hodi ven jest, kar stane in mu ustreza.
Ostal je brez vsega, svojo glavo je pa resil.
[/quote]
Oprosti, nisem hotela biti radovedna ali pametovati, napisano je bilo v hecu.

Za silo je cisto ok tudi kaj takega
https://www.merkur.si/elektricni-kuhalnik-ardes-ar1-f-21-dvojni/

Cisto sem pozabila omeniti Merkur.
Pa poglej se na tehnicnih oddelkih Mercatorja, Interspara, Leclerca… pac kar imas v blizini, ce je kje se ceneje.

Oprosti, nisem hotela biti radovedna ali pametovati, napisano je bilo v hecu.

Za silo je cisto ok tudi kaj takega
https://www.merkur.si/elektricni-kuhalnik-ardes-ar1-f-21-dvojni/

Cisto sem pozabila omeniti Merkur.
Pa poglej se na tehnicnih oddelkih Mercatorja, Interspara, Leclerca… pac kar imas v blizini, ce je kje se ceneje.
[/quote]

Hvala, ravno s tem sem se sprijaznila da mu bom vzela.
Ceprav bi rada prostostojec plinski stedilnik s pecico mu omogocila, pa mi ne znese financno v tem trenutku. 😐

Hvala, ravno s tem sem se sprijaznila da mu bom vzela.
Ceprav bi rada prostostojec plinski stedilnik s pecico mu omogocila, pa mi ne znese financno v tem trenutku. 😐
[/quote]

če je bratranec čisto brez vsega, potem naj zaprosi za izredno denarno pomoč na CSD za nakup štedilnika, hladilnika .

kolk velikega pa rabiš? kaj pa domino vgradne plošče?drgač ikea ma poceni te zadeve, morda kak merkur (odprodaja)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Tudi na klasičnih kuhalnih ploščah se vse skuha …
Mini pečica z dvema ploščama stane od Gorenja cca 80 evrov, imaš pa tudi malo dražje. Tam za okrog sto evrov bi morala kaj dobit. Sem gledala na Bolhi, pa trenutno ni rabljenih. Navadna električna plošča z dvema obročema je pa še manj, 30 ali 40 evrov. Jaz imam na vikendu samo dve navadni plošči in kuham isto kot doma.

Glede indukcije moraš najprej preveriti, kakšno imate električno napeljavo.

Si pogledala na podarim.si? Tam dobiš večkrat še čisto uporabne zadeve. Ali na Fužinah, ce si iz Lj, pri bivših odvisnikih. Tam popravijo kosovni odpad, to je njihova terapija, in za simbolično ceno prodajo naprej.

glej bolho

https://www.bolha.com/plinski-stedilniki

Malo manj elegantna varianta, na Bolhi imaš par rabljenih pečic brez kuhalnikov in kuhalnike … oboje bi lahko dobila za cca 50 do 60 evrov.
Drugače pa najprej samo to električno kuhališče za 30 ali 40 evrov, mu nič ne manjka. Pa potem naslednji mesec eventuelno še pečica.

New Report

Close