Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice počitnice z avtobusom

počitnice z avtobusom

To poletje bo mož službeno odsoten.
Sama zelo nerada vozim, zato razmišljam, dsa bi šla z otroki na organizirane počitnice z avtobusom. Vmes še na kak izlet, pač po programu.
Zaradi otrok me niti ne skrbi, bolj me to, kako na otroke gledajo sopotniki na avtobusu, ker mir in tišina odpadeta.
Otroci so stari 3, 5 in 8 let.

kam bi pa to šli? dvomim da toliko stare otroke zanima program turističnih agencij, če ni ravno prilagojen otrokom.

jaz bi na tvojem mestu raje z avtobusom ali vlakom šla nekam na počitnice, brez agencije.

Iz izkušenj ti povem, da triletnik ki ni vajen daljših potovanj z avtobusom zna bit velik problem.

Mi hodimo tudi že od tretjega leta na taka potovanja. Smo pa začeli z enodnevnimi izleti.

Vedeti moraš da se avtobus ne bo prilagajal potrebam tvojih otrok (izvzet je kak nujni WC postanek), ker gredo potniki na izlet ker jih nekaj zanima – in to definitivno ni tvoj jokavi otrok v avtobusu.

Tako da ti predlagam raje kak enodnevni Gardaland, Minimundus.

Obstaja pa tudi železnica. Obisk naše obale, Postojnske jame, Bled, Most na Soči.

Taka potovanja znajo biti dober temelj za kasnejše avtobusne podvige. Naši uživajo in so vajeni “avtobusnega” življenja.

Bolje bo, če greste večkrat za manj časa. En dan to, čez nekaj dni drugo, se kdaj kopat v toplice (v nekatere prideš tudi z vlakom), pa na morje za dan, dva…

Močno odsvetujem avtobus. Če nerada voziš, izberi kratke relacije in končno destinacjo na ta način, da veš, da lahko parkiraš. Boš ti in otroci precej bolj mirna.

Vsako poletje obstaja vsakodnevna železniška povezava Ljubljana – Pula. To bi bilo zate super. Na vlaku bo z otroki lažje.
Potem pa pač poiščeš tam nekje v okolici Pule kakšen apartma ali družinsko sobo v hotelu. Lahko tudi kamp, če vam to odgovarja, jih je kar nekaj tam okoli.

Najboljsi so pa izleti z avtobusom, ko creda turistov slepo sledi vodicem. :p

Kot slepo sledeča vodičem sem veliko več odnesla od naključnega BP, ki mu je glavni cilj najti najcenejše prenočišče.

Kot slepo sledeča vodičem sem veliko več odnesla od naključnega BP, ki mu je glavni cilj najti najcenejše prenočišče.[/quote]

To pa res. K ti tam cist vse najlepse pokazejo. :p

Kako boš pa otroke na busu dala v otroške sedeže?

Če še niste bili nikoli na daljši poti na busu, potem zagovoto to ni za vas. Raje izberi nekaj blizu, recimo kake terme, ki imajo program za otroke.

New Report

Close