Počitniška hišica in termini
Imamo manjšo hišo na morju. Vsa leta je bila v njej moževa sestra z družino po 14 dni. Sedaj je naša družina odrasla, otroci imajo partnerje in bi bili poleti prav tako dol. Težava je, ler imata julij in avgust za vse kar premalo tednov.
Mož je že rekel sestri, če lahko planira samo 10 dni, a ga je prosila za 14, ker je tako že načrtovala.
Midva z možem seveda lahko greva v začetku junija, septembra, ampak imava še 2 dijaka zato smo nekako vezani na počitnice.
Vseeno pa v top terminu raje ponudim termin otrokom, kot svakinji.
S3m pravzaprav užaljena, da ni sprejela 10dnevnih počitnic.
Vedno zastonj, samo hišo naj bi očistila. Naj bi.
Stara forumašica, 14.05.2025 ob 16:18
Imate vidva ali imata mož in njegova sestra?
Kako to misliš? A hišo?
Hišo sva pred leti kupila, jo preuredila, ker je bila podrtija. Je precej majhna.
Moževa sestra in družina so kar navajeni, da so 2 tedna poleti pri nas.
Potem gredo še za kak slab teden kam drugam, tudi v hribe
Čak mal a se hecaš. Torej hiša je vaša. Tvoja in od moža. Imata otroke. In zdaj vajini otroci ne morejo iti v to hišo v terminu, ki bi njim odgovarjal (in vama tudi), ker je tam njihova teta? Ker je tako navajena?
pa to pa ja simpl rešiš. Draga moja sestra, zdaj rabimo hišo zase. Sem vesel, da sem ti jo dolga leta lahko posojal, zdaj je pač ne morem več. Hvala in nasvidenje.
Družina na morju, 14.05.2025 ob 16:27
Kako to misliš? A hišo?
Hišo sva pred leti kupila, jo preuredila, ker je bila podrtija. Je precej majhna.
Moževa sestra in družina so kar navajeni, da so 2 tedna poleti pri nas.
Potem gredo še za kak slab teden kam drugam, tudi v hribe
Vidiš ja. Njim manjka dostojnosti in hvaležnosti, tebi pa moči, da rečeš ne in se “zameriš” takšnim kalibrom. Reci: žal mi je, 10, več ne bo šlo več, imamo naprej splanirano. Za preostanek dni naj si pa kak app/hotel.plačajo. Ne vidim težav. Problem je, ko delaš usluge ljudem, ki so freh. Odnosi se bodo poslabšali ampak samo zato, ker ste postavili dodatno omejitev pri izkoriščanju.
Že lani do rekli, da bi naslednje leto si karcrezervirali termin. S čimer smo se strinjaii. A 2 od naših otrok imata punco/fanta prav tako od lani in bi šli letos na morje. Sami. Lani o tem še nismo razmišljali.
Pač, svakinja je prva na nek način rezervirala termin in ko je mož razložil situacijo in prosil, naj skrajša na 10 dni, se ni strinjala. Ker z družino zaradi dogovora to načrtujejo.
dsvgw42, 14.05.2025 ob 16:50
Verjetno je problem zgolj letos, ker je že splanirala dopust. Pač, odločiti se morata z možem, ali bosta že letos “tečna” ali ne.
Za naslednje leto in naprej pa svakinji že takoj poveš, da julija in avgusta ni prostih terminov.
To je res. Ampak saj je nismo za spremembo prosili 1 teden pred dopustom, ampak 3,5 mesece. Aprila.
V bistvu jo razumem, saj se je že lani dogovorila in ste ji potrdili, da to drži.
Razumem pa tudi tebe, da so se od lani pri vas okoliščine spremenile.
Zoprno, ampak je konec koncev počitnic slabih 10 tednov in moževa sestra z družino bi bila tam 2, ostali čas + september, ko otroci študenti še nimajo predavanj, je prosto.
Moz jo poklice in pove, da letos lahko pocitnikuje 10 dni od do. Je prislo do sprememb in na zalost ne gre drugace. V bodoce pa julija in avgusta ne bo vec mogla koristit al kakor je situacija. To se samo pove, ni tu debate. Prosim te, leta zastonj, pa ne upata nic rect?
Ce jim kaj ni prav, naj pa najdejo kaj drugega. Ze letos.
Družina na morju, 14.05.2025 ob 16:54
To je res. Ampak saj je nismo za spremembo prosili 1 teden pred dopustom, ampak 3,5 mesece. Aprila.
Čakaj. Obljuba je obljuba. Naj velja za naslednje leto. Ste pa mal hecni. Sestri bi rekli ne, jo odpikali zato da bi 4 dni dalj bila 1fukara od sina tam. Naslednje leto pa najbrž že druga? Celo otroštvo je mož preživel s sestro in vi bi njej skrajšal zarad ene prisklednice? Jaz bi ti rekla: hvala, sploh ne pridemo več in odnose zaključila. Spoštovanje gre v obe smeri.
Cakaj malo, 2 meseca nista samo 4 tedne, ampak skoraj 10 tednov in dovolj, da se vsi organizirate in dopustujete.
Svakinji ste ze potrdili, torej je letos tako kot je in otroci naj se organizirajo, da bodo dopustovali mimo tega termina.
Aprila ima veliko ljudo ze rezerviran cas dopusta, jaz ze jeseni priblizno vem, kdaj bom sla na dopust, januarja pa ze zagotovo vem za vse termine, ki jih sicer ne rezerviram in lahko premaknem, a so planirani in prilagojeni moji in mozevi sluzbi.
Letos je zal tako, a scakinji takoj povejte, da zal drugo leto ne bo slo, da ne bos spet naslednje leto slabe volje.
Pa dobro. Gre za 4 dni, ne za 4 tedne. Če si obljubila, si obljubila, verjamem pa da grenak okus ostane. Imaš dva dijaka, torej ti in mož bosta z njima na dopustu. Predvidevam da to nista tista, ki bi šla posebej na morje s fantom ali punco (ker ne vem, zakaj bi šla drugač še z mamo)? Koliko otrok poleg dveh dijakov je še v igri, še dva? vsak od teh dveh 14 dni, vidva z možem in dvema dijakoma 14 dni, svakinja 14 dni, pa je dopust mimo.
Razen, če je teh dodatnih otrok 5, potem pa res zmanjka dni.
Ne razumem vseh teh komentarjev, da pa tej sestri in njeni družini pa kar pripada v neki tuji hiši zastonjkarski dopust. Pa komentarji, da so lani obljubili.
Še plačane počitnice so se ljudem skenslale, ne pa zastonjkarsko počitnikovanje v bratovi imovini.
Zanimivo bi bilo brati kaj pa ta sestra nudi bratovi družini?
Jaz lahko planiram izlet na Mars, ampak , če ni možnosti pač ne bom šla tja.
Nasvet avtorici. Lepo se skupaj dobite na enem druženju( če se obiskujete doma) in ji lepo povejte, da so do sedaj vedno lahko koristili zastonj to vašo imovino, da otroci rastejo in si tudi želijo zasebnosti in preživljanje časa v vaši hiški in naj v bodoče računa oz. se naj pozanima kdaj pa nihče od vas ne bo v njej.
Kako me podkurijo ti zastonjkarji ki mislijo, da bo vse tako kot so si sami zamislili in planirali in še veseli bi morali biti, da se nas usmilijo in zastonj bivakirajo v naših prostorih in uživajo v tem za kar smo se mi trudili.
Enkrat- pa če bo letos zadnjič naročim čistilni servis da počisti za njimi in jim izstavim račun v plačilo.
mamka Miška, 14.05.2025 ob 17:54
Ne razumem vseh teh komentarjev, da pa tej sestri in njeni družini pa kar pripada v neki tuji hiši zastonjkarski dopust. Pa komentarji, da so lani obljubili.
Še plačane počitnice so se ljudem skenslale, ne pa zastonjkarsko počitnikovanje v bratovi imovini.
Zanimivo bi bilo brati kaj pa ta sestra nudi bratovi družini?
Jaz lahko planiram izlet na Mars, ampak , če ni možnosti pač ne bom šla tja.
Nasvet avtorici. Lepo se skupaj dobite na enem druženju( če se obiskujete doma) in ji lepo povejte, da so do sedaj vedno lahko koristili zastonj to vašo imovino, da otroci rastejo in si tudi želijo zasebnosti in preživljanje časa v vaši hiški in naj v bodoče računa oz. se naj pozanima kdaj pa nihče od vas ne bo v njej.
Kako me podkurijo ti zastonjkarji ki mislijo, da bo vse tako kot so si sami zamislili in planirali in še veseli bi morali biti, da se nas usmilijo in zastonj bivakirajo v naših prostorih in uživajo v tem za kar smo se mi trudili.
Enkrat- pa če bo letos zadnjič naročim čistilni servis da počisti za njimi in jim izstavim račun v plačilo.
Seveda ne razumeš, ker očitno nisi bila pravilno vzgojena. Včasih je beseda nekaj veljala. Danes pa očitno ne več.
Se strinjam z večino, da se besede ne poje.
Osebno mislim, da tudi če imaš 4 otroke in bi od tega 2 šla sama na morje s partnerji, se vsi lahko razporedite po 14 dni.
Če pa si malo vzgojna in tedva s partnerji daš po en teden, en teden naj bodo pa vsi štirje pa tebi, možu in dijakoma ostane slab mesec morja.
Dobri odnosi s svakinjo pa so zlata vredni, če se sicer dobro razumete.
V glavnem…podoben problem so imeli v žlahti…eden od bratov je imel prikolico in pavšal v kempu…no in večino sezone je bil tam brat ,ki je imel pavšal, so kar pokoristili, bratu je ponudil neke vikende, neke termine, nekaj časa je šlo, potem je ne vem kaj bilo …in je pavšalist prikoličar zabrusil bratu s familijo…kaj se pritožuješ, čez ne vem kaj- lej to imam jaz- za svojo familijo- …in potem tisti niso več hodili tja, so raje šli drugam, plačali in imeli mir…Je pa teh zamer okoli terminov koriščanja nekih brezplačnih počitnic veliko, med člani familije, odraslimi otroci, nekih vsiljivcev …No, vse do neke meje…
A ta mladi parčki pa ne bi šli – poskusit preživet – kam drugam, po svoje, šotor, najet apartma, …ja, itak seveda kar vse zastonj k mami in atu …in to še z fanti, puncami, češ a veš greva kar k nam , naši imajo …Naj gre mladina mal počitniško delat , zaslužit in potem na dopust…Ja kako smo šli pa včasih…Ni bilo mame pa ateja s počitniško hiško ,na izvolte …Lepo spalka, šotor, tud z družbo najet avtodom, več njih apartma , in tak dalje…če hočeš na morje anede…To pa kar -pripada- …Akhm …Itak se bodo med sabo kregali , ko jih je toliko…čigavo bo , se grebli …, ko vidva obležita
vesolje255, 14.05.2025 ob 18:01
Seveda ne razumeš, ker očitno nisi bila pravilno vzgojena. Včasih je beseda nekaj veljala. Danes pa očitno ne več.
Ce je pa to pravilna vzgoja, da mislis da si kar naprej do zastonjkarstva upravicen, se pa tud vprasam, kaj je narobe. Ce cloveku zastonj 10 dni !!! ni dovolj, se teh ni vreden. Vcasih tukaj revnim otrokom ocitate teden morja, ko se za njih zbira, odrasli, ocitno financno zmozni, si pa 4 dni ne morejo sami privoscit.
In za kaj ze bi domaci odrasli otroci ne koristili domace nepremicnine, ce jo druzina ima? Da bo mozeva sestra lahko spet po svojih zeljah tam? Mladi, ki si morajo se vse ustvarit naj placajo dopust, ta sestra, ki ma verjetno vse postimano in je na tujem, pa ne more vrzt 300 eur in si placat SVOJ dopust (manjsi del dopusta)?
Družina na morju, 14.05.2025 ob 16:10
Imamo manjšo hišo na morju. Vsa leta je bila v njej moževa sestra z družino po 14 dni. Sedaj je naša družina odrasla, otroci imajo partnerje in bi bili poleti prav tako dol. Težava je, ler imata julij in avgust za vse kar premalo tednov.
Mož je že rekel sestri, če lahko planira samo 10 dni, a ga je prosila za 14, ker je tako že načrtovala.
Midva z možem seveda lahko greva v začetku junija, septembra, ampak imava še 2 dijaka zato smo nekako vezani na počitnice.
Vseeno pa v top terminu raje ponudim termin otrokom, kot svakinji.
S3m pravzaprav užaljena, da ni sprejela 10dnevnih počitnic.
Vedno zastonj, samo hišo naj bi očistila. Naj bi.
Nam je gospod kamor smo hodili na dopust na koncu skor 10 let….rekel tam ko smo hodil 4 leto, da ce se nam dopade tam, naj si sami kupimo vikend, AMPAK naj ga niti pod razno ne oddajajmo prijateljem in sorodnikom zastonj, ker ne bodo cenili.
Naredil je celo racunico v kaksnem casu bi odplacala kredit in si lahko kupili novega….
Sestra ne ceni nicesar, jim pac povejte da nepremicnina je vasa, da oni pac ne morejo prosto razpolagati z datumi in da imajo na razpolago samo to, za 2026 se pa tudi ze lahko usedete in dorecete plan in vidite kaj jim lahko odstopite…ce ti je vsec vzemi, ce ne pusti, casa pa imas do x.x.x da se odlocis. Letos pac naj bodo zadovoljni z 10 dnevi, ce jim pa to ni vsec pa tudi prav.
Ojkjk, 14.05.2025 ob 19:49
Ce je pa to pravilna vzgoja, da mislis da si kar naprej do zastonjkarstva upravicen, se pa tud vprasam, kaj je narobe. Ce cloveku zastonj 10 dni !!! ni dovolj, se teh ni vreden. Vcasih tukaj revnim otrokom ocitate teden morja, ko se za njih zbira, odrasli, ocitno financno zmozni, si pa 4 dni ne morejo sami privoscit.
In za kaj ze bi domaci odrasli otroci ne koristili domace nepremicnine, ce jo druzina ima? Da bo mozeva sestra lahko spet po svojih zeljah tam? Mladi, ki si morajo se vse ustvarit naj placajo dopust, ta sestra, ki ma verjetno vse postimano in je na tujem, pa ne more vrzt 300 eur in si placat SVOJ dopust (manjsi del dopusta)?
Hvala, ker res ne vem, če sta teh težav kriva moja starša zaradi moje nepravilne vzgoje.
Nekako se mi ne zdi prav, da z lastnino ne smem upravljati in se moram počutiti krivo, če jo koristijo moji otroci ali jaz!