Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Počitniška hišica in termini

Počitniška hišica in termini

Omg, kaj berem. Mi imamo hiško na morju,  veliko je stala, veliko stanejo mesečni stroški. NE oddajamo nikomur.nikomur. otroci odraščajo in hiška je za nas. Gremo, ko nam zapaše. Pa četudi bi z oddajanjem pokrili del stroškov.

Pustite sestri dopust v celoti, menda se ne bo za 4 dni nekam drugam selila. In naj nekaj plača, pa dajte ta denar otrokom in bo za vse prav.

Verjemi mi, da sta odraščajočim otrokom vidva z možem v napoto na morju, oni en drugemu pa ne bodo in bodo z veseljem skupaj dol na tetine stroške 😄

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5544, 15.05.2025 ob 17:16

Pustite sestri dopust v celoti, menda se ne bo za 4 dni nekam drugam selila. In naj nekaj plača, pa dajte ta denar otrokom in bo za vse prav.

Verjemi mi, da sta odraščajočim otrokom vidva z možem v napoto na morju, oni en drugemu pa ne bodo in bodo z veseljem skupaj dol na tetine stroške 😄

a to, da mora biti 14 dni na morju je zakonsko predpisano al kaj? ne more biti samo 10 dni in gredo potem raje še 10 dni v hribe, namesto 7 dni? Domnevam sicer, da je tema izmišljena in samo v opozorilo vsem, ki razmišljajo kam se bodo pricufuknili v poletnih mesecih.

Družina na morju, 14.05.2025 ob 16:10

Imamo manjšo hišo na morju. Vsa leta je bila v njej moževa sestra z družino po 14 dni. Sedaj je naša družina odrasla, otroci imajo partnerje in bi bili poleti prav tako dol. Težava je, ler imata julij in avgust za vse kar premalo tednov.

Mož je že rekel sestri, če lahko planira samo 10 dni, a ga je prosila za 14, ker je tako že načrtovala.

Midva z možem seveda lahko greva v začetku junija, septembra, ampak imava še 2 dijaka  zato smo nekako vezani na počitnice.

Vseeno pa v top terminu raje ponudim termin otrokom, kot svakinji.

S3m pravzaprav užaljena, da ni sprejela 10dnevnih počitnic.

Vedno zastonj, samo hišo naj bi očistila. Naj bi.

čaki, če je hiša vaša,so pravila vaša.

Ali mogoče p ani?

Jstt803, 15.05.2025 ob 17:04

Omg, kaj berem. Mi imamo hiško na morju,  veliko je stala, veliko stanejo mesečni stroški. NE oddajamo nikomur.nikomur. otroci odraščajo in hiška je za nas. Gremo, ko nam zapaše. Pa četudi bi z oddajanjem pokrili del stroškov.

Saj ravno zato je ne oddajamo, izjema je (bila) svakinja. Ker po eni strani je škoda, da je prazna.

Glede tega, da ne držimo obljube, pa tako. Bivanja ji nikoli ni bilo treba plačati. Zato smo si nekako vzeli pravico, da jo 3,5 meseca pred dopustom, prosimo za skrajšan dopust.

Kaj pa če bi jo hoteli prodati? Je tudi ne bi smeli?

Družina na morju, 14.05.2025 ob 16:50

Že lani do rekli, da bi naslednje leto si karcrezervirali termin. S čimer smo se strinjaii. A 2 od naših otrok imata punco/fanta prav tako od lani in bi šli letos na morje. Sami. Lani o tem še nismo razmišljali.

Pač, svakinja je prva na nek način rezervirala termin in ko je mož razložil situacijo in prosil, naj skrajša na 10 dni, se ni strinjala. Ker z družino zaradi dogovora to načrtujejo.

jah, če ste obljubili, dajte obljubo držati.  Je pa sestra tudi piokazala  svoj obraz,  tako da naj bo to zadnje letovanje v vaši hiši.   Ampak povejte šele potem, ko se  iz vaše hiše vrne, Da ne bo iz maščevanja naredila kaj, ali ne naredila kaj (čiščenje)

Mi smo to resili tako, da smo morali zal ustavit “na ful”. Pac konec dopustovanja za njihovo druzino. Tja hodita le se stara starsa, ki pa sta tam le po par dni veckrat na leto. Tako pac je, otroci odrastejo, zelijo biti tam s partnerji ali druzbo, tako da je tako kot si rekla, tednov premalo za vse. Ker pa je hisa nasa, imamo pac to moznost, da so top termini nasi. Poleg tega se mi je malce zamalo zdelo, da pri prenovi pa nihce ni niti vprasal, ce rabimo pomoc, tako da pac enkrat potegnes crto. Bolje cimprej. Ce lepo razlozis, nima kdo kaj zamerit.

mamka Miška  14.05.2025 ob 17:54

…in naj v bodoče računa oz. se naj pozanima kdaj pa nihče od vas ne bo v njej.

Saj se je, so se zmenili.

Če ste bili dogovorjeni lani, potem bi jaz letos lepo pustila kot dogovorjeno. Otroci so odrasli, naj gredo septembra, tudi prvi teden ali prva dva v oktobru. Z mlajšima pa pojdite poleti, kot ste lani dogovorili vaš termin.

Za naslednje leto pa svakinji že zdaj povej, da naj išče druge kapacitete.

Anonimno 5909, 15.05.2025 ob 21:05

Če ste bili dogovorjeni lani, potem bi jaz letos lepo pustila kot dogovorjeno. Otroci so odrasli, naj gredo septembra, tudi prvi teden ali prva dva v oktobru. Z mlajšima pa pojdite poleti, kot ste lani dogovorili vaš termin.

Za naslednje leto pa svakinji že zdaj povej, da naj išče druge kapacitete.

Nikakor se ne strinjam! Hiša jim je bila na voljo, ker je bila prosta. Letos pač ni! Saj ni to rezervacija n bookingu! Pa še tam kdaj dobiš odoved! Ni šans, da se bi morali moji otroci prilagajati! To je naše in njihovo!

Ponujali smo jim, ker je bila prosta. Še enkrat vprašam. Ce bi jo hoteli letos prodati ji ne ni smeli zaradi termina svakinje?

Saj nas ni treba prepričevat. Naredi s hišo, kar hočeš, niti za 10 dni je svakinji ni treba posodit.

Družina na morju, 15.05.2025 ob 21:26

Nikakor se ne strinjam! Hiša jim je bila na voljo, ker je bila prosta. Letos pač ni! Saj ni to rezervacija n bookingu! Pa še tam kdaj dobiš odoved! Ni šans, da se bi morali moji otroci prilagajati! To je naše in njihovo!

Ponujali smo jim, ker je bila prosta. Še enkrat vprašam. Ce bi jo hoteli letos prodati ji ne ni smeli zaradi termina svakinje?

Glede na to, da sprašuješ tukaj in prepričuješ v svoj prav nas, ki te niti ne poznamo, niti ne koristimo tvoje hiše, te očitno nekaj muči. Vest?

takole je, 16.05.2025 ob 10:09

Glede na to, da sprašuješ tukaj in prepričuješ v svoj prav nas, ki te niti ne poznamo, niti ne koristimo tvoje hiše, te očitno nekaj muči. Vest?

Ali pa je le še ena tema za komentiranje, torej zgodbica.

Vest je prav gotovo ne more mučit.

Je pa dobila zanimive odzive zastonjkarjev in parazitov.

Če bi bila svakinja normalna, bi sprejela, kar so ji rekli, ne pa da zdaj nekaj izsiljuje. Lahko jo je sram. S tem je pokazala, da sploh ni znala ceniti, da je bila lahko brezplačno v hiši na morju.

In taki bi jaz rekla, naj si najde drugo namestitev. Takoj po tem, ko pride svakinja z morja, bi ji povedala, da so si otroci in ona z možem rezervirali prav vse termine  za naslednje leto.

Ali pa, če bi hotela biti pikra, da bodo “njihov termin” oddali za dober denar, da se jim vsaj stroški za elektriko, vodo, snago in davek delno povrnejo…

saj ni normalno, 16.05.2025 ob 10:23

Vest je prav gotovo ne more mučit.

Je pa dobila zanimive odzive zastonjkarjev in parazitov.

Če bi bila svakinja normalna, bi sprejela, kar so ji rekli, ne pa da zdaj nekaj izsiljuje. Lahko jo je sram. S tem je pokazala, da sploh ni znala ceniti, da je bila lahko brezplačno v hiši na morju.

In taki bi jaz rekla, naj si najde drugo namestitev. Takoj po tem, ko pride svakinja z morja, bi ji povedala, da so si otroci in ona z možem rezervirali prav vse termine  za naslednje leto.

Ali pa, če bi hotela biti pikra, da bodo “njihov termin” oddali za dober denar, da se jim vsaj stroški za elektriko, vodo, snago in davek delno povrnejo…

Zakaj pa ne? Če bi bila prepričana v to, da dela prav, bi skenslala termin in niti ne bi pisala sem. Ali je pač tako potrebna pozornosti in potrditve neznancev?

Kako luštno nekateri razdelite tukaj termine, lastniki 14 dni, pa otroci 14 dni…kolikor poznam lastnike nepremičnin na morju, ne hodijo ravno za 14 dni v sezoni v svoj apartma, ampak hodijo mnogo več oz. kadar jim paše. In to za to, ker lahko, ker je njihovo! Noben tudi ne pomisli, da vsak ki  biva noter, naredi neke stroške, kdo pa to plača? Svakinja od avtorice najbrž ne. Tudi s tisto “obljubo” kar nekaj mahate, po mojem je bilo to bolj mimogrede “mi bi šli pa drugo leto spet”… avtorica pa na hitro “ja, lahko”. Dvomim, da je uporabila izraz obljubim da greste lahko, da se zdaj vsi obnašate bolj papeške od papeža, kako se držite svojih obljub. Marsikdo se poročnih ne drži, kot tukaj dosti beremo, tako da ne preveč moralizirat.

Mi hodimo vsako leto zadnja dva tedna v juliju ista lokacija isti termin. Ko se poslovimo od lastnika rečemo samo pridemo drugo leto spet in nam špara termin. Brez velikih besed. In to že ohoho let – več kot 15.

Ne pa da dve svakinji ne bi mogli tako.

hmnoja, 16.05.2025 ob 11:08

Mi hodimo vsako leto zadnja dva tedna v juliju ista lokacija isti termin. Ko se poslovimo od lastnika rečemo samo pridemo drugo leto spet in nam špara termin. Brez velikih besed. In to že ohoho let – več kot 15.

Ne pa da dve svakinji ne bi mogli tako.

On verjetno oddaja, vi plačate. To je čisto nekaj drugega.

Dovolj zgodaj ji je povedala. Če ni zadovoljna z 10 dnevi zastonj počitnic, potem si še teh ne zasluži. Pa eni ste na glavo padli? Ona naj ima prednost pred otroci??? Otroci naj gredo septembra, oktobra?, da bo ona uveljavljala svoje? Ne, nima nobenih pravic. Nič. Zero. Namesto da bi bila hvaležna za 10!! brezplačnih dni,  ona zdaj nekaj izsiljuje in se dela budalo, da ne razume, da so se okoliščine spremenile od lani. Verjetno je tudi drugače težka oseba. Boga njena družina.

Na srečo nimamo takih sorodnikov kot si ti. Pri nas beseda nekaj velja.

To da nekdo želi bivati v VAŠI hiši in da ste ji obljubili seveda nima nobenega vpliva na prodajo. To je VAŠA odločitev.   Gre pa za to v kakih odnosih boste vaše odnose ohladili, ali prekinili. Na nož , s polno zamero, ali malo drugače.

Vprašala si za naša mnenja in sedaj jih imaš. Takšna, ki so ti po godu ibn tudi malo drugačna.

Odločitev je pa seveda samo vaša.

slovenceljni, 16.05.2025 ob 11:40

Na srečo nimamo takih sorodnikov kot si ti. Pri nas beseda nekaj velja.

še en zastonjkar…

ta nima, 16.05.2025 ob 11:48

še en zastonjkar…

ne, ampak ponosna, da moja beseda drži.

Hočeš reči, da nimate sorodnikov, ki bi vam na leta dajali počitniško hišo ob morju zastonj.  Ker točno to je delala avtorica in njena družina, zdaj je pa še ta grda izpadla na koncu.

ana900, 16.05.2025 ob 11:52

Hočeš reči, da nimate sorodnikov, ki bi vam na leta dajali počitniško hišo ob morju zastonj.  Ker točno to je delala avtorica in njena družina, zdaj je pa še ta grda izpadla na koncu.

Jaz mislim, da so jim bili zelo hvaležni, niso pa najbolj veseli, ker se ne želi držati dogovora.  To je vse.

Mogoče so jim bili res hvaležni, ampak tega se iz avtoričinega zapisa nikjer ne razbere. Pravzaprav se razbere ravno obratno s tem, ko svakinja vztraja, da ji manjkajo 4 dnevi.

New Report

Close