Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek POČITNICE V ŠPANIJI

POČITNICE V ŠPANIJI

Rada bi , da mi svetujete kam v Španijo naj gremo na dopust. Solidna cena. Zanimajo me vasa mnenja. hvala

najbolj obiskana je costa brava, ki je tudi najbližja, je pa tako da je tam “in” masovni turizem in mora biti poleti full gužva. dobra stran je, da je zraven barcelona, tako da ti ni treba poležavati cele dneve, ampak lahko tudi marsikaj vidiš. ne priporočam ti lloret de mara, ker je totalno industrializiran, hotel pr hotelu, lokal pri lokalu, poleti predvidevam na plaži hodijo en po drugem… mi je bla pa full všeč santa susanna, kjer je tudi camp, ki na prvi pogled izgleda zelo prijetno. sem pa na netu zasledila, da skozi naselje poteka glavna cesta, ki je zelo prometno, ob njej so pa hoteli in npr. igrišča za otroke, kar ni najbolj varno. najmanj industrializirano je mestece tossa (al nekaj podobnega), ki je baje full lušno. Kakšne so cene ne vem, lahko pa malo pogledaš po internetu. Če gresta npr. samo dva, se vama najbolj splača z avionom do barcelone in potem na vlak, ki pelje po celotni obali in ni drag (povratna karta iz lloreta do barcelone + avtobus – skupaj skoraj 2 uri vožnje stane 9 eurov). poglej malo po teh budget letalskih prevoznikih (volareweb, ryanair, easyjet), ker ne vem točno kateri od teh vozi v barcelono – letalo leti iz italije.

Midva sva bla lani v Barceloni (z avtom) in greva letos spet. Ti ne znam povedat: TO MESTO JE NOROOOOOOOO!!!!

Komaj čakam da se spokava.

Brina

V glavnem pazi na stvari ker fulll kradejo! Nam so okradli avto brez kakršnihkoli sledi vloma. Še danes mi ni jasno.

Pravijo, da ima Španija samo eno napako – Špance!

barcelona je res zakon!!! sam k sm bla že za prvi maj, tko da zdej noben noče z mano it še septembra, ker se jim zdim čist zmešana:) pa mene španci sploh ne motjo, al pa kdo drug če smo že pri tem, ker vidiš v barceloni vse možne rase in narode

Sem bila v Lloretu pa nisem vidla nobene industrije, je pa res skomercializirano, tako da gre večina turistov res tja, pa maturantje…
Me pa več zanima o Barceloni (BRINA). Kje sta bivala, kaj sta si ogledala, a sta bila samo v glavnem mestu, ali sta raziskovala okoli? Kako je izgledala pot? Tudi midva se namreč odpravljava z avtodomom, pa me zanima če moram bit na kaj posebej pozorna? Pa kako sta rešila tisto krajo avtomobila?

Oj Maja,

midva sva bla z osebnim avtomobilom. Najprej sva bla teden dni v Provansi, potem pa še 5 dni v barceloni.

Mesto je enkratno, najbolj zeleno mesto v Evropi. Tko pravijo, no. Ogledala sva si kar veliko, čeprav je bilo 40 stopnij in sva crkavala. No že pres barcelono sva se ustavla v Figueres-u, kjer je dalijev muzej. To moraš videt, ker je bil tip živ norc. V Barceloni pa sva si ogledala Picassov muzej, pa Parc Guel (od gaudija), arhitekturo mesta, šla sva tudi na Tibidabo (to je hrib nad barcelono, od kjer imaš krasen razgled). Pa tržnico, ki je naravnost fascinantna (pri nas z HACCP vidika ne bi nardila izpita), lokali, hrana, pijača pa itak noro… Aja, šla sva še pogledat “Španijo v malem” (to je pri olimpijskem stadionu… Sej pol nama je pa že cajta zmanjkalo. letos bom šla pogledat še akvarij, ker je menda ful dobr…, pa če se pelješ z avtom (ne vem kakšno uro iz mesta se mi zdi) greš lahko pogledat Črno Madono.

Midva sva bla v hotelu v centru, 100m stran od Plaza katalunya. Tko, da sva veliko peš obdelala, kar je blo pa daljša varianta, pa kar s taksiji.

Tista opazka o špancih z mojega vidika ne drži. Blazno so prijazni, okradel naju ni nihče (ena je pisala da so jim vlomili v avto), res brez problema.

So naju pa ful strašil, da naj paziva, ker ful kradejo. No, ampak isto je blo tud, ko sva šla V Rim in Neapelj. pa nimava ene slabe izkušnje. Paziš pač na svoje stvari in to je to.

če bosta z avtodomom, si definitivno vzemita tok časa da pogledata še madrid. Mislim, da je cca 400km oddaljen od B. Ampak sej so avtoceste, pa ni nobene panike.

Maja, jest komaj čakam, ker lajf v Španiji je nor. Se pa ogibaj Lloret de Mar- to je pač masovni turizem… brezveze…

Brina

Če hočeš mir in dolge plaže na katerih si skoraj sam greš v Cabo de Gata

Jaz sem bila zares pred leti s prijateljicama na zelo avanturističnih počitnicah, Madrid je noro mesto, ogromno zabave in zelo prijazni ljudje pa cel kup stvari za pogledat, čeprav smo ga me takrat bolj žurale kot kaj drugega, na morje smo šle pa v smeri proti La Coruni, tam ni tako turistično, so v glavnem domačini, bile smo v campu se mi zdi v mestecu La Mino, če se prav spomnim- sem že mal od starosti sklerozna…Barcelona me pa še čaka, moj dragi navija za njo že nekaj časa pa se kar ne spraviva tja, pa seveda finance naju matrajo zdaj, ko gre toliko za plenice:)))

Midva sva bla pa na otoku Mallorca in je bilo super!

O Barceloni:

“Španska vas” je na hribu, ki se imenuje Montjuic, tam je tudi olimpijski stadion pa full dobr razgled na pristanišče in barcelono. Lusna sta glavna trga (Plaza Catalunya in Espanya). Na Plazi Espanyi maš še bikoborsko areno pa muzeje, pa sejemski prostor, … full so zakon fontane, ki delujejo samo ponoči in so v različnih barvah. Glavna ulica (kot npr. Čopova) za peš it je La Rambla, sam pa ni na njej trgovin, maš pa potem ulco vzporedno na vsakih 20 m zaro.:) Potem je treba vidt od Gaudija Sagrado familio, pa na ulici, ki pelje od Plaze Catalunye proti Aveniji diagonal maš še ostali dve Gaudijevi hiši, ki sta v vseh vodičih, pa njegov park je fulllll lep. Potem maš gotsko četrt z barcelonsko katedralo, pa mestna hiša, pa deželna hiša (parlament). Na začetku Ramble je spomenik Krištofu Kolumbu zraven je tudi Rambla most, ki je full zanimivo narjen. Če greš samo čez most in mimo trgovskega centra prideš do akvarija, ki je baje full zakon. Potem je še živalski vrt, pa obvezno štadion od barcelone – Nou camp, če greš s fantom je to obvezna znamenitost:)… v glavnem full je stvari za vidt, pa po centru okrog Ramble in po gotski četrti greš lahko vse peš, drugač pa majo full na easy za razumet podzemno tko da sploh ni panike.

Črna madona je na gori, ki se imenuje Montserat (ne vem točno kako se prav napiše). To je gora, kjer je v konglomeratni skali sredi hriba samostan, kjer imajo ta kipec. Tam imajo tudi svojo katedralo, kjer mislim da 2krat dnevno pojejo montseratski dečki (na isti način kot dunajski). Zraven imaš še seveda veliko restavracijo, pa trgovino s spominki – v glavnem za vse so poskrbeli:) Je pa približno ene 60 km ven iz Barcelone.

aja, da je lloret industrializiran sem rekla zato, ker so iz turizma naredili ogromno industrijo, ki jim prinaša ogromno denarja, s tem nism misnla da majo tovarne al pa kej podobnega.

Maja, kaj pa Irska? Zelo ugodno! Kontaktiraj me!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close