Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Počitnice s sorodniki

Počitnice s sorodniki

Kako vi preživljate počitnice?

Jaz jih rada sama s svojo družino. Pa vendar se nam vsako leto lepijo na dopust zraven sorodniki. Letos gremo kampirat in že se je prijavila sestra od moža, da bi lahko šli skupaj. Že za prvomajske praznike gremo skupaj, kar mi je povsem dovolj. Sedaj pa hoče še poleti. Mož ji nič ne reče, zgleda ji bom morala jaz.

Kakšna ideja kako naj to najlepše izpeljem?

Uf, še tega bi mi blo treba. Da se mi na dopust naserje svakinja. Kar zbolim in svojo familijo samo pošljem z njimi jsz pa lepo doma ležim 😃

Dopust je da se oddahneš,da nisi od nobenega odvisen.Ješ kar ješ,vstaneš kadar vstaneš…Ko je kdo zraven,je prilagajanje in ni miru.Se strinjam,pojdite sami ali naj grejo posebej, zase brez obremenjevanja.Lahko se dobite kdaj na drinku…Ne pa cel dopust skup.

Js z zlahto nikoli nisem hodil na dopust..zmeraj z svojimi otroci tudi ko sta bili cez 25let zmeraj tudi kot najstnici sta z veseljem sli zraven..potem sva rekla da zelima sama vsaj en teden in greva sama pozimi spomladi poleti vec kot mesec dni..dopust je najin saj sma na sihto našponana sak na svoj konc in se tudi po par dni ne vidiva..poveš kaj želiš ce ne razume je njihov problem ne tvoj

Nimam teza  s tem, da gremo na skupinski dopust, dokler imamo vsak svoj sporget in kopalnico, lahko tudi v isti hisi, samo vse loceno in vsak svoj avto.

Imamo razlicne interese, zato mi je pomembno, da gremo lahko mi tudi po svoje in da se ne drzimo en drugega cel dopust.

Tudi hotel mi je ok, pac vsak svojo sobo in funkcioniramo vsak po svoje, se druzimo, ce je cas, ce ne, pa pac ne.

To si res kmetavzarske počitnice.  Si sploh ne predstavljam, ker na dopustu imam rada mir.

Najbolje direktno in takoj. Poveš, da rabiš svoj mir, da, se ti zdi, da je dopust čas za družino, da se ne želiš prilagajati, niti da se kdo tebi, da je to vaš čas, ki vam ga itak primanjkuje.

Tudi meni se zdi nočna mora, da bi se šla neko plemensko dopustovanje.

Podpis pod “Direktno”. Draga svakinja, ne zameri, raje bi šli sami. Celo leto imamo našponano, delovno, družabno, stresno, delamo s strankami in šefi in sorodniki in sosedi in vsemi živimi. Na dopustu želimo imeti mir in ne gledati nikogar. Hvala za razumevanje.

Zarja444

zelo enostavno. za začetek ne it kampirat, ker je to muka. to bi ti morala vedet kot ženska. pa jaz sem za vsako neumnost, pa še meni se to ne da. misim.ni šanse. grem raje v apartma pa sam kuham pa gremo ven jest pa imam suho vse pa normalno fukam.  no kakorkomu paše.  rešite zate pa je, da pač imaš ITM10.  da imaš tanga črne kopalke in sexy topek. da si prava kurba.  to je vedno rešitev.

Poveš kot je. Da ste se odločili, da boste letos dopustovali sami, ker je to edini čas v letu, ko ga preživite skupaj res cele dneve, nekje drugje, izven domačega okolja in da si kot družina oddahnete in skupaj preživite kvaliteten čas. Povej, da ste itak za prvomajske skupaj in da ne misliš to negativno, ampak da bi rada z družino preživela teden dni na morju sama, to ni mišljeno v kakršni koli smeti proti njim, ampak zgolj kot dopust, ki ga družina preživi skupaj – sama.

Enostavno. Rezervirate si termin recimo od 1.7. naprej. Oni spakirajo in grejo. Vi ostanete doma, vidva si v sluzbi vzameta termin 1.8.in gresta takrat, svakinji pa receta, da je nekaj nujnega vmes prislo v sluzbi

Bolje takoj direktno povedat, da je jasno za naprej. Če se izgovoriš le za letos, bo težila tudi v prihodnje. Brezveze vsako leto iskati nove izgovore.

Me pa čudi, da je toliko ljudi z nekimi plemenskimi nagoni, ki se morajo štuliti drugim.

Me ne mot, sm rada v družbi, tako sorodnikov kot frendic, frendov,  čeprav kdaj pa kdaj pa tud men zapaše bit sama oz sama s svojo družino.

In ko si to zaželim, to tud direkt povem, brez olepšavanja al enga laganja…

Uff, se je že kr dostkrat zgodil, družba non stop, grejo vsi nazaj domov, se z mojim glih mal  oddahneva, da bova vsaj par dni sama, pa me kliče frendica, če lahk pride. Sam rečm, prid čez par dni…da se mal oddahneva, napolniva baterije… 😃

Goni jo u 3PM.

Zakaj bi si namislila tisoč in en izgovor? Meni se zdi to otročje. Po pravici povej, če ne bo razumela, je to njena težava in ne tvoja.

Poveš jasno in glasno. Pika.

Sicer pa sploh je vem zakaj razlagate kam in kdaj greste.

Tud meni ni jasno zakaj razlagate kam in kdaj greste. Jaz povem zadnji moment, ali še to ne. Da bi na dopustu gledala enake face kot doma mi ravno ni, sicer pa zadnje čase itak hodimo okrog na način, ki si ga bližnji ne morejo privoščit, pa je stvar rešena.

Za kakšen vikend mi ni problem biti v družbi, ampak glavni dopust smo pa radi sami, po svoje in u izi. In to vsi vedo, ker mi ni problem povedat.

Nihče več ne pomisli, da so odnosi med ljudmi približno tako kot matičar prebere – v dobrem in slabem. Težki časi se obetajo. Razmislite, vsak zase, ker meni je sicer za vas nepoznane vseeno, ampak na koga se boste obrnili, če pride do hudega, če ne na najbližjega? Kam se boste zatekli, kje in s kom boste lahko delili zadnjo skorjo kruha? Ego in io bo marsikoga tepel po riti.

Odgovor na objavo uporabnika
Težki časi, 17.03.2025 ob 14:51

Nihče več ne pomisli, da so odnosi med ljudmi približno tako kot matičar prebere – v dobrem in slabem. Težki časi se obetajo. Razmislite, vsak zase, ker meni je sicer za vas nepoznane vseeno, ampak na koga se boste obrnili, če pride do hudega, če ne na najbližjega? Kam se boste zatekli, kje in s kom boste lahko delili zadnjo skorjo kruha? Ego in io bo marsikoga tepel po riti.

Velikokrat se je že izkazalo, da je žlahtna strgana plahta in so bili ljudem v stiski več pripravljeni pomagati prijatelji in sosedje.

Če gresta   dve družini skupaj    na   morje se   imajo zelo lepo   .

Starši  se ga napijejo   otroci pa hodijo   po svoje  .

Vendar  če sta   materi sestri   se očeta    uležeta   na   materi    ter jih     božata   po trebuhu   .

Če  so sestrične   se nastavljajo kakšnim fantom   da jih bi    usvajali   .

Ko se  sestra  in  svak   napijeta  do ne zavesti   se   gresta   na blazino    poljubljati   ter   se   ližeta   po ustnicah   .

Vendar   ko gredo zvečer   starši na zabavo   so   zelo fejst že   pijani zato   se   stiskajo   ter   vpijejo  .

To moraš direkt povedat, drugače boš vsako leto iskala izgovore.

Saj imate vsak svoj šotor. V čem je problem.

A tistega primitivca Anonimno 3469 še ne mislite blokirati, ker je sramota tega foruma.

A res ne poveste sorodnikom kam greste na dopust? Si ne predstavljam imet tako gnile odnose, da se v krogu (razširjene) družine ne bi pogovarjali o takih stvareh. Mi predebatiramo vse mogoče, od težav v službi, pomembnih načrtov, kam gre kdo na lepše, kaj se je komu zgodilo zanimivega, o vsakodnevnih izzivih…

Tudi svoje želje/potrebe si zaupamo in nihče ne zameri, če nekomu ni do česa… Moževa sestra in njen partner sta recimo nama lani predlagala, da bi šli skupaj na dopust. Sva povedala, da na letni dopust gremo sami trije, smo se pa zmenili za en podaljšan vikend skupaj v septembru. Nobene slabe volje, saj smo odrasli ljudje…

Neki izgovori, prikrivanje, sprenevedanje… koliko ste stari?

New Report

Close